diumenge, 2 de juny del 2013

La FAO recomana menjar més insectes

Un nou estudi presentat per la FAO en Conferència Internacional sobre els Boscos per a la segureat Alimentària i Nutricional afirma que els insectes són una font rica d'aliments nutritius i en proteïnes. Unes 2.000 millons de persones inclouen aquests tipus d'èssers vius a la seua dieta.



Amb la col·laboració de la Universitat de Wageningen, la investigació de la Fao afirma que fins uns 1.900 insectes són menjats pels èssers humans. A nivell mundial els més consumits són: escarabats amb un 31%, les erugues amb 18%, abelles, vespes i formigues amb un 14%, i el llagostí, llagostes i grills amb el 13%.
A més de que els insectes són rics en proteïnes, tenen greixos bons i amb un elevat contingut de calci, ferro i zinc, la recol·lecció i cria d'aquests podrien generar ocupacions i ingressos a nivell industrial. D'altra banda, també podria ajudar a evitar la sobreexplotació forestal.

A part de que els insectes tenen una major qualitat de proteïnes, ferro i altres substàncies a comparació amb un troç de carn, econòmicament alimentar a un insecte eixiria més barat que a una vaca.


Notícia original.

Notícies relacionades:
Les Nacions Unides també ho recomanen.
L'ONU convida a menjar insectes.


Vídeos:

1 comentari:

  1. Molt interesant la noticia. El segon video m'ha agradat molt, amb molta informació que no coneixia.
    Quan vullgues, et convide a una d'aquestes receptes! http://www.arecetas.com/insectos/index.html

    ResponElimina