dijous, 3 de desembre del 2015

Els gasos que respirem perjudicials per a la salut





La contaminació de l'aire és un problema real. I és un problema de tots.

Els cotxes són responsables d'una quarta part dels gasos d'efecte hivernacle; consumeixen el 15% de l'energia a Espanya, i emeten el 66% del òxid de nitrogen (NOx), que és el contaminant de l'aire més perjudicial per a la nostra salut perquè genera components derivats que van a contaminar l'aire que respirem. Carlos Rivero, expert sostenibilitat i gestió d'emissions contaminants de la Coordinadora Estatal de Ciències Ambientals (CECCAA), explica el seu impacte en la salut: "l'òxid de nitrogen pot generar problemes de tipus respiratori i ocular en la població, tenir incidència en el desenvolupament pulmonar i generar patologies cròniques cardiorespiratòries i en el medi ambient provoca la pluja àcida, que perjudica a la vegetació amb un creixement més feble i afavoreix l'aparició de paràsits sobre làmines d'aigua que afecten al cicle reproductiu de les espècies ".


El CO2 augmenta la temperatura mitjana de la Terra que és de 15 graus, aquest gas és produït per combustió, que també és perjudicial per a la salut perquè augmenta el nivell d'ozó i la contaminació de l'aire.

El Monòxid de carboni és un compost generat per una mala combustió de gasolina, gasoil, querosè o carbó. En concentracions altes, té la capacitat de substituir a l'oxigen en l'hemoglobina de la sang, de manera que pot ser letal

El N2 és el gas que produeixen en major quantitat tant els motors dièsel com els de benzina. Però la seva concentració ha de ser més elevada que l'habitual perquè afecti la salut -pot causar problemes hormonals o una possible relació amb processos de càncer.

1 comentari:

  1. Hola Andrea!Pense que has fet un tractament molt acertat,ja que nosaltres estem implicats en el augment de c02,i posteriorment en l'efecte hivernacle.Amb aquestos gasos el que fem es augmentar la temperatura.Per tant,si volguem seguir vivint, una bona opció sería utilitzar el transport públic,ja que,sinó no podem contribuïr a diversificar la problemàtica de la contaminació.

    Salutacions.

    ResponElimina