dilluns, 3 de juny del 2013

Mares que fumen durant l'embaràs:

Quasi totes les dones saben el perill que comporta fumar durant la gestació, exemples com: el xiquet tarda en créixer, té més probabilitats d'una mort perinatal o un part prematur.

La revista Diabetologia ha publicat un estudi que diu que les conseqüències de fumar durant l'embaràs poden saltar-se fins a una generació, si la dona tinguera una xiqueta, la seua filla podria tindre un embaràs complicat malgrat no fumar durant aquest, així com tindre una diabetes gestacional i alhora obesitat. L'estudi ha sigut realitzat per la universitat Lund University amb dones embarassades el 1982. Les dones s'havien dividit en tres grups: les no fumadores, les que fumaven entre 1 i 9 cigarrets al dia, i les que fumaven més de 10. Després buscaren a les seues filles quan estaven embarassades, i evidentment, eixiren els resultats esperats: obesitat, diabetes gestacional i no gestacional, tenien relació. Les filles de les dones que fumaven moderadament tenien un 62% de risc per a patir diabetes gestacional, les de les dones que fumaven més tenien un 52% de patir-la. Amb l'obesitat les dades no són tan altes, les filles de grans fumadores la poden patir en un 58%, i les filles de mares moderades, en un 36%.

Finalment, algun dels errors que pot tindre aquest estudi és el fet de no estudiar els familiars fumadors d'aquestes dones i el tipus de dieta que seguien.

Notícia original

Notícies relacionades:

Embaràs i diabetis

Fumar durant l'embaràs augmenta el risc de diabetes gestacional en les filles.

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada