dilluns, 30 de desembre del 2013

Les morts per intoxicació alimentaria són expecionals

A Sevilla una familia, després de menjar, començaren a patir uns simptomes que a tres dela quatre membres de la familia els a causat la mort. Però, de moment, són sols hipotesis el que es diu, mentrestant esperen l’autopsia dels cadàvers.

Com explica Maria Casadevall de l’Associació Espanyola de dietistes-nutricionistes (AEDN), els aliments que poden causar aquesta reacció són aquells que contenen una bacteria concreta, Clostridium botulinum, capaç de fabricar una toxina que pot produir en poques hores la mort. Aquesta bacteria sols pot creixer en condicions concretes, associades a les llates de conserva que han sigut golpejades o que, solament, a entrat oxigen.

En aquest tipus d’intoxicació apareixen simptomes com el cansansi o vòmits que poden causar la mort. Aquest havera pogut ser el cas de la familia de Sevilla però hi ha una segona opció: la salmonelosi. Altres dels aliments que poden portar aquesta situació es ingerir carn o peix crus, els quals augmenten la possibilitat la intoxicació greu.

Apunta Marta Casadevall que l’efecte també del estat de salut en el qual es troba el consumidor pot favorir aquesta bacteria. Si una persona no s’alimenta correctament, el seu sistema inmunitari estarà també en males condicions i té menor resistencia als microorganismes que causen la intoxicació.

Noticia original

Noticies relacionades:
-Mor una menor per intoxicació alimentaria en Alcalà
-Vida d'un objecte

Video:

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada