dilluns, 30 de novembre del 2015

Primer diumenge sense cotxes en la plaça de l'Ajuntament de València

La Plaza del Ayuntamiento, peatonal
El passat diumenge a la plaça de l’Ajuntament de València es van substituir tots els cotxes per vianants, ciclistes i patinadors. Aquesta va estar tallada durant tot el passat diumenge 29 per a tots els vehicles amb motor, i la iniciativa es repetirà cada últim diumenge de cada mes. Es tracta segons el regidor de Mobilitat, Giuseppe Grezzi, d’un pas més per a reduir el tràfic i canviar el paradigma del transport a València.

El Consistori emmarca aquesta mesura en la llista de mesures contra el canvi climàtic, un tema tractat hui a París en el cim mundial convocat per les Nacions Unides.

L’espai que ha quedat lliure a la plaça ha sigut ocupat per un circuit de patinadors. També s’ha ocupat per la Fira contra el Canvi Climàtic organitzada per la regidora d’Energies Renovables i Canvi Climàtic que dirigeix Jordi Peris. L’Ajuntament preveu que a la plaça cada diumenge sense cotxes es facen activitats diferents proposades per ciutadans i entitats.

La mesura de l’Ajuntament que dirigeix Joan Ribó ha rebut el suport de l’Associació de Comerciants del Centre Històric, que creu que així millorarà la seua activitat. El regidor responsable ha indicat que mesures similars ja es donen en altres ciutats europees i espanyoles, com Oviedo, Sant Sebastià o Madrid.

Notícia original

Informació relacionada:
•"Ver la plaza así parece cosa de màgia"

Els reptes del Cim de Paris 2015


Vídeo 

1 comentari:

  1. Em sembla interessantíssima i necessària aquesta iniciativa impulsada per l'Ajuntament de València. No sols ens estalviarem un dia de gasolina i exercitarem el nostre cos, la qual cosa ens ajudarà a la nostra salut, sinó que a més, no emetirem contaminants a l'atmosfera.
    És difícil viure sense els mitjans de tranport, com tots sabem, però si totes les ciutats no sols d'Espanya, sinó del món, prengueren aquesta iniciativa, de per exemple, estar un diumenge o dos al mes amb el centre de la ciutat sense cotxes, salvariem un poc el món. Perquè potser, si sols ho fa València l'ajuda és poca, però si sumem totes les "poques ajudes" de totes les ciutats, acabariem reduint moltíssim la contaminació i els gasos que s'emeten a l'atmosfera.

    ResponElimina