dissabte, 1 de juny del 2013

Descobreixen a Terol una nova espècie de peix marí de fa 408 milions d'anys


Un equip de l’Universitat de València, descriu a la revista Geodiversitats, que hi han trobat una nova espècie d’acantodio, uns peixos primitius que tenen les mateixes característiques dels tiburons.

En el llaciment del período Devónico, s’han trobat escames, ossos de les atriculacions y espines de fa uns 408 milions d’anys , situat a Terol i el sud de Zaragossa, cuan a aquestes zones hi havia mar.
 En aquest treball, en el que també també ha participat el Museu d’Història de Berlín, s’inclouen análisis de altres fòssils que corresponen a una columna fragmentada i a escames aïllades del devònic inferior.

Aquestes restes provenien del nord d’Espanya, el descobriment d’aquesta nova espècie, “Machaeracanthus” amplia el coneixement de la biodiversitat que hi va haver en la península fa uns 408 milions d’anys, cuan el mar ocupava la actual zona de Terol.

Els Machaeracanthus perteneixes al grup de peixos: Acanthodii, aquest grup també es anomenat “tiburons espinosos”.

Notícia original 

Notícies relacionades

Una mica de llum en la misteriosa història dels predecessors dels dinosaures

Descobreixen a Xina un dinosaure carnívor fins ara desconegut

Video

1 comentari:

  1. M'ha paregut una notícia bastant interesant, degut a que fins ara no teniem constancia d'aquest tipus de peixos, pot ser sols siga una espècie la que hagen trobat, però gràcies a aquest nou descobriment els científics i els investigadors podran determinar quina ha sigut l'evolució d'aquest peix fins a arribar als peixos actuals que es troben en els rius de Terol, ja que han tingut que passar d'aigua salada a aigua dolça i evolucionar molt per a poder sobreviure en unes condicions de vida tan diferents de les que estaven acostumats.
    També es posible que aquestos peixos siguen els predecessors del taurons i que ja no queden descendent a les zones on s'han trobat aquestes restes.

    ResponElimina