dimarts, 2 de febrer del 2016

Possible auge de les supertempestes amb l'augment de temperatura del mar

      L'huracà Sandy es va convertir en el segon més costós per a la població dels Estats Units quan va impactar contra el litoral del país en octubre de 2012, matant a 159 persones i una pèrdua de més de 71.000 milions de dòlars en danys. És conegut de forma informal com "supertempesta", però després de tocar terra, Sandy va fer una devastació enorme degut principalment a la seua grandària i ruta inusuals.
      Un nou estudi, realitzat a Estats Units, conclou que un oceà Atlàntic més càlid podria augmentar el poder destructiu d'un futur Sandy. Els investigadors van utilitzar un model numèric per simular les condicions on es formà Sandy, però van modificar la temperatura i l'elevaren en la superfície marítima. El resultat van ser una sèrie de tempestes que foren d'un 50 a un 160% més destructives que Sandy.
      Esta classe d'experiments no és necessariament una simulació realista, però s'avança per un camí similar al que es va témer en l'experiment. Les temperatures podrien arribar a nivells preocupants en un termini de 50 a 100 anys. 
    Per altra part, Sandy va ser probablement una "tempesta perfecta", en el sentit de que va ser provocada per una sèrie de coincidències improbables. És difícil arribar a una conclusió definitiva sobre si el calentament global va contribuir a la seua creació, i la d'altres supertempestes recents, i, en el cas de que sí, esbrinar com ho va fer exactament. Aquest tipus d'experiments segueixen una línea molt important per entendre millor el futur del nostre planeta.



Notícies relacionades:

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada