diumenge, 3 de gener del 2016

23.000 Espècies en perill d'extinció

Hi ha una alta probabilitat que la població global d'óssos polars disminueixi en més d'un 30% en els pròxims 35 a 40 anys, alerta la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN).
L'escalfament ja està canviant l'ecosistema i les relacions entre les diferents espècies. En el cas de l'ós polar, està provocant la pèrdua del seu hàbitat. Aquests animals depenen de la capa de gel per tenir accés a les seves preses (foques principalment), però els períodes sense gel són ara cada vegada més llargs, cosa que els deixa sense menjar molt de temps. Els óssos es veuen obligats a passar 30 dies més, de mitjana, en terra a causa de la pèrdua de gel durant l'estiu, el que dificulta el seu accés a l'aliment i afavoreix la interacció amb l'home. Els científics també han observat per primera vegada a óssos polars a Svalbard menjant dofins.

Però l'impacte del canvi climàtic va molt més enllà d'aquesta espècie emblemàtica, una de cada sis espècies d'animals i plantes s'extingirà si es compleix el pitjor dels escenaris que vaticinen els científics del Grup Intergovernamental d'Experts sobre el Canvi Climàtic (IPCC) si el món segueix emetent gasos d'efecte hivernacle.

La UICN acaba de reavaluar la seva Llista Vermella d'Espècies Amenaçades, l'inventari més complet del món de l'estat de conservació de gairebé 80.000 espècies d'animals i plantes. Més de 23.000 estan amenaçades d'extinció. Com en el cas de l'ós polar, la degradació de l'hàbitat és també la principal amenaça per a moltes espècies de fongs, i la pesca excessiva, el primer motiu de declivi dels peixos ossis marins ...




3 comentaris:

  1. Com be comenta aquesta noticia, hem arribat a un punt sense retorn, a un nivell d’alerta molt elevat. Milers de especies d’animals que habiten la terra estan amenaçades d’extinció a causa del canvi climàtic, i tal cosa, es imperdonable. Que un animal com l’os estiga en aquest nivell de perill deu fer donar-se conter als països emissors de grans quantitats de CO2 en quin punt ens trobem ja.
    La realitat es que en 30 o 40 anys, el canvi climàtic seguirà vigent, i milers d’espècies vives sofriran les conseqüències.

    ResponElimina
  2. La situació en que es trobem és molt preocupant, tal com s'explica en aquesta noticia. El canvi climàtic ha arribat a un punt que milers d'espècies d'animals estan sofrint molt les conseqüències,com per exemple l'ós polar, que passa molt de temps sense menjar i tal i com s'observa en la foto estan molt desnutrits. El pitjor és que açò no s'ha acabat, sinó que cada volta anirà a pijor i s'incrementarà el nombre d'espècies extinguides. Espere que tots els països se n'adonen de la terrible situació, sobretot d'aquells que més contaminen i així, s'aconseguesquen reduir les emissions de CO2 i altres gasos contaminants.

    ResponElimina
  3. Es preocupant tantes expecies en extincio,de les quals,inclus encara no es troben ben estudiades,a mes, es injust que per el canvi climatic,es troben en perill altres essers vius,Deuriem disminuïr les emissions perjudicals com el CO2,i fer perdurar el mon en que vivim i els essers vius que habitenincluin els humnas.

    ResponElimina