diumenge, 2 de juny del 2013

Microorganismes adaptats a condicions de vida extremes.

Al desert dels Monegres (Aragó) s'ha realitzat una investigació on s'ha analitzat l'abundància i diversitat dels microorganismes en la regió. Es mostra que el volum d'una cullera de cafè pot albergar fins a 10 milions d'ells.



Segons s'indica, "L'estudi ha revelat un nombre elevat de potencials noves espècies per a la ciència, i arriba, fins i tot, a sugerir noves classes i ordres de fongs, algues verdes i arqueobacteris".

Els resultats han sigut obtinguts gràcies a l'anàlisi de 21 mostres d'aigua obtingudes d'onze llacs salins de la zona en hivern i en primavera. Estes masses d'aigua suporten variacions de temperatura de fins a 50 º C, com grans dosis de radiació ultravioleta i concentracions de sals que poden arribar a ser deu vegades superiors a les de l'aigua del mar.

La informació recopilada ha motivat ja un nou estudi per determinar la riquesa de nous gens i proteïnes. Afegint que, "Monegros es consolida així com un laboratori natural amb potencials usos industrials i de gran relevància científica i biotecnològica, així com per a estudis de les possibles estratègies de vida en altres planetes que presenten condicions similars a les estudiades ací".

Noticia Original.



Noticia Relacionada 1.
Noticia Relacionada 2.

1 comentari:

  1. M'ha paregut una notícia molt bona, perquè jo no sabia que en una cullerada de café cabien tants i tants microorganismes, ni que podrien arribar a viure en un canvi tan brusc de temperatures.
    Suponc que hi haurà tanta vida degut a que per els deserts d'Aragó no hi viu quasi gent, i llavors, és una zona poc industrialitzada.
    El que més m'ha agradat de la notícia és l'última part, la que parla del progrés que comporta aquests milions i milions de nous microorganismes.
    La cosa més positiva que he tret ha sigut que jo de major vull ser un microorganisme!
    M'ha semblat molt interessant, enhorabona!

    ResponElimina