dilluns, 25 de gener del 2016

La contaminació de Pequín supera 20 vegades els límits de l'OMS

Com sol ser habitual cada hivern, la contaminació ha tornat a disparar-se a Pequín per les calderes de la calefacció, que funcionen amb carbó i se sumen així al fum de les fàbriques i indústries pesades dels seus voltants. Segons els mesuradors oficials de la contaminació, àmpliament seguit per la seua major independència, la pol•lució ha superat els límits recomanats per l'OMS.
Les partícules inferiors a 2,5 micres, que es colen en els pulmons i originen malalties com a càncer, dolències coronàries i vesses cerebrals, van aconseguir concentracions d'entre 568 i 631 micrograms per metre cúbic. Molt per sobre dels 25 micrograms que l'OMS considera ja nocius per al cos humà.

Encara que fan tot el possible per reduir la contaminació que asfixia a Xina, per la industrialització impedeix una solució a curt termini. Aquestes partícules procedeixen principalment de la crema de carbó en les plantes tèrmiques, i del fum de les fàbriques i del tub de fuita dels cotxes.
A tot açò se sumisca, la falta de vent i pluja per a dispersar el núvol tòxic que cobreix la ciutat, que impedeix la visió més enllà d'uns pocs metres.
Al seu costat, la famosa “boina” de Madrid no és més que *lahumareda que deixa una traca de petards perquè, a més, no es redueix solament a una ciutat.

Al gener, el pitjor La contaminació està tan estesa que la població xinesa va estar exposada a uns nivells de partícules nocives majors a 35 micrograms per metre cúbic. En la costa xinesa, plagada de fàbriques i centrals tèrmiques, milions de persones van patir una concentració d'aquestes partícules deu vegades superior a la recomanació de l'OMS. Al gener s'aconsegueixen les cotes màximes de contaminació. L'OMS, ha relacionat la pol•lució amb el càncer de pulmó. A tenor del centre de Prevenció i Control de Pequín, el càncer mata cada any a Xina a dos 2,5 milions de persones, però pujarà fins als tres milions en 2020.

Noticia original: 

Noticies relacionades:
NR1: 
NR2: 

Video:

1 comentari:

  1. Hola Sara!
    Aquesta notícia no és gens d'extranyar. Com bé sabem Xina és uns dels països del món que més contamina, a causa de que disposa de moltes indústries i també per les calderes de la calefacció que funcionen amb carbó. Arribar a aquestos nivells tan alts de contaminació, que superen els límits recomanats per la OMS és normal en aquesta época de l'any en Pequín, i és molt preocupant ja que s'ha demostrat que la pol·lució està relacionada amb el cáncer de pulmó. Açò és motiu d'alarma ja que la xifra de morts a causa de cáncer a Xina és molt alta i si es continua contaminant tant, aquestes xifres encara augmentaran molt més.

    ResponElimina