diumenge, 23 de febrer del 2020

El pèl creix indefinidament?

turquia pelo

El pèl és igual en els humans i en els altres animals que el tenen, no es produeix en cap cas un creixement continu. El pèl creix per cicles, cada pèl és una unitat biològica independent i cadascun d'ells té un període on el fol·licle pilós va generant queratina i el pèl creix. Després d'aquest període ve un altre a què anomenem de latència i en què el pèl deixa de créixer però no cau i, finalment, hi ha un tercer període que és el de caiguda. Aquests períodes són molt diferents en els humans i en els animals, fins i tot en una sola persona depenent de la zona de el cos, per exemple, en les aixelles mai et creixerà fins als genolls, i és que el període de creixement dels tipus de pèl és molt diferent.

Una persona normal té en cada moment el 98% de tots els pèls en període de creixement. I aquest període de creixement varia entre les persones pel que pot durar entre tres i deu anys, després d'aquest moment arriba a la fase de repòs i finalment, cau, quan aquest cau comença a créixer un altre amb el mateix procés.

Un aspecte que afecta el creixement dels cabells, a més d'algunes malalties i consum d'alguns fàrmacs, és l'edat. Amb l'edat, la velocitat de creixement disminueix i creix més lentament i, a més, alguns pèls que cauen ja no són substituïts per un de nou, és a dir, anem perdent pèls fet que suposa que tinguem cada vegada menor densitat capil·lar. En això últim influeixen la genètica, l'alimentació i també alguns factors climàtics.



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada