dilluns, 2 de novembre del 2015

Dos investigadors yeclanos projecten instal·lar una planta de grafè a Yecla

Pot ser aquest, el principi d'un nou sector econòmic que dóne riquesa a Yecla. Les xifres del projecte amb la qual es parteix són: entorn als 200 milions d'euros d'inversió i entre 300 i 600 llocs de treball.

La promotora és l'empresa Grafenano, els fundadors i els gerents són els germans yeclanos Martínez Rovira que van decidir investigar les propietats d'un producte que l'han batejat com al material del futur, ja que està canviant molts dels aparells, productes i tecnologies que utilitzem ara mateix: el grafè.

El grafè és 200 vegades més fort que l'acer i és millor conductor de l'electricitat que altres elements, com el coure. Serveix per a gairebé tot. Per exemple, el grafè de l'empresa dels Martínez s'ha utilitzat per a crear una batería que carrega el cotxe en 8 minuts. El problema que sorgia fins ara amb aquest producte era fabricar-lo, sintetitzar a una mida més gran d'una targeta de crèdit. I aquest és l'èxit dels germans Martínez. Els seus contactes amb la Universitat d'Albacete els van permetre començar a investigar com aconseguir fabricar grafè en grans dimensions. I ho van aconseguir.

Aquest èxit els permet que a dia d'avui només ells puguin fabricar amb longituds quilomètriques. Açò és el que atorga felicitat a aquests yeclanos que es veuen amb un tresor entre les mans de posar al mercat.

El que estan fent en els últims mesos és ensenyar a les multinacionals el seu descobriment i començar a signar contractes milionaris.
Alguns són projectes d'altres ja són una realitat. Per exemple, l'empresa espanyola que està construint l'AVE a l'Aràbia Saudita, està treballant amb grafè de Grafenano.

Noticia original
Notícies relacionades:
- Els telèfons móbils fabricats amb grafè són ja una realitat
- El grafè, en dades, revolució o fum?

Vídeo


1 comentari:

  1. Hola Mar! Em pareix molt interessant i revolucionari el descobriment d'aquest nou material. Com diu la notícia, és un material que reuneix unes característiques formidables i molt útils en la tecnologia, això fa que el denominem el "material del futur". Si aquestes investigacions es duen més enllà del que ja s'ha fet, és possible que aconseguim resoldre molts dels problemes mediambientals pel que fa a la contaminació que generem la humanitat. Per exemple, si els motors es desenvolupen amb grafè, per a què utilitzar combustibles fòssils que ens porten a l'autodestrucció?.
    És clar que a les multinacionals del petroli no li farà molta gràcia aquest nou descobriment però hi ha que fer una gran espenta per dur-ho endavant i evolucionar progressivament.

    ResponElimina