dimarts, 30 de setembre del 2014

Verí de vespa contra el càncer de mama


Científics del  IRB  han aconseguit un tractament contra el càncer de mama basada amb el verí de de vespa.El tractament es basa en la utilització d'un pèptid però té dos avantatges: us greus efectes secundaris i que els tumors són capaços d'adquirir resistència.

Per combatre aquests dos problemes, van crear un pèptid que té la capacitat de formar porus a la membrana plasmàtica cel·lular, penetrar dins la cèl·lula i, finalment, provocar la seva mort però no es va poder utilitzar aquest pèptid ja que té alta toxicitat i inespecifitat mòbil amb el qual danyaria les cèl·lules tumorals i afectaria les cèl·lules sanes del pacient. Per això, van dissenyar un mitjà per transportar el pèptid al tumor que consisteix en un polímer portador.

Els resultat han sigut publicades  en el Journal of Controlled Release. L'experiment demostra que la substància s'expandeix de forma correcta i que no afecta les cèl·lules sanes. Les següents proves es faran amb ratolins i que els científic tenen esperances que aquest aquest tractament pugui utilitzar en el futur.


Noticia original

ABC.es

Noticies relacionades

ABC.es

ABC.es

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada