dissabte, 26 de setembre del 2015

L'esmalt dental podria tindre el seu origen en les escates dels peixos

Compartim, junt amb altres espècies, el mateix esmalt que cobrix les nostres dents. Fins ara era desconegut el seu origen però, un equip de científics ha donat la hipòtesi de fóra creat per un teixit cridat ganoína, present en les escates de molts peixos fòssils.

Proteïnes pròpies de l'esmalt dental s'han trobat, gràcies a la investigació, en peixos primitius com el celacanto de Comores, Segons els científics, estos gens poden haver estat presents inclús en els fòssils més antics de sarcopterigios.

El origen de l'esmalt és un bon exemple de com l'evolució aconseguix que un element que tenia una funció particular (en este cas, protegir contra arrapades i picadures) , adquirisca un paper totalment distint (fer que les dents estiguen més formats i siguen més durs) i es torne tan important que roman inclús quan la funció original hi ha desaparecido", assenyala Erik Ahlberg, autor principal de l'estudi. Per a arribar a estes conclusions es van basar en els resultats que, els gens d'este peix, el tasten pinte, ocupen un paper important en la deposició de la ganoína. A més, l'anàlisi genètica demostra l'existència d'una relació entre la matriu de la ganoína i la de l'esmalt.

La combinació de les dades paleontològiques i genòmics ha permés als científics presentar esta hipòtesi sobre l'origen, distribució i els patrons que seguix l'esmalt dental. No obstant això, els autors de l'estudi assenyalen que per a entendre a la perfecció com i quan es va estendre l'esmalt des de les escates fins a les dents és necessàries un nou estudi en profunditat sobre els primers peixos ossis i una anàlisi de la seua xarxa de regulació genètica.

Els investigadors de l'estudi estan totalment convençuts de que estes anàlisis donaran més informació sobre els orígens genètics que els sers humans compartixen amb altres espècies d'animals. I a més ens ajudaran a entendre millor l'evolució dels vertebrats.


Noticia original:
http://noticiasdelaciencia.com/not/16188/el-esmalte-dental-podria-tener-su-origen-en-las-escamas-de-los-peces/

Noticies relacionades:
http://www.buenastareas.com/ensayos/Esmalte-Dental/7163788.html

Video:




1 comentari:

  1. Aquests nous descobriments son interesants i importants per a saber la procedència de la nostra antiguitat ya siga en l'esmalt de les dents o de qualsevol altra part del cos o del passat.

    ResponElimina