dilluns, 30 de novembre del 2015

Un cuc que s'alimenta de plàstic no biodegradable

Un cuc que s'alimenta de plàstic no biodegradable, podria ajudar a eliminar els residus plàstics humans.

Un grup de científics de la Universitat de Stanford (EE.UU) ha descobert, que el cuc/escarabat de la farina (Tenebrio molitor), pot sobreviure amb una dieta a força de plàstic no biodegradable.

Per al seu experiment, els investigadors van posar a 100 cucs de la farina en una caixa farcida d'escuma de poliestirè i 100 més amb la seva dieta habitual (insectes morts, plantes...) Els cucs van menjar entre 34 i 39 mil·ligrams d'aquest plàstic al dia, convertint la meitat de l'escuma de poliestirè en diòxid de carboni, com si fora qualsevol altre aliment.

Els cucs que van menjar plàstic estaven tan sans com els que es van alimentar a base de la seva dieta normal i, a causa que posseeixen uns microorganismes capaços de biodegradar el plàstic, a més, els excrements poden ser utilitzats com a adob agrícola.

Notícia original

Notícia relacionada:
- Podrien els cucs de la farina ajudar a resoldre el nostre problema de residus d'escuma de poliestirè?

Vídeo

1 comentari:

  1. Hola! He llegit aquesta notícia i he decidit comentar-la perquè parla sobre una possible solució als grans problemes medioambientals que estan presents en la societat actual.
    La incapacitat dels humans per reciclar els seus residus ha portat al planeta a l'extrem de formar-se una illa formada completament per residus, al Pacífic. Cada volta hi ha més quantitat de persones al món i les estadístiques no són positives, per tant, s'han de buscar solucions, i un possible exemple podria ser l'esmentat a la notícia.
    Tanmateix, aquesta sol·lució amb els cucs no acabaria de res correcta al 100%, ja que sí que es veritat que poden eliminar matèria no degradable, però com a conseqüència d'aquest procés, expulsen diòxid de carboni a l'exterior. Aquest problema també està present al món actual, i crec que s'haurien posar unes mesures bàsiques prèvies per garantir el sosteniment del planeta, abans d'intentar mediar-los un per un.
    En general m'ha paregut una notícia molt interessant, que ens intenta donar un exemple per ajudar al sosteniment terrestre.

    ResponElimina