dissabte, 7 de novembre del 2015

Captura del C02 per als països petroliers

Els 12 membres de l'OPEP, l'Organització de Països Exportadors de Petroli, aposten pels mecanismes de captura i magatzematge de CO2 como una ferramenta important per a combatre el canvi climàtic. En el seu últim butlletí mensual, esta associació sosté que esta tecnologia, podria desenvolupar un paper central per a facilitar la transició a una economia lliure de carbono.                                                                                                                                          
L'OPEP es pronuncia davant de la celebració a París de la cima del clima, on la principal preocupació és reduir els gasos d'efecte hivernacle, i on també volen reduir  l'energia generada a les industries, ja que es al voltant del 40% de les emissions de CO2 que llancem a l’atmosfera.

A pesar d'este pronunciament, l'OPEP és quasi sempre la gran absenta dels compromisos previstos a Paris. 156 països del món han presentat davant de l'ONU les seues aportacions voluntàries de reducció d'emissions per al període 2020-2030. Només un dels 12 membres de l'OPEP ho ha fet dins del termini, que acabava l'1 d'octubre.

En els últims mesos, algunes de les petrolieres més importants s'han posicionat davant de l'ONU. Deu grans grups van apostar a l'octubre pel gas natural, que emet menys CO2 que el carbó i el petroli. Cap petroliera dels EUA va ratificar eixa declaració, en la que es reconeixia el canvi climàtic com un desafiament important.






1 comentari:

  1. He decidit comentar aquesta notícia perque m'ha paregut realment interessant, ja que tracta d'un tema que afecta directament a l'humanitat (i la resta d'èssers vius), i que a més, hem tractat a classe de ctm, com és l'efecte hivernacle. Em sembla interessant que malgrat la varietat de solucions proposades, com els mecanismes d'emmagatzematge de diòxid de carboni, o l'utilització de gas natural en lloc de petroli o carbó (ja que emet menys diòxid de carboni), no s'acaven de posar en practica ninguna d'aquestes en un tema de vital importància i que pot ser tan perjudicial. Finalment, m'ha cridat l'atenció la dada tan important de diòxid de carboni que emeten les indústries , queda demostrat així que són les principals culpables de l'efecte hivernacle.

    ResponElimina