domingo, 21 de septiembre de 2014

Els europeus moderns descendixen de 3 grups d'avantpassats distints.

Els orígens dels habitants actuals d’Europa es remunten a tres poblacions humanes ancestrals: caçadors-recol·lectors, primers agricultors, i a una tercera població no descrita fins ara. El començament de l’agricultura i la domesticació d’animals, que es va iniciar en Orient Pròxim fa 11.000 anys, va tindre un gran impacte en la vida humana. En molts llocs, els caçadors-recol·lectors van ser reemplaçats per els agricultors sedentaris.

Crani de dona del jaciment  de Kanaljorden en Motala ( Suècia )


Un consorci internacional liderat per investigadors de la Universitat de Tubinga  ( Alemanya ) i de la Harvard Medical School  ( EUA ), amb la participació de l’Institut de Biologia Evolutiva de Barcelona  i la Universitat de Santiago de Compostel·la  , ha analitzat antics genomes humans: un dels primers agricultors, d’uns 7.000 anys d’antiguitat de la cultura LBK de Stuttgart ( Alemanya ); de caçadors-recol·lectors del refugi de Loschbour ( Luxemburg ), d’uns 8.000 anys; i els de set caçadors-recol·lectors de Motala ( Suècia ) d’uns 8.000 anys d’antiguitat.Els resultats de l’estudi s’han publicat en la revista Nature. La troballa més sorprenent ha sigut que els europeus de hui en dia remunten la seua ascendència a tres grups ancestrals, i no sols dos, com es creia.
En primer lloc, es remunten a poblacions de caçadors-recol·lectors indígens; en segon lloc, a agricultors provinents d’Orient Mitjà que van emigrar a Europa fa uns 7.500 anys; i finalment, el resultat més notari és que es remunten també a una tercera població que es va estendre per el Nord d’Euràsia i que va arribar a Europa central després que ho feren els primers agricultors.


Notícia original.

Notícies relacionades.
- Revista Nature
- elEconomista.es 


Vídeo.

No hay comentarios:

Publicar un comentario