diumenge, 17 de gener del 2016

Les dietes més sanes són pitjors per al medi ambient

Fins ara s'ha pensat, que una de les decisions que podria ajudar en la lluita contra el canvi climàtic, era la de disminuir el consum de carn. A causa que les indústries càrnies emeten gran quantitat de gasos efecte hivernacle, i és a més una de les majors culpables de la desforestació.

Per contra, investigadors de la Universitat de Carnegie Mellon, mantenen que per obtenir una caloria de fruites, vegetals, lactis i marisc necessita més emissions d'efecte hivernacle que els productes carnis.

Els investigadors han arribat a aquesta conclusió, en analitzar els resultats d'un estudi sobre la influència de l'augment de l'obesitat sobre el medi ambient. En ell es mesurava les emissions GEH, consum d'aigua i energia emprada en tot el procés de producció, transport i vendes dels aliments. I així han descobert que el consum de lactis, fruites, vegetals i marisc, tenen un impacte més negatiu en el medi ambient que el de carns.

Notícia original

Notícies relacionades:
- Les dietes vegetarianes 'saludables' són més perjudicials per al medi ambient
-El menjar que triem té impacte ambiental: menjar menys carn redueix el canvi climàtic

Vídeo

3 comentaris:

  1. Hola Mar! Em pareix molt interessant l'article que has publicat. No tenia cap coneixement sobre l'efecte que produïen aquests tipus d'aliments al medi ambient. El canvi climàtic s'està convertint un veritable problema avuí en dia i aquesta informació encara em fa veure les coses empijorades. Els èssers humans tractem viure de la millor manera possible avançant en tecnologia i en altres àmbits. No obstant, la nostra presència al planeta el desgasta i cada vegada més. No ho podem evitar.

    ResponElimina
  2. Molt bona notícia Mar! Em sembla una noticia d'un gran interes ja que quan parlem de l'efecte hivernacle, o més concretament, de les seues causes, pensem en les més comuns com l'emissió de CO2 per part dels vehicles o algunes altres, però estic ben segur que ningú pensa en l'efecte hivernacle en el moment en el que fa una dieta, i açò indirectament també afecta. Els essers humans intentem viure en les millors condicions posibles, i açò perjudica al medi ambient (i a nosoltres colateralment), un clar exemple és aquest, ja que els aliments més saludables per a nosaltres són els més perjudicials per al medi ambient.

    ResponElimina
  3. Hola Mar!
    Què notícia més curiosa.
    No haguera pensat mai que tindre una dieta equilibrada augmentara l'efecte hivernacle i, per el que dius, es veu que obtindre productes alimentaris amb menys calories costa molt més que produïr productes considerats menys saludables.
    Ara més que mai l'ésser humà es veu entre l'espasa i la paret. Caldrà analitzar les circumstàncies per tal d'esbrinar com podem aconseguir les matèries primeres sense perjudicar en excés a la mare natura.

    ResponElimina