dilluns, 25 de gener del 2016

2015, l'any més calorós amb diferència

2015 ha batut tots els récords de temperatura des del 1880. 15 dels 16 anys més caldejats han tingut lloc en el que portem de segle XXI ... L'escalfament global, sembla que s'agreuja d'acord amb aquestes dades, que procedeixen dels anàlisis independents realitzats per la NASA i l'Administració Nacional Oceànica i Atmosfèrica (NOAA).

En concret, la temperatura ha superat la de 2014 per 0,13 ºC, aquest és un gran increment. Un administrador de la NASA al comentar aquestos resultats declara que és el moment d'actuar sobre el clima.

Els experts diuen que a part de l'acció humana, un altre causant de l'increment de la temperatura mitjana és l'impacte del corrent oceànic de El Niño, que ve més fort i calent que mai.

D'altra banda, en 2015 s'ha superat per primera vegada la barrera d'1 grau centígrad d'augment respecte als nivells preindustrials. Recordem que en desembre d'aquest any passat, 159 països van subscriure en la conferència del clima de París (COP21) el compromís que l'increment de la temperatura mitjana del planeta siguera menor de 2 ºC.

Segons els estudis dels experts es creu que amb les condicions actuals el 2016 será igual o més calorós.

Notícia original

Notícies relacionades:
- L'any 2015 camí de ser el més càlid
- Confirmat: 2015 és l'any més calorós mai registrat

- Vídeo:

2 comentaris:

  1. El canvi climatic produeix el augment de temperatura,i amb aço moltes conseqüences perjudiciales per als essers vius.Aquests problemes ya els trobavem amb anterioritat y no es van disposar a fer res espere que comencen a millorar aço perque arribara a un punt que no hi haura marcha enrrere

    ResponElimina
  2. Aquesta informació ens dóna moltíssim que pensar. Amb tots els avanços tecnològics que tenim, tots els científics que hi ha dispersos pel món, resulta quasi impossible creure que no encontrem cap mesura per reduïr el canvi climàtic. També és difícil creure com els països no prenen consciència sobre els grans danys que podem fer i fer-nos a nosaltres mateixos.

    ResponElimina