dilluns, 2 de novembre del 2015

Un mediterrani ja no tant atractiu

Segons les expectatives respecte al increment del escalfament del mar i la acidificació dels oceans, les zones mediterrànies podrien perdre tot el seu atractiu pel que fa a la biodiversitat d’espècies i hàbitats. Amb açò, activitats recreatives com el busseig es veuran afectades per aquests impactes ambientals.

Així es desprèn d'un estudi realitzat per investigadors de l'Institut de Ciència i Tecnologia Ambientals (ICTA-UAB), a Espanya, que determina que, a més de l'important cost ambiental que ocasiona, l'augment del diòxid de carboni provocat per l'acció humana des de la Revolució Industrial podria tenir també un cost econòmic per a aquells sectors que viuen del mar.

La investigació es va dur a terme a unes de les zones marines més visitades de la Mediterrània per a la pràctica del busseig per la seva gran biodiversitat, complexitat geomorfològica i la presència de diverses espècies emblemàtiques com el corall vermell, el mer o la milana.

Per avaluar les pèrdues potencials associades a diversos escenaris d'escalfament i acidificació, els científics van desenvolupar un mètode de valoració ambiental anomenat "experiment d'elecció", amb el qual es va obtenir i es va analitzar les preferències d'una mostra de 390 bussejadors sobre diferents experiències de busseig.

La investigació, publicada a Environmental and Resource Economics, va avaluar aquells atributs que podrien influir en els nivells de satisfacció dels bussejadors, com ara la complexitat geomorfològica del fons marí, el deteriorament de gorgònies (corall vermell, gorgònia vermella i gorgònia blanca) i una major presència d'espècies de meduses, així com el nombre de bussejadors en cada immersió i el preu de l'activitat.

Notícia original

Notícies relacionades:
L'escalfament del Mar Mediterrani amenaça a mol•luscs i corals
L'acidificació dels oceans s'accelera a un ritme rècord

Vídeo:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada