diumenge, 2 de juny del 2013

La mosca del vinagre contra les malalties neurodegeneratives

El Huntington, l'Alzheimer, el Parkinson i l'atàxia espinocerebelar, son malalties neurodegeneratives. Son malalties que son causades per l´acumulació de proteïnes tòxiques en les neurones.
Uns científics de Baylor College of Medicine a Houston, hi han fet una prova per a saber quins son els components que causen aquestes malalties. Hi han descobert que si actuen contra aquestes amb molècules petites, es reverteix la neurodegeneració en models animals d'atàxia espinocerebral.
Els gens implicats en les malalties neurodegeneratives aparèixen en la segona meitat de la vida. Aquests gens mutants es fabriquen en quantitats excessives i van acumulant-se a les neurones malaltes com: la huntingtina en cas de l'Huntington; synucleína alfa en el cas del Parkinson. Algunes altres com l'amiloide implicada amb l'Alzheimer.
Malgrat que aquestes malalties tenen símptomes molt diferents i s'associen en factors genètics diversos, per això totes comparteixen un mateix mecanisme patogènic què és l'acumulació anormal d'aquestes proteïnes tòxiques en les neurones d´una persona.
A partir d'aquesta informació els científics han dissenyat una estratègia per a trobar els punts d'entrada terapèutics contra aquestes malalties. Hi han utilitzat la genètica de la mosca Drosophila per a rastrejar el genoma que afecti al grau d'acumulació d' aquestes proteïnes tòxiques. També hi han treballat amb ratolins i  cèl·lules humanes, que tenen diferents sistemes als de la mosca, però si que son prou com per avançar molt més ràpid que si hagués de començar des de zero amb ells.

Notícia original.

Notícia relacionada 1
Notícia relacionada 2
Notícia relacionada 3

Video:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada