dissabte, 1 de juny del 2013

Afecta la tecnologia a la manca de son?

La resposta es sí. Tot comença quan els fotoreceptors(que permeten la visió) i les cèl·lules ganglionars(que vigilen el ritme circadià), situats a la retina, perceben quan es de nit i actuen la secreció de melatonina
Si aquest procés es veu alterat per la percepció de les llums blaves com les dels aparells tecnològics, es produeix el trencament del ritme circadià. També afecta als patrons alimentaris, a l'activitat cerebral i a la regeneració cel·lular. A gran escala estaríem parlant de conseqüències com l'obesitat, la diabetes, la bipolaritat e inclús càncer.

El mes aconsellable seria canviar(almenys a les hores de foscor) les llums blaves, per altres roges o taronja, ja que la longitud de les ondes d'aquestes són menors.

Vídeo relacionat

Notícia original

Notícia relacionada

Notícia relacionada 2


2 comentaris:

  1. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  2. Aquesta notíca em pareix molt interessant ja que no sabia que aquests aparells electrònics emetien una llum que perjudica la manca de son. Pensant-ho be, té tota la raó del món. Quasi tots els adolescents per no dir tots, abans de dormir estan al llit amb el mòbil, tablets, etc. I per experiència pròpia, ara que ho pense, pot ser em coste dormir-me tant per açò.

    La veritat és que ma mare ja em deia que no tinguera la llum apagada mentre estaba en l'ordinador o qualsevol aparell i amb raó.

    En conclusió, les noves tecnologies són bones però amb un cert control i bona utilitat, ja que a més de perjudicar la vista jo crec que ha disminuit el rendiment escolar.

    ResponElimina