dijous, 30 de desembre del 2010

ELS GENS DEL NADÓ EN LA SANG DE LA MARE


Una nova tècnica de extracció de gens del fetus a revolucionat el camp científic. Aquesta tècnica basada en l'extracció de sang de la mare, confirma el genoma del fetus sense incidir en mètodes invasius, com l'amniocentesi o la tècnica MVC.

Al 1997 una troballa ajudà al descobriment d'aquesta tècnica:En el plasma sanguini de la mare hi ha fragments d'ADN del nadó. L' investigació actual esclarí que encara que molt fragmentat l'ADN del nadó es troba en el plasma sanguini, un 90% correspon al material genètic de la mare i el 10 % correspon al del fetus. Per poder afirmar aquestes dades es varen estudiar abans l'ADN d'ambdós progenitors. El treball de separar el material genètic del fetus ha sigut com encontrar una "agulla en un paller".

Aquest descobriment permet avançar al naixement possibles patologies com el síndrome de Down. En el cas estudiat, s'ha avançat que el nou ésser serà portador, però no malalt, d'una malaltia que es transmesa genèticament: la talassèmia.
Malgrat aquesta tècnica encara està en fase de prova facilita una forma de mostrar el material genètic sense entrar en mètodes invasius que provoquen el malestar de la mare i del nadó.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada