viernes, 28 de abril de 2017

Sonda Cassini: Google s'endinsa en Saturn amb un doodle espacialLa nau Cassini ha tingut el seu últim encontre amb la lluna nebulosa de Saturn i ara comença el periple final de 22 òrbites al voltant d'aquest palenta.

La nau va ser llançada la primera volta en 1997 i serà destruida en setembre d'aquest any. El seu últim encontre amb Saturn va ser el pasat 22 de abril, el seu viatje 127.

Cassini va transmetre les seues imatges i altres dades a la Terra després de la trobada. Els científics de Cassini analitzaran ara el seu conjunt final de noves imatges de radar dels mars i dels llacs de l'hidrocarbur que s'estenen a través de la regió polar del nord de Tità.

L'equip de radar també planeja usar les noves dades per a investigar les profunditats i composicions d'alguns dels xicotets llacs de Tità durant la primera i última vegada, i buscar noves proves de l'evolució dels trets que els investigadors criden la "isla mágica".

La nau esta fora de contacte pero sesperen datos i imatges després de tenir contacte amb aquesta.

Per a celebrar-ho, Google ha ideat un simpàtic doodle en el que una versió animada de Cassini retrata a colp de 'flashazo' a un somrient Saturn.

NOTICIA ORIGINAL
NOTICIA RELACIONADA
VIDEO RELACIONAT

No hay comentarios:

Publicar un comentario