divendres, 8 de gener del 2016

Fa 1.400 anys ja hi havia oxigen a la Terra

Un equip internacional, ha descobert que la presència d'oxigen en l'atmosfera terrestre fa uns 1.390 milions d'anys era d'un poc més del 3,8%.

Els investigadors han trobat proves geoquímiques d'oxigenación en els sediments de la Formació Xiamaling, al nord de Xina . La seua anàlisi revela la presència de bacteris anaeròbics i indica que la deposició dels materials es va produir en una zona amb nivells molt baixos d'oxigen.

Aquest percentatge del 3,8% haguera sigut prou per a permetre la respiració d'animals com a esponges i xicotets cucs, molt abans de que estos sers aparegueren en la Terra.

 Els resultats de l'estudi determinen que este nivell d'oxigen atmosfèric va ser una realitat centenars de milions d'anys abans de l'evolució dels primers animals i que fa uns 1.400 milions d'anys ja s'estaven gestant les condicions geoquímiques perquè més tard apareguera la vida animal.


•Noticia original:
http://www.agenciasinc.es/Multimedia/Fotografias/En-la-Tierra-ya-habia-oxigeno-hace-1.400-millones-de-anos

•Noticia relacionada:
http://www.agenciasinc.es/Multimedia/Fotografias/El-estomago-de-Oetzi-aporta-pruebas-sobre-la-evolucion-de-las-bacterias-en-Europa

•Vídeo:



1 comentari:

  1. Alba, m'ha semblat molt interessant aquesta noticia, ja que parla d'un tema de gran interés, com es l'existència de l'oxigen, el motor que ens dona vida, al planeta Terra. Em sembla curiós que s'haja descobert que fa tantissims milions d'anys ja hi haguera un 3,8% de oxigen a la Terra, una quantitat que per aquell entonces, era molt gran, i que com bé cita a la noticia, haguera sigut útil per permetre la vida de xicotets organismes com esponjes, molt bona notícia!

    ResponElimina