dilluns, 25 de gener del 2016

El 30% de les captures pesqueres mundials no es declara oficialment

El mar és l'origen de la major part del peix que es consumeix a tot el món, i en molts països en desenvolupament aquest suposa la principal font de proteïna animal que moltes poblacions rurals es poden permetre. Però, a més, menjar peix està de moda en els països rics. La gran popularitat que han pres el sushi, el cebiche o la sopa d'aleta de tauró -entre altres receptes- a la Unió Europea, el Japó, la Xina o els EUA ha creat una demanda tan enorme que no pot ser coberta per les captures en les seves pròpies aigües territorials.

El mercat creat al voltant d'aquesta demanda està tenint un gran impacte sobre els estocs pesquers, però també sobre les famílies que viuen de la pesca artesanal -sobretot en els països en desenvolupament- que es veuen obligades a competir pels recursos amb les grans flotes industrials amb l'objectiu de cobrir la demanda dels restaurants d'Europa o Amèrica del Nord. Però, per si fos poca aquesta pressió que suporten les pesqueres de tot el planeta, les captures declarades pels prop de 200 països pesquers del món només declaren el 70% de les captures que realment fan cada any.

Tots els països envien cada any les seves dades oficials sobre la quantitat de peix que s'extreu del mar, però per a això només es tenen en compte les captures realitzades per les flotes industrials. És a dir, la FAO es deixa fora del compte tota la pesca artesanal, l'esportiva, els descarts i les captures il•legals. Aquesta manca de control té un efecte directe sobre la salut de les poblacions pesqueres.

Notícia original

Notícies relacionades
L'excés de CO2 en els oceans intoxica i desorienta els peixos
Una amenaça invisible per a les orques

Vídeo

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada