diumenge, 2 de juny del 2013

Nova espècie de llobarro

Es troba una nova espècie de llobarro al sud-est del Estats Units, al que volen anomenar “Choctaw” en referència a un poble indígena que va habitar aquests paratges en els q s’ha descobert. El seu nom científic ja ha sigut escollit: Micropterus haiaka.
El seu descobriment fou una coincidència, ja que els científics el que volien era fer un estudi dels llobarros, i que al analitzar el seu ADN s’adonaren de que no coincidia amb cap espècie.
“No era la nostra intenció buscar una nova espècie” digué Mike Trigali, qui dirigeix el laboratori de genètica de peixos de la FWC.
Per determinar l’espècie, els científics buscaren el perfil d’ADN en altres exemplars, i descobriren que hi havia altres peixos diferents vivint prop de les costes d’Alabama.
L’aspecte d’aquest llobarro es molt similar a la del llobarró clapejat i açò feu que a simple vista els científics no s’adonaren de que era una nova espècie. Segons la FWC, “les diferencies físiques entre ambdues espècies no son fàcils de veure, per aixà no s’havien de la seua existència.

2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m'ha paregut interessant , ja que uns cièntifics analitzant el ADN dels llobarros han descobert una nova espècie d'aquest animal de concidència.La noticia està ben resumida i s'entén molt bé el que ens explica

    ResponElimina