dimarts, 4 de febrer del 2020

Se acabó el misterio: los dinosaurios se extinguieron por un meteorito y no por una erupción volcánica


Un estudi internacional, rebutja el vulcanisme com a causa de l'extinció del 70% de les espècies a la fi del Cretàcic.Els dinosaures es van extingir per un meteorit, no per una erupció volcánica.Una 'autòpsia geològica' a un cràter reconstrueix com un asteroide va extingir als dinosaures.L'asteroide que va extingir als dinosaures va ajudar al fet que aparegueren els humans.
Fa 66 milions d'anys van ocórrer dos esdeveniments a escala planetària. Un asteroide de 10 km de diàmetre va col·lidir en la península de Yucatán en coincidència amb el límit Cretàcic/Terciari, emetent una gran quantitat de material fos i gasos a l'atmosfera. Va provocar pluja àcida i l'acidificació de les aigües superficials oceàniques durant dies o anys així com un sobtat calfament durant els dies a dècades posteriors a l'impacte, seguit d'un hivern nuclear.

Únicament l'impacte va coincidir amb les extincions.Posteriorment, noves fases volcàniques van alentir la recuperació dels ecosistemes.L'estudi conclou que la meitat dels gasos associats al vulcanisme del Decán es van emetre molt abans de l'impacte, i no van provocar extincions.Van provocar un calfament global de 2 °C, que va tornar a la temperatura original abans del límit Cretàcic/Terciaro. L'impacte d'un asteroide és l'únic esdeveniment que coincideix amb les extincions. Afig que l'impacte i les extincions van crear l'oportunitat inicial per a l'evolució de noves espècies, però el vulcanisme del Decán va poder haver contribuït a la lenta recuperació posterior dels ecosistemes.
NOTICIA ORIGINAL
NOTICIES RELACIONADES


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada