dissabte, 26 de setembre del 2009

La píndola de l'endemà

Aquest serà l'últim cap de setmana en el qual les dones haurien d'anar a un centre de salut per a aconseguir la píndola de l'endemà. A partir del dilluns la podran comprar en les farmàcies, sense recepta mèdica, per 18,76 euros.

El fet que a partir del dilluns es venga la píndola en les farmàcies es deu a un estudi en el qual s'ha comprovat que la píndola no té cap efecte secundari, i a més és molt més ràpid aconseguir-la en una farmàcia que en un centre de salut, factor molt important ja que la píndola perd efectivitat segons el pas del temps.

L'objectiu d'aquest canvi és evitar el nombre d'avortaments, especialment entre joves menors d'edat. Per a tenir un menut control en la dispensació de la píndola el col·legi de farmacèutics ha elaborat una guia amb unes preguntes perquè així el farmacèutic puga aconsellar al seu pacient, però en cap moment aquesta guia limitarà al client a obtenir la píndola. Al costat d'aquesta proposta, existeix altra, la qual consisteix a repartir uns tríptics, la funció dels quals és conscienciar sobre l'ús de de la píndola del dia després i en els quals es diu textualment que la píndola no és cap mètode anticonceptiu.

Font d'informació


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada