diumenge, 2 de juny del 2013

Un equip d'investigadors japonesos vol ressuscitar al mamut

A partir dels teixits obtinguts dels cadàver de un exemplar del paquiderm preservat en un laboratori rus, els científics esperen poder ressuscitar al mamut mitjançant la clonació. La major part de les restes d'aquesta especie s'han obtingut en la capa subterrània de gel de la zona de Sibèria.

I es que el mamut, el enorme paquiderm de llargs  ullals que recorria bona part de la Terra fins fa uns 6.000 anys, podria tornar a existir en tan sols cinc anys si prosperen els esforços de un equip de científics de la Universitat de Kioto.

Els investigadors han desenvolupat ja la tècnica per a extraure el ADN de les cèl·lules congelades. La 'resurrecció' s'aconseguiria fent un embrió amb gens de mamut a partir d'òvuls de elefant en els que se substituirien els nuclis originals per aquells obtinguts de les cèl·lules del mamut. A continuació, els investigadors introduirien el embrió en el úter de elefants per a poder aconseguir un part.

Noticia original

Noticies relacinades:
Hallada sangre líquida en los restos de un mamut que podrían permitir su clonación
El regreso del mamut ya no es ciencia ficción

1 comentari:

  1. Molt interessant la noticia, de veres. Em sembla que está ben redactada y has sabut extraure el més essencial de la noticia original, de manera que es fácil de llegir y entendre.
    Em pareix impresionant açò del mamut, y estic fascinada. Vorem com progressa l'assumpte en eixos cinc anys.

    ResponElimina