divendres, 27 de novembre del 2015

L'augment global de les emissions de CO2 es frena

L'augment global de les emissions de CO2 es va reduir en l'any 2014 i ha baixat de després de l'última dècada, segons un  l'Agència d'Avaluació Ambiental Holandesa (PBL) per a la Unió Europea.

Xina i els Estats Units en l'any 2014 les seues emissions van augmentar un 0,9% convertin-se en la principal causa de la ralentització en la pujada de les emissions. Xina va canviar el carbó per gas i va donat suport a l'energia eòlica i solar, encara que continua sent responsable de quasi la mitat de les emissions mundials per l'ús de la font d'energia més contaminants. L'Unió Europea per una altra part va disminuir en 2014 un 5,4%, en gran part degut a la crisi econòmica, per malgrat els esforços, l'Índia va contribuir a l'augment de les emissions, amb un 7,8% que va fer malbe els avanços fets per la UE

Xina, Estats Units, la UE i Índia formen el 61% de les emissions emitides al planeta. Els compromisos adquirits per Xina, Estats Units i l'Unió Europea a París fan tindre certes esperançes en una inversió a curt termini per reduir el CO2, encara que l'Índia prompte avançarà a Xina com el país més poblat del planeta i no tindra tantes facilitats de fer front al consum energetic i sobretot a les emissions de CO2.

Hui en dia és considera és prediu que el món es mou cap a un període de lent augment de les emisiones encara que de moment no se ha arribat al punt màxim i no es preveu una reducció global a curt termini.

Encara que hi ha compromisos de reducció d'emissions, poden provocar un calfament global de 2,7 graus al llarg d'aquest segle, per damunt de la "zona de seguridad" de 2 graus estimada pels científics.


1 comentari:

  1. Hola Pastillo!.Em pareix que has escollit un important tema d'actualitat,ja que és una de les principals conseqüències que més ens deuría preocupar.Malgrat que,s'han firmat molts tractats,per redüir el co2,com molt bé has dit,EEUU i China segueixen sent els principals perjudicians.Finalment,espere que és cumpleixca la reducció de co2.

    Salutacions!

    ResponElimina