divendres, 28 de febrer del 2020

MENJAR MENYS RETARDA LA VELLESA



Les dades aportades per aquest estudi, guiat per Juan Carlos Izpisúa, a Califòrnia escatimar en les calories que s'ingereixen diàriament millora el sistema immunològic, redueix la inflamació en tot el cos, retarda les malalties que apareixen amb l'edat i, en general, afavoreix una vida més llarga i sana. Així ho demostra amb un anàlisi de diferents tipus de cel·lules de rates.

Fa temps que s'intenta acotar científicament l'efecte de la restricció calòrica en l'envelliment. Un bioquímic va demostrar que reduir les calories en rates les feia viure d'uns tres anys a quatre.

Aquestes recerques s'han reproduït en diferents models d’animals on també s'ha vist que a més de sumar anys, la restricció calòrica retarda l'aparició de malalties típiques de la vellesa, com el càncer, la diabetis o la demència.

Amb aquest nou treball, s'explica l'efecte a nivell cel·lular d'ingerir un terç menys de la quantitat normal de menjar. Els nostres resultats identifiquen gran quantitat de característiques associades a l'edat i que s'eviten. Entre elles, estan la senescència o l’envelliment cel·lular, l'esgotament de cèl·lules mare...

Vídeo
https://www.youtube.com/watch?v=zyf66vIwLeI

noticia 1 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada