dimecres, 30 de setembre del 2009

Primera vacuna contra la SIDA




Després de 20 anys d'investigacions en busca de la vacuna contra la SIDA, s'ha trobat una vacuna capaç de prevendre un 30% dels contagis. L'VIH infecta a l'any a 2.737.500 persones en el món i aquesta vacuna faria disminuir aquest nombre de persones, però encara no està aprovada i els experts diuen que aquesta no serà la definitiva.

Les proves realitzades amb aquest començament en contra de la SIDA s'han produït a Tailandia amb el qual contaven amb 16.400 voluntaris heterosexuals que no contenien ningun risc. Entre la meitat que va rebre la sustància s'han donat 74 nous infectats, per sols 51 en la meitat que van rebre el farmac. Per tant la vacuna prevenia un 31% dels contagis.

Segons Anthony Fauci, director de l'Institut Nacional d'Alèrgies i Enfermetats Infeccioses la vacuna no serviria per a aquelles persones portadores del virus, sinò per poder previndre-la.La vacuna és una mena de barreja de dues vacunes que abans s'havien utilitzat per lluitar contra aquesta malaltia i que havien fracassat: l'ALVAC i l'AIDSVAX. Tots dubtaven de si l'experiment seria eficient i van quedar sorpresos pel gran descobriment adquirit. La barreja d'aquestes dues vacunes rep el nom de RV144.





Ara són moltes les causes per les quals Faucy dubta si s'aprovarà la vacuna perquè sols s'ha provat amb unes determinades persones les quals no tenien altres problemes de salut i qui sap si a les persones que tenen algun problema de salut no serveix igualment. També són molts els problemes que es tindrien quan la vacuna es conseguira, ja que les persones que viuen a Àfrica no tenen mitjans per poder distribuir la vacuna.

Els experts diuen que deu ser l'OMS l'encarregada de coordinar els anys que falten fins arribar a conseguir aquesta vacuna tan desitjada.


Font d'informació sobre el progrés en contra de la SIDA.

1 comentari:

  1. La primera vacuna contra la sida es tot un avanç en aquesta malaltia, ja que són molts els que la pateixen a tot arreu del món. Encara que sols previnga aquesta malaltia ja és un gran pas per disminuir el nombre de persones contagiades al món. És un gran èxit aquesta vacuna, ja que són molts els anys que s'esta investigant la sida.
    Amb aquesta vacuna la esperança de vençer per fi la sida esta cada dia més propera. Són moltes les persones que la pateixen i que amb aquesta notícia estaran una mica més esperançats per seguir lluitant, ja que com tots sabem la sida sols te tractament i que a dia de hui encara no es pot curar.
    Cada dia la ciència augmenta els seus èxits gràcies a tots els investigadors que hi ha a tot el món. I pense que sols ens queda donar les gràcies a totes aquestes persones que treballen en aquest camp.

    ResponElimina