divendres, 31 de desembre del 2010

LA VEGADA QUE ES VA CURAR LA SIDA


Fa tres anys que la sida no s’ha deixat veure en el cos d’un home nord-americà. El seu cas únic en tot el món ha viatjat per les diferents veus dels metges que estudien la cura d’aquesta patologia.

Una revista científica s’ha atrevit a parlar d’aquest cas: l’home que havia desenvolupat la sida, posteriorment va emmalaltir de leucèmia. Com que els processos de radioteràpia i quimioteràpia no van ser prou per combatre la leucèmia del malalt, se li va fer un trasplantament de medul•la. Aquesta no només era perfecta per la compatibilitat amb la sang del pacient, també tenia una mutació que li conferia una defensa cap al virus de VIH.

Després de tres anys sense cap empremta del virus, es pot afirmar amb tota seguretat que el malalt de VIH ja no ho és.
Però cal esmentar que aquest cas únic en el món no es la cura definitiva d’aquesta maligna malaltia. S’ha comprovat que en una ocasió la infecció s’ha curat, malauradament pareix poc probable que es puga repetir, sobretot perquè el mecanisme pel qual el pacient es va curar no està massa clar, i no causaria el mateix efecte en tot els malalts. Però es pot afirmar que aquest cas únic enllumenà el fosc camí de la cura de la sida.




Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada