dissabte, 26 de setembre del 2015

Riscos de fertilitzar els mars per intentar refredar la Terra

Els organismes del fitoplàncton, les microalgues en la base de la major part de les reixes alimentàries oceàniques, fotosintetitzen quan són exposades a la llum solar. En el procés, absorbeixen diòxid de carboni de l'atmosfera, convertint-lo en carbohidrats i oxigen.
La capacitat del fitoplàncton per atraure de l'atmosfera el diòxid de carboni que calenta el planeta i produir aerosols que provoquen un major refredament, ha portat a la fertilització oceànica en un mètode atractiu de geoingenieria per reduir el calentament global.

Proliferació massiva de fitoplàncton a la costa de Portugal
Però podrien produir-se impactes climàtics indesitjables pel resultat d'aquestes operacions a gran escala. El més obvi és el risc d'un augment excessiu de les emissions d'uns gasos que són la peça clau en el sistema climàtic global. Ara, uns científics de l'Institut de Massachussetts, EEUU, han descobert que l'augment d'emissions  de sulfur de dimetil, tot i que compensa el calentament produït pels gasos d'efecte hivernacle, provocaria canvis perjudicials en els patrons de precipitació.
En línies generals, els resultats de l'estudi suggereixen que les precipitacions es reduiran en tot el món, i de manera dràstica en algunes regions. Europa, el sud d'Àfrica i Pakistan podrien ser alguns exemples.
                                                                                                                                                       
Els mateixos científics adverteixen que en ixe hipotètic escenari, una menor precipitació reduiria considerablement els recursos hídrics, amenaçant el cicle hidrològic, el medi ambient i la subsistència en les regions més afectades.


5 comentaris:

  1. Aquest post resulta molt interessant, ja que, avisa de la gran necessitat de aturar la precipitació d’aquests gasos. A simple vista no pareixen tan danyi’ns com la resta de gasos que provoques l’efecte hivernacle. Però si que provocaria grans canvis al medi ambient i al cicles de precipitacions tal com els coneguem hui a dia. Principalment hi ha que fer reflexionar als països que mes provoquen aquestes situacions contra el medi ambient, ja que si no posen solució, quan es donen conter serà massa tard .

    ResponElimina
  2. M'ha paregut realment interesant aquesta notícia, ja que parla d'un tema de gran interés per a la humanitat, que a més, hem tractat a classe de ctm, com és l'efecte d'hivernacle o calentament global. En aquesta noticia es veu clarament que no resulta gens fàcil trobar una solució a aquest fenòmen, i es que la solució del fitoplàncton no seria del tot vàlida perquè causaria efectes no desitjats. El que més m'ha sorprés d'aquesta notícia és que organismes tan insignificants com el fitoplàncton puguen tindre un paper tan important en el món, molt bona notícia!

    ResponElimina
  3. M'ha paregut realment interesant aquesta notícia, ja que parla d'un tema de gran interés per a la humanitat, que a més, hem tractat a classe de ctm, com és l'efecte d'hivernacle o calentament global. En aquesta noticia es veu clarament que no resulta gens fàcil trobar una solució a aquest fenòmen, i es que la solució del fitoplàncton no seria del tot vàlida perquè causaria efectes no desitjats. El que més m'ha sorprés d'aquesta notícia és que organismes tan insignificants com el fitoplàncton puguen tindre un paper tan important en el món, molt bona notícia!

    ResponElimina
  4. M'ha paregut realment interesant aquesta notícia, ja que parla d'un tema de gran interés per a la humanitat, que a més, hem tractat a classe de ctm, com és l'efecte d'hivernacle o calentament global. En aquesta noticia es veu clarament que no resulta gens fàcil trobar una solució a aquest fenòmen, i es que la solució del fitoplàncton no seria del tot vàlida perquè causaria efectes no desitjats. El que més m'ha sorprés d'aquesta notícia és que organismes tan insignificants com el fitoplàncton puguen tindre un paper tan important en el món, molt bona notícia!

    ResponElimina
  5. Aquesta noticia ha sigut de gran interes per a mi, ja que parla i hem sona familiar perque es un tema tractat a clase, l'efecte hivernacle.

    ResponElimina