dimarts, 2 de gener del 2018

Condemnada una mèdic per la mort d'una xiqueta que es va engolir una crispeta

Una metgessa en Oviedo ha sigut condemnada a un any de presó per la mort d'una xiqueta de 19 mesos amb problemes respiratoris després d'engolir una crispeta.


La xiqueta va ser atesa per la facultativa en l’Hospital Universitari Central d’Astúries (HUCA) després de l'Hospital de Cangas del Narcea. El jutge considera que no va obrar de manera correcta, ja que havera tingut de practicar-li una broncoscòpia davant la presència d'un cos estrany en el cos de la xiqueta, que li dificultava la respiració.

També considera que va actuar amb imprudència a causa de donar-li l'alta l'endemà a pesar que la xiqueta presentava hiperventilació. La  broncoscopia era la clau per a detectar la crispeta i extraure-la, i no el capritx de la mare, com va defensar la doctora.

Finalment el jutge ha determinat que la metgessa va crear una situació "de risc, previsible i evitable, infringint elementals normes de precaució" i condemna a la metgessa per un  delicte d'homicidi per imprudència greu professional i disposa també una indemnització de 130.000 euros.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada