diumenge, 2 de desembre del 2012

Nicotina en l'aigua mineral embotellada en Espanya

Investigadors de la Universitat Rei Joan Carles han trobat traces de nicotina en aigua mineral embotellada, després d'una minuciosa anàlisi de 58 components farmacèutics. Concretament es van trobar entre 7 i 15 nanograms en 5 de les 10 marques analitzades. A pesar d'açò, les mateixes fonts pròximes a la investigació reconeixen que la presència de nicotina en l'aigua es pot deure a molts factors, inclús que les empreses embotelladores no tingueren alguna cosa a veure. És la primera vegada que es realitza un estudi minuciós d'estos compostos en l'aigua mineral a causa de l'increment del consum d'aigua embotellada. Un dels autors ha destacat que davant d'esta troballa hi ha un risc de contaminació dels aqüífers, que suposen un valuós recurs natural d'aigua potable. De fet, molts estudis afirmen que la nicotina és un compost molt resistent als tractaments de depuració habituals.Este treball assenyala la necessitat de tindre en compte estos contaminant en les anàlisis de qualitat de l'aigua embotellada per a assegurar la puresa que se li assigna.Este treball assenyala la necessitat de tindre en compte estos contaminant en les anàlisis de qualitat de l'aigua embotellada per a assegurar la puresa que se li assigna.




Notícia original

Noticies relacionades:

2 comentaris:

  1. Em sembla una notícia més que interessant, una mica tenebrosa. Però la veritat, per un poc més de nicotina jaja. Però seriosament, sembla curiós l'aparició de compostos anòmals com la nicotina en l'aigua embotellada, crec que després de llegir aquest post pense que es deuria de prendre més atenció a aquest tema.. Possiblement deuria d'investigar-se una mica més l'assunt de l'aigua embotellada.

    ResponElimina
  2. Aquesta noticia m’ha semblat molt interessant ja que tracta un tema delicat que ens afecta en l’actualitat i aquest és el de la contaminació dels aqüífers, en aquest cas amb nicotina. Baix el meu punt de vista s’ha de tindre molta cura a l’hora de tractar a l’aigua ja que la presencia de substàncies tòxiques en ella pot ser molt perillós ja que es tracta d’un recurs necessari. Per altra banda espere que els culpables de la presencia de nicotina a l’aigua no siguen les mateixes empreses embotelladores perquè em semblaria una cosa molt irrespectuosa.

    ResponElimina