diumenge, 30 de desembre del 2012

Una proteïna que produeix llet materna pot estar vinculada amb el càncer de mama agressiu


Una de les proteïnes que produeixen llet (ELF 5) podria estar relacionada amb el càncer de mama, segons ha revelat un estudi realitzat per l'Institut Garvan d'Investigació Mèdica de Sydney (Austràlia).


   La proteïna ELF 5 es troba en totes les cèl·lules de producció de llet i cancerígenes. En no funcionar en aquestes últimes, fa que el càncer siga més agressiu: les cèl·lules canceroses no poden respondre adequadament a la proteïna i a més adquireixen unes característiques que fan que la malaltia siga més agressiva i més resistent al tractament. L'estudi ho ha demostrat després de desenvolupar teixits humans amb càncer de mama genèticament manipulats amb altes quantitats de ELF 5.

   De tots els tumors mamaris dues terceres parts són tractats amb teràpies antihormonals i el terç restant necessita quimioteràpia. Els primers tenen baixos nivells de ELF 5, mentre que els pacients tractats amb quimio tenen nivells alts, el que significa que si es troba un fàrmac dirigit a aquesta proteïna, aquest serà molt útil per les dones tractades amb quimioteràpia.


Notícia original

Altres notícies:

Corroboren que la quimioteràpia pot induir canvis en el cervell



Normalment alguns pacients parlen de com se senten amb el tractament de la "quimio", per això, l'equip de la Dra Rachel A. Llacs (radiòloga de l'Escola de Medicina de la Universitat de Virgínia Occidental a Morgantown, Estats Units) ha comprovat que aquests efectes poden influir sobre la capacitat de concentració i la memòria.

Usant tomografia per emissió de positrons combinada amb tomografia computeritzada (PET / CT) van poder detectar evidències fisiològiques d'aquest conjunt d'efectes secundaris.

Per a l'estudi, van analitzar els resultats PET / CT (abans i després de la quimioterapia) de 128 pacients que havien rebut quimioteràpia per tractar càncer de mama. Aleshores van aconseguir determinar els canvis en el metabolisme cerebral després de la quimioteràpia: hi ha àrees específiques del cervell que usen menys energia després de rebre quimioteràpia (responsables de la planificació i la determinació de prioritats).

Notícia original

Altres noticies relacionades:m


Video

 

Les cèl·lules mare poden usar-se per fer marcapassos biològics de pacients cardíacs


Els científics en obtenir els músculs del cor funcionals per reprogramació de les cèl·lules mare i les cèl·lules de pell dels propis pacients poden salvar als pacients de necessitar cirujia (creant un "marcapassos biològic").

Després d'un atac cardíac, els pacients s'han de sotmetre a una cirurgia on un marcapassos que funciona amb bateries controla el ritme de l'òrgan.

Els inventigadors van trobar que el senyal elèctric de les cèl·lules del cor noves regulen el ritme de qualsevol teixit cardíac que el rodejaba, de manera que podria ser usat per reemplaçar els marcapassos artificials per a persones amb batecs lents o irregulars.

Per a això, van convertir la pell d'un adult en un tipus de cèl·lules mare pluripotents, que tenen la capacitat de convertir-se en qualsevol teixit que es troba en el cos. Després en alterar les condicions van ser cultivats a les cèl·lules i van desenvolupar el funcionament de les cèl·lules del cor.



Notícia original

Altres noticies relacionades:

Video:

dilluns, 17 de desembre del 2012

Viseres contra el càncer

Mes de 8.000 viseres blaves entraren ahir en el zoo de Barcelona en la festa infantil solidaria (ponte la gorra) per recolzar els xiquets amb càncer.

Entre tots els animals del zoo, la Associació AFANOC va reunir a milers de famílies que amb tan sols 5 euros van assegurar l’entrada al zoo i una visera solidaria.

Jordi Labanda ha sigut el responsable del disseny de la gorra aquest any.
La festa va servir per a recaptar suficients fondos per als projectes que donen suport emocional a les famílies. Gracies a la recaptació de les festes, AFANOC ha aconseguit posar en marxa La casa de los Xuclis, un edifici en el qual donar inici a les famílies que per malalties dels fills han tingut que desplaçares a Barcelona per al tractament.
En el seu primer any, la associació ja ha acollit a mes de 120 famílies de tot arreu del mon.
Junt a les gorres, varen estar presents a la festa els xuclis, altre dels símbols de la lluita del càncer infantil. Son uns personatges que xuplen les malalties dels xiquets i els mals rotllos que els causen a ells o a les famílies.
El esdeveniment va comptar amb la presencia dels actors de ‘’Polseres Vermelles’’, polítics i la sindica de greuges de Barcelona. Tallers, jocs i actuacions musicals varen ser algunes de les activitats que varen ocupar un mati festiu que va donar un punt d’alegria al càncer infantil.

Noticia

Noticia relacionada



La NASA 'desmunta' el mite del fi del mon.


El mon no s’acaba, ni el dia 21 ni avui. La NASA ho te tan clar que tenia previst llançar aquest vídeo el dia 22, darrere el suposat apocalipsis.

Un narrador de la NASA explica que aquesta teoria ve a un error d’interpretació.
El Doctor John Carlson va començar a estudiar el 22 de desembre de fa 35 anys enrere. Eren grans astrònoms i varen desenvolupar una llengua escrita. El que mes els va impressionar va ser el seu sentit del temps.  D’acord amb la nostra ciència, el Big Bang va ocórrer fa 13.700 milions d’anys. Hi ha ruïnes mayes que tenen referencia a temps de milions i milions d’anys abans. Es com un conta kilòmetres que quant esgota tots els seus dígits comença de zero. Aquesta repetició es clau en el 2012.

Ni asteroides, ni planetes errants, ni flamarades.

Segons el astrònom Don Yeomans ningun planeta ni asteroide te una trajectòria apuntant la Terra. Tampoc hi ha planetes que vagin a destruir-nos, i si n’hi haguera, diu el astre biòleg David Morrison que lla el veuríem com un dels objectes mes brillants del cel mai vists. Lika Guhathakurta, experta en estrelles de la NASA, diu que el Sol tampoc es una amenaça. Es troba a hi des de abans de l’existència dels mayes i mai ha destruït el mon.

Així que en la NASA es prenen aquestes dates com una oportunitat per acostar-se a la cultura maya, els descendents quals han desmentit el apocalipsi. Gaudiu que el mon no es va acabar ahir.

Noticia original

Enllassos relacionats






divendres, 7 de desembre del 2012

Estudi sobre el cannabis

La Fundació Noray d’Alacant que es dedica al tractament en drogodependencies i aten majoritariament casos pel cannabis, però també d´alchol entre les dones i l’heroïna entre els homes, habitualment, ha presentat amb Proyecto Hombre l’informe de 2011 davant la presencia de la vicepresidenta y diputada d’Igualtat i Juventut, Mercedes Alonso, i el president de la entitat humanitaria, Manuel Peláez. El informe apunta que el 84% dels adults tratats han sigut homes de d´una edat mitjana de 43 anys, el 16% representa a les dones de 37 anys d’edat mitjana. Entre la joventut un 18% representa a les dones d’entre els 16 i 17 anys.

La comunitat terapéutica juntament amb l’ambulatoria i residencial, continua sent la més visitada amb mes de 200 persones en tractament.
Les dos entitats lluiten per acabar amb les drogodependencies especialment entre els joves, i la política de génere que es du a terme desde la Diputació, també es fa desde la fundació, recolzada per la Diputació d’Alacant amb la finalitat d’acabar amb la drogadicció entre la població.

L’area d’igualtat, juventut y ciutadans estrangers fomenten l’intervencio directa amb dones, la integració dels estrangers i l’enfocament de génere. Al llarg de 2011 la fundació ha celebrat nombosos esdeveniments, ha tingut 30 voluntaris, s´han realitzat 4.000 hores practiques, ha presentat 69 projectes i rebut el premi a la excelencia, tant com renovat la seua certificació


Notícia original:

http://ccaa.elpais.com/ccaa/2012/11/15/valencia/1352994467_438613.html


Notícies relacionades:

http://www.elperiodic.com/elx/noticias/172396_fundacion-noray-proyecto-hombre-alicante-alinur-visitan-sala.html

http://www.augc.org/noticias.php?id=2979&pag=109&selector=0&d=Todas&com=0&fed=0&jdn=0

Vídeo:

dilluns, 3 de desembre del 2012

El Gran Canyó podria ser tan antic com els dinosaures



Els dinosaures encara poblaen el planeta Terra quan el Gran canyó del Colorat va escomençar a poblarse,així ho asegura un equip d'investigadors despres de realitzar una datació en la garganta del estat d'aritzona,en EEUU.El resultat final d'aquet estudi es publicara esta seman
a en la revista "Science"
Despres un nou estudi pùblicat en la revista "Science"que la garganta s'havia creat al menys la part occidentaltenia una antiguetat de 70 milions d'anys,els palentolegs creuen que els dinosaures es varen extigir fara 65 anys,els palentolegs arriben a deduir que els dinosaures arriben a deduir  que els els dinosaures van contribuir a formar el canyo del colorat.





L'atracció natural i que cada any es visitada per mes de 5 milions de persones i que esta declarada patrimoni de la humanitat per la UNESCO,seguix tingent i tragent entre els cientifics un gran debat.Fins ara es pensava que la major part d'aquesta garganta produida per el riu que passa per mig,s'havia format entre 5 i 6 milions d'anys.A pesar de tot açó,recientment es creia amb un estudi comprovant-ho que la garganta s'havia format alrededor de fara 17 milions d'anys.











-Noticia original.


-Noticia relacionada 1


-Noticia relacionada 2

video:

diumenge, 2 de desembre del 2012

Nicotina en l'aigua mineral embotellada en Espanya

Investigadors de la Universitat Rei Joan Carles han trobat traces de nicotina en aigua mineral embotellada, després d'una minuciosa anàlisi de 58 components farmacèutics. Concretament es van trobar entre 7 i 15 nanograms en 5 de les 10 marques analitzades. A pesar d'açò, les mateixes fonts pròximes a la investigació reconeixen que la presència de nicotina en l'aigua es pot deure a molts factors, inclús que les empreses embotelladores no tingueren alguna cosa a veure. És la primera vegada que es realitza un estudi minuciós d'estos compostos en l'aigua mineral a causa de l'increment del consum d'aigua embotellada. Un dels autors ha destacat que davant d'esta troballa hi ha un risc de contaminació dels aqüífers, que suposen un valuós recurs natural d'aigua potable. De fet, molts estudis afirmen que la nicotina és un compost molt resistent als tractaments de depuració habituals.Este treball assenyala la necessitat de tindre en compte estos contaminant en les anàlisis de qualitat de l'aigua embotellada per a assegurar la puresa que se li assigna.Este treball assenyala la necessitat de tindre en compte estos contaminant en les anàlisis de qualitat de l'aigua embotellada per a assegurar la puresa que se li assigna.




Notícia original

Noticies relacionades:

La NASA detecta gel i materia organica en Mercuri,


Mercuri, el planeta més proper al sol, conté gel i matèria orgànica congelada als cràters del seu pol nord. La NASA ha presentat avui evidències que ho demostren, trobades per el Messenger, la primera sonda que ha orbitat Mercuri.

A l`agència espacial dels EUA els científics creuen que tant l'aigua freda i la matèria orgànica, van ser dipositades en Mercuri milions d'anys enrere per cometes o asteroides que varen colisionar amb el planeta .

"L'explicació que millor encaixa amb les dades que hem recollit és que " no hi ha matèria orgànica ", ha assegurat Sean Salomó, l'investigador principal de la missió, de la Universitat de Columbia de Nova York. "

 Els científics creuen que Mercuri no és habitable,però el descobriment de matèria orgànica en un planeta tan a prop del sol podrien ajudar a comprendre com la vida es va originar a la terra i com pot evolucionar en planetes fora del sistema Solar,després de tot, una hipòtesi per explicar l'origen de la vida a la terra, l'anomenada de la teoria panspèrmia, és que els seus ingredients podrien haver arribar a les nostre propi planeta en cometes o asteroides.


Noticies relacionades:

Video:


3,3 mil·límetres de pujada anual del mar

Durant estos últims 20 anys, el nivell del mar ha anat augmentant 3 mm per any, a causa de l'expansió de les aigües càlides, segons un estudi internacional que proporciona informació sobre la fusió en les capes de gel polar. 
Des de 1998, els científics han realitzat almenys 29 estimacions diferents sobre la quantitat de capes de gel que han contribuït a elevar el nivell del mar. Fins al moment s'havien utilitzat tres mètodes d'observació per distints grups, però establint els llocs comuns i els temps de tots ells. 
Els experts diuen que en la dècada de 1990 no s'estava produint molt este desgel, va ser a partir del 1999 quan les capes de gel van començar a perdre massa i probablement han estat perdent massa més ràpid des de llavors.
 El professor Andrew Shepherd de la Universidad de Leeds ha establit tres formes de mesurar esta pèrdua. La primera és la combinació de mètodes climàtics i observacions per a anotar guany o pèrdua de gel, mentres que els altres dos mètodes utilitzen satèl·lits especials per a mesurar l'altura i la força gravitacional de les capes de gel per a calcular la quantitat de gel present amb més precisió.
 Un altre estudi en què s'han combinat les missions de deu satèl·lits diferents, mostra que la fusió de les lamines de gel de l'Antàrtida i Groenlàndia han aportat 11,1 mil·límetres fins als nivells globals del mar des de 1992, la qual cosa equival a una quinta part de tot l'augment del nivell del mar. Al voltant de dos terços de la pèrdua són de Groenlàndia, i l'altres, de l'Antàrtida, a pesar que abans, l'estimació va ser tan àmplia que no se sàvia segur si l'Antàrtida estava perdent o guanyant gel, per la qual cosa les noves estimacions confiman que estan perdent gel tant l'Antàrtida com Groenlàndia. 
L'estudi també revela que Groenlàndia i l'Antàrtida estan perdent unes tres vegades més la quantitat de gel que perdien en el 1990



Notícia original

Noticies relacionades:



dissabte, 1 de desembre del 2012

L'estat redueix el pressupost en la lluita contra el SIDA.

No ha sigut  un bon any per a la lluita contra el VIH/SIDA en Espanya. Les xifres parlen per si mateixes: 4.000 noves infeccions, tres milions menys que financen la recerca, i una reducció del 66% en el pressupost assignat a les ONG dedicades a la lluita contra, la prevenció i l'atenció d'aquesta infecció.

Jancho Barrios és el President de OM Sida, una organització de Saragossa, que en els últims mesos ha estat afectada per la falta de fons.  ” Ara hem de treballar més dur i trobar finançament privat i socis. Tot i així, hem tingut la sort perquè molts d'altres han hagut de tancar o suprimir programes, com ara l'intercanvi de xeringues, xerrades, prevenció, etc.".

Jancho ha passat 22 anys amb la infecció i durant aquest temps ha vist  canviar molt la qualitat de vida dels pacients. Ell, com la majoria dels pacients de l'època, infectats mitjançant la injecció d'ús de drogues, considera que el treball de les ONG encara és necessari. 

La crisi no justifica aquesta reducció de recursos perquè són molt poca quantitat significativa en comparació amb altres pressupostos que no tenen l’ interès general. Això és un problema de salut.


Noticies relacionades:

Video: