dijous, 30 de desembre del 2010

Varicocele, causa d'infertilitat masculina

La varicocele és una dilatació del plexe venós ubicadat al testicle, que drenen la sang d'este i es troben en el cordó espermàtic. És una malaltia molt comuna, poden patir-ho d’un 15-20% d'hòmes, després de la pubertat.
El desenrotllament d'un varicocele aguda, suggerix la possibilitat d'un tumor a nivell del retro peritoneu o paret posterior de l'abdomen que comprimix les venes espermàtiques internes.

Este trastorn és asimptomàtic i sol descobrir-se en un examen físic. El pacient ha d'estar dreçat, de peu, perquè si està gitat desapareix la dilatació, i per tant, no es podrà detectar. Hi ha casos en què pot presentar sensació de pes, molèsties durant l'activitat sexual o quan hi ha calor,trastorns de fertilitat, etc.
No tots necessiten operar-se. Tres són les alteracions que indiquen que el tractament siga quirúrgic. En primer lloc, és necessari filtar que la solució quirúrgica està indicada quan causa molèsties.
En segon lloc, quan s'altera l'espermatogènesi, produint infertilitat per la disminució del nombre d'espermatozoides. L'última indicació quirúrgica és quan el testicle disminuïx de grandària, producte de la presència de la sang en el testicle, que no s'ha purificat en el renyó, la qual cosa provoca que este disminuïsca de grandària i ho atrofie amb el temps.

Notícia original


Vídeo relacionat


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada