dissabte, 1 d’abril del 2017

EL PRIMER COET RECICLAT

La companyia de transport espacial Space X, ha llançat a l'espai per primera vegada un satèl·lit en un coet reciclat, el Falcon-9.
El coet va despegar a les 18:27 hores locals del dijous del Kennedy Space Center de Florida (Estats Units).
El satèl·lit, anomenat SES-10, s'encarregarà d'enviar senyals a Sud-amèrica i Mèxic.
Musk, propietari de la companya de transport, ha qualificat la missió de "fita increïble en la història de l'espai". Segons ha explicat, els seus enginyers van emprar 15 anys a garantir la reutilització de coets, la qual cosa abaratirà molt les missions espacials d'acord amb SpaceX, llançar un coet semblant costa almenys 58 milions d'euros, de manera que la seua reutilització reduirà el cost.

 La primera part, de 41 metres d'altura, es va separar de la resta del coet dos minuts i 41 segons després de l'enlairament, i va tornar a posar-se suaument sobre una plataforma flotant en l'oceà Atlàntic vuit minuts i 32 segons després del llançament.
Aquesta primera part ja havia sigut utilitzada, en llançar a l'abril de 2016 la càpsula Dragon cap a l'Estació Espacial Internacional (ISS), i havia aconseguit aterrar en el seu retorn a la Terra. D'aquesta forma, s'ha convertit en el novè aterratge d'èxit (de 14 intents) d'aquesta primera part d'un coet que aconseguia Space X.

La primera vegada que es va dur a terme aquesta maniobra va ser en desembre de 2015. La primera etapa del coet que es va utilitzar en aquella ocasió no va tornar a utilitzar-se, ja que Elon Musk la considera una peça històrica que està exposada en la seu de l'empresa en Hawthorne.
Musk espera reduir molt el cost de la posada en òrbita i donar un gir al mercat de viatges espacials. La directora general de Space X, Gwynne Shotwell, havia indicat l'any passat que el reciclatge d'aquesta primera etapa de Falcon podria reduir el cost de llançament en al voltant de 30%. No se sap quantes vegades podria reutilitzar-se la primera part, encara que Musk va assegurar que podria fer-ho volar entre 10 i 20 vegades.

NOTÍCIA ORIGINAL
NOTÍCIA RELACIONADA
VIDIO:



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada