dimecres, 31 d’octubre del 2012

La destrucció del habitats costers promou un forma important de l’efecte hivernacle.

Segon un nou estudi, la destrucció dels habitats costers allibera mil milions de tones de gasos a l’atmosfera, afavorint l’efecte hivernacle.
L’equip de Brian Murray, un director d’anàlisis econòmics de estats units, ha calculat que les emissions que produeix la destrucció d’aquests ecosistemes podrien aplegar a igualar a les emissions que produeix el Japó.
Asó significa que mai s’ha tingut en compte aquestes emissions que podrien ser tan grans com la dels països industrialitzats.
Aquest carboni, es troba emmagatzemat en els sediment de les aiguamolls i terrenys de la vorera que estan baix l’aigua. Quan aquestos sols son destruïts els sediments comencen a oxidar-se i asó fa que alliberen diòxid de carboni.

Noticia Original
Noticia relacionada 1
Noticia relacionada 2

Video:

dilluns, 29 d’octubre del 2012

L´obesitat disminueix la testosterona



Segons un estudi de la universitat de Buffalo (EE UU) els homes obesos de 14 a 20 anys tenen un 50% menys de testosterona que els altres homes de pes normal, cosa que augmenta la probabilitat de ser impotent o estèril segons la revista Clinical Endrocrinology. A més els baixos nivells de testosterona disminueixen la massa muscular, augmenten la grassa abdominal i creen resistència a la insulina afavorint la diabetis.

L´estudi s´ha fet amb 50 persones per la qual cosa s´hauria d´ampliar per confirmar els resultats. També es vol investigar si dur una vida saludable i perdre pes ajudaria a restaurar els nivells de testosterona.


Notícia original


Noticies Relacionades:

http://www.sld.cu/galerias/pdf/uvs/patologiaclinica/presentacion_pato_2009_aaa.pdf

http://cnnespanol.cnn.com/2012/10/19/la-obesidad-roba-testosterona-a-los-adolescentes/


Vídeo:

Científics d´Oregón desenvolupen tècnica per curar òvuls humans de les malalties mitocondrials


Les malalties mitocondrials es transmitixen per via materna i afecten al 0, 02% dels recent nascuts. En la tècnica es trasplanta el genoma nuclear d´un òvul malalt a un sà.

Els gens humans es troben en els cromosomes del nucli però alguns estan a les mitocondrials. Aquestos gens i les seues mutacions causen greus malalties en els òrgans que més energia necessiten, com el cor, el pàncrees, el cervell, els ronyons y els músculs.

La idea es que les dones que les dones portadores d´alguna malaltia mitocondrial curen els seus òvuls per fertilització in vitro, i al Centre Nacional de Investigació amb Primats de la Universitat d´Oregón, s´ha demostrat una eficàcia d´un 75%. El treball s´ha publicat en Nature.


La meitat dels òvuls es desenvolupen bé fins a la fase adequada per implantar-los (blastocist), però els científics no ho han fet a l´úter d´una dona ja que es necessitaria l´aprovació de la FDA, encara que en el "macacos Rhesus" ja s´han produït quatre individus sans. Malgrat açò els científics han comprovat que aquestos embrions són normals emprant la tècnica de derivació de cultius partint del embrions sans. Les proves mostren els mateixos resultats que els que s´obtenen dels embrions sense cap manipulació.

Encara que la curació d´aquestos embrions es virtual el que els investigadors volen demostrar es que es pot substituir totalment l´ADN mitocondrial d´una dona pel d´altra.


Notícia original


Notícies relacionades:

http://www.solociencia.com/biologia/06021063.htm

http://www.elmundo.es/elmundosalud/2012/10/24/noticias/1351094425.html


Vídeo:

Les cèl•lules causants de leucèmia.

Un grup d'investigadors espanyols junt a les mostres de sang de 139 malalts i 26  persones sanes, van descobrir per primera vegada l'epigenòma  complet de leucèmia limfàtica crònica que és una enfermetat hematològica maligna caracteritzada por una reproducció de limfòcits madurs que és un tipus de globus blanc en la sang, per la medul•la òssia,  ganglis limfàtics  i el melsa, aquesta malaltia  la pateixen sobre tot xiquets i les cèl • lules que fan que es desenvolupa aquesta malaltia.

A aquesta malaltia, la possibilitat de prevenir-la no s’ha trobat que depenga de cap factor de el lloc on és viu ni del temps, però si hi te que vorer els gens familiars.


Aquesta investigació ha posat més facilitat per investigar noves formes de fer front a aquesta malaltia, per dissenyar noves teràpies ja que és comú sobretot en els països occidentals.

Un dels investigadors, Martín-Subero, que amb aquesta investigació s’ha descobert que es poden classificar els pacients amb tres grups clínics, cada un d’ells separats per la cèl•lula en que es van originar, i que amb ells, les leucèmies amb pitjor pronòstic són les que s’originen per un tipus de globus blanc (limfòcits immadurs)  mentre que les menys agressives per limfòcits madurs.

Noticia original.

Noticies relacionades:
· Leucèmia limflablàstica del lactant.

· Científics espanyols desxifren els primers epigenomes de la Leucèmia Limfàtica Crònica.



 

diumenge, 28 d’octubre del 2012

Agricultura investiga com truare el màxim profit de una planta silvestre que té multiples aplicacions



La Consejería de Agricultura a fet un projecte per aprofitar completament la planta silvestre Bituminaria. Segons el govern regional aquesta planta te propietats beneficioses.

Van destacar que aquest organisme millora la genètica de aquesta espècie i pot tindrer usos medicinals.
El programa de millora genètica anomena la variabilitat de la planta i van seleccionar que s'adaptaba a les condicions edafloclimatiques de la Regio de Murcia.
En l' investigació de aquesta planta estan estudiant els punts de vista: genètic, bioquímic… Amb  l'objectiu de cultivar semilles adaptades a les seues condicions.

El IMIDA va realitzar cultius i va selccionar plantes amb suficiente biomassa per al Ramat, amb l´objectiu que es Puga cultivar amb els minims costos i obtindre el màxim rendiment.

Ademés es pot fer servir per a protegir el sòl de la erosió i per a restaurar zones contaminades per metalls pesats.

Les aplicacions medicinals que té son:

Que aquesta planta te un gran valor farmaceutic.
Es poden desenvolupar ferramentes biotecnologiques.
Pot curar les enfermetats de pell i de càncer.



http://www.europapress.es/murcia/noticia-agricultura-investiga-sacar-maximo-provecho-planta-silvestre-tiene-multiples-aplicaciones-20121028133045.html

Notícia relacionada:
http://sociedad.elpais.com/sociedad/2012/03/12/actualidad/1331547927_601353.html

Como l'estrès i la depressió encolleixen el cervell


La depressió major i el estrès crònic poden causar pèrdua del volumen cerebral. Ara han descobert la reo d’aquest fet: un interruptor genètic que origina la pèrdua de connexions cerebrals en els humans i depressió en models animals.

Aquest interruptor genètic reprimeix l’expressió de varios gens necessaris per a la formació de connexions sinàptiques entre neurones, lo que a la vegada podria perdre massa cerebral.
L’equip de Ronald Duman en la Universitat de Yale en New Haven (Estats Units), va analitzar teixits donats un banc de cervells especialitzat de pacients deprimits i no deprimits i va intentar allar diferents patrons d’activació de gens. Els cervells dels pacients deprimits van mostrar nivells mes baixos d’expressió per a conformar l’estructura de la sinapsis i el seu funcionament.

Els investigadors també descobriren que un factor de transcripció anomenat GATA1 podia regular almenys cinc d’aquests gens en els experiments. Quan s’activava la transcripció, els roedors presentaven símptomes similars als de la depressió i van concloure que el GATA1 esta implicat no sols amb la pèrdua de connexions entre neurones sino en els símptomes de depressió.

Duman i els seus col•laboradors creuen que les variants genètiques del GATA1 podrien algun dia ajudar a distingir persones amb risc de tenir depressió o sofrir sensibilitat excessiva al estrès. Esperen que millorant les connexions sinàptiques, ja siga amb nous medicaments o teràpies millor orientades siga possible que els tractaments siguin mes eficaços.

Noticia original

Noticia relacionada 1

Noticia relacionada 2

Noticia relacionada 3




El bloqueig d'una proteïna combat el paràsit de la malaltia de la son

L'enfermetat de la son és causada per uns protozous anomenats tripanosomes, els quals són transmesos per la mosca tse-tsé provinent de dues zones d'Àfrica. Segons les dades de l'Organització Mundial de la Salut sobre unes 7.000 persones a l'any són afectades amb el risc de morir si no són tractades, ja que actualment no hi ha una cura específica contra ella.

L’equip d’investigació espanyol dirigits per Miguel Navarro, de l'Institut de Parasitologia i Biomedicina López Neyra de Granada del Consell Superior d'Investigacions Científiques (CSIC), ha trobat una proteïna, anomenada “quinasa TOR-4”, que podria ajudar en la recerca d’un possible tractament. Consistiria en l’aplicació d’aquestaquinasa de manera de què regula la multiplicació del paràsit dins de la sang de l’ésser humà.

El possible tractament no tindrà efectes secundaris en els pacients, ja que la TOR-4 combat directament els tripanosomes.


-Notícia original

-Imatges relacionades

-Notícia relacionada

Canadà i EEUU activen l'alerta per tsunami en la costa oest per el sisme de 7.7 graus a l'escala Richter


Les autoritats canadenques i estadounidenses han activat la alerta de tsunami en la costa oest per el sisme de magnitud 7.7 en l´escala de Ritcher.

Han emitit alertes de tsunami entre l’illa de Vancouver i Cape Decision, a Alaska.
Segons la USGS l`epicentre del sisme es troba a 198 kilómetres al sud-est del port Prince Robert i a 10 kilómetres de profunditat.

El oest de Canada a sentit temblors, en canvi  la regió de Haida Gwaii es troba en alerta màxima de tsunami i segons  el 'Ottawa Citizen' aquestes illes són les que més fort han sentit els temblors del terratrèmol. Els veins de eixa sona han sigut obligats a desplaçar-se a llocs elevats.


Estats Units i Japó. 


Les illes de Hawai i els estats de Washington, Oregón i California tambè han rebut l´alerta per tsunami desprès del sisme.

Per últim a Japó no es descarta elevar l’ alerta de tsunami. De fet Canadà ha demanat a Japó que eleve el risc sismic, fins el moment no hi ha hagut cap víctima mortal a causa del sisme que hi ha hagut a Canadà  però si pot ser que es produisquen extenses i perilloses inundacions.



http://www.europapress.es/internacional/noticia-canada-canada-eeuu-activan-alerta-tsunami-costa-oeste-sismo-77-grados-escala-richter-20121028073342.html

Noticia relacionada:
http://www.rpp.com.pe/tsunami-costa-rica-noticia_518767.html

Disminució del gel al oceà Àrtic



Segons científics de la NASA i del NSIDC  a Colorado, la quantitat actual es la menor que sa observat des de les ultimes 3 dècades que es comença a realitzar-se observacions des d’un satèl•lit al casquet polar.
El 26 d’agost i havia 4,1 milions de kilòmetres quadrats cobertes per el gel, açò representa 70.000 kilòmetres quadrats per baix de la mínima que ostentava el record del 18 de setembre de 2007.
Al àrtic, l’extensió de gel disminueix en arribar la primavera i l’estiu i augmenta al arribar l’hivern.
El gel que aguanta sense fondre’s al estiu es denomina gel perenne. La continua pèrdua de aquets gel perenne es el que a produït la reducció observada aquest any. El motiu de la major pèrdua de en aquest any pareix ser per la disminució del grossor de la capa de gel.

Vídeo:

Noticia original:

Noticies relacionades:
Desaparició del àrtic

Fabricada una medusa artificial






Bioenginyers de la Universitat de Harvard 
han fabricat una medusa artificial que sense tindre res a veure amb els celenterats, es mou a impulsos i es tan gelatinosa com qualsevol d'elles. Els seus components són cèl·lules musculars del cor d'una rata i silicona.

Kit Parker, el biofísic creador d'aquest fet, relata que se li va ocórrer l'idea, a un aquari de Boston al veure el tanc de meduses, per tant va buscar l'ajuda de John Dabiri, un bioenginyer que estudia la propulsió biològica en el Institut de Tecnologia de Califòrnia.

El anomenat medusoide, s'assembla a una flor de vuit pètals de silicona on han sigut cultivades cèl·lules de múscul de rata. Quan es col·loca en un líquid transmissor de impulsos elèctrics que fan possibles els moviments que imiten a les meduses. L'equip ara planeja construir una medusoide utilitzant cèl·lules cardíaques humanes.

-Vídeo relacionat:




-Notícia original

-Notícia relacionada

Deixar el tabac prolonga la vida de les dones durant 10 anys mes.


Abandonar el tabac pot ser una bona idea per a les a dones perquè augmenta la vida de les dones fins a 10 anys,l’investigacio la ha publicat The Lancet i han utilitzat dades del grup anomenat Milion WomanStudy,en aquest grup hi participen mes de 1,3 milions de dones.Les voluntàries de aquest macroestudi,no dirigit especialment al tabaquisme  tenien entre 50 i 65 anys,van fer un seguiment de les voluntaries durant dotze anys i van morir 66.000 dones voluntaries.
Al principi de la investigació, el 20% eren fumadores;el 28% eren exfumadores i el 52% eren no fumadores.Als 3 anys les fumadores triplicaven les probabilitats de morir que les no fumadores.A la mortalitat estava relacionada la cantitat de tabac que es va utilitzar,pero el treball confirma que no es pot parlar d’un consum segur de tabac.
El efecte del tabac pot revertir-se poc a poc.Richard Peto,un dels coautors del estudi va afirmar que:”Tant els homes com les dones que abans de arribar a una edad mitjana deixen de fumar guanyen 10 anys de vida”. 
Noticies relacionades:

Video:


Un corrent d’estrelles es precipita sobre La Via Làctia

Els astrònoms de la Universitat de Yale han descobert, que La Via Làctia està  ingerint un petit corrent d’estrelles, els investigadors ja sabien que la nostra galàxia devora galàxies mes menudes.

En aquest cas es tracta de un cúmul d’estrelles, la autora d’aquest estudi diu que per al menjar de la nostra galàxia es un xicotet aperitiu, ja que, aquesta ‘engull’ constantment xicotetes galàxies i cúmuls d’estrelles.

Aquest cas, es un poc especial, ja que és la primera banda d’estrelles del seu tipus que es precipita sobre la Via Làctia .

El realitzament del estudi a segut molt difícil, ja que no hi han moltes fotografies d’eixa zona.

Els astrònoms creuen que les galàxies es creen a traves de la fusió de les petites galàxies i cúmuls d’estrelles, també es creu que els corrents estel•lars es formen al ser destrossats per la força gravitacional que contenen les galàxies.

El corrent d’estrelles, es va trobar mentre buscaven una regió anteriorment inspeccionada per el Sloan Digital Sky Survey III , aquest es l’encarregat de fer mapes del cel a traves de la fotometria.


Notícia original


Notícies relacionaes
Gaia, l’ull gegant que inspeccionarà la Via Làctia


Video

Cuatro incendios acumulan el 90% de la superficie que se ha quemado este año


Ha difós aquest dimecres el balanç sobre incendis forestals a Andalusia,s'han cremat 10.795,36 hectáreas.se ha cremat el 91% de tota la superfície que ha resultat afectada aquest any.

30 d'agost en Coín (Màlaga)va ser el mes fort , va afectar amb 8.225,25 hectàrees,va ser provocat suposadament per una crema de restes vegetals.

Després de dos anys molt bons,en 2010 es van cremar solament 676 hectàrees i en 2011, 2.085.aquest 2012 És la cambra *peorde la dècada quant a la superfície afectada.

El 40% dels peixos de la costa de Fukushima no són comestibles.


A Japó els nivells de radioactivitat dels peixos segueixen sent elevats.Ja fa 17 mesos de l'accident que va sofrir la planta de Fukushima al japo.
Segons un estudi el 40% del peix de la zona no és comestible a causa de la contaminaciò.


Ken Buesseler, químic de l'Institut Oceanogràfic de Woods Hole de Massachusetts, diu que els motius de la contaminaciò sòn que hi ha una fugida en la central nuclar que encara no aquesta controlada o acausa dels sediments marins contaminats o per les dues causes.


2 centifics de la univerisdad de tokio , han organitzat un simposi a la capital, els dias 12 i 13 de novembre.
El seu objectiu és exposar les últimes dades sobre la radioactivitat en la central, el seu impacte en l'oceà i la vida maritima.

Es desenvolupa articulacions biològiques



Científics dels Estats Units afirmen que les articulacions biològiques podrien reemplaçar els implants de metall o de ceràmica. Els experiments amb animals van regenerar amb èxit superfícies articulars utilitzant les pròpies cèl•lules.
Aquest descobriment podria canviar radicalment la vida de moltes persones que tenen que reemplaçar les seues articulacions per lesions o malalties.
Aquesta nova tecnologia consisteix en agafar cèl•lules del propi pacient en un andami per a regenerar el teixit. Amb aquesta tècnica els científics de la Universitat de Missouri-Columbia, van crear cartílags nous de conills que posteriorment van ser implantats per a reemplaçar el muscle danyat del animal.
Després de la operació, els conills van regenerar les seues pròpies articulacions van tornar a produir els seus moviments normals.
Els investigadors no van observar ninguna anomalia després de la regeneració de les articulacions dels animals.
Ara, el professor Cook i el seu equip sol•licitaran un permís a la FDA  a portar a cap la practica d’aquesta tecnologia amb animals mes grans
Noticia original: 

Noticies relacionades:
Altra noticia relacionada

Barreja d'anticossos manté a ratlla el virus de la sida per més temps

Una combinació de cinc anticossos, provada en ratolins, ha aconseguit mantenir els nivells del virus de la Sida (VIH-1) per davall del més temps que els tractaments actuals. Aquesta teràpia experimental, composta per cinc potents anticossos monoclonals (idèntics entre si perquè són produïts per un sol tipus de cèl·lula del sistema immune), és fruit del treball del immunòleg Michel Nussenzweig, de la Universitat Rockefeller de Nova York. L'investigador va administrar aquests anticossos a ratolins humanitzats, que disposen d'un sistema immune humà que els permet infectar del VIH, i estima que aquesta és una fórmula que podria evitar la infecció de noves cèl·lules. A continuació, el científic va comparar aquests resultats amb els que va obtenir en tractar als ratolins amb una combinació de tres anticossos monoclonals i amb una teràpia basada en un únic anticòs. En tractar als rosegadors amb una teràpia de tres anticossos, el VIH es va mantenir en nivells baixos fins a quaranta dies després de finalitzar el tractament, mentre que la monoteràpia només va aconseguir que el virus fos indetectable durant el temps que el ratolí la va estar rebent (unes dues setmanes). En l'actualitat, la teràpia antiretroviral en humans consisteix a combinar almenys tres fàrmacs antivirals en un mateix tractament per minimitzar l'emergència de virus mutants resistents als medicaments. No obstant això, el VIH s'emmagatzema en una mena de "dipòsits" o reservoris virals que són els que fan que, quan se suspèn el tractament farmacològic, la càrrega viral del pacient s'elevi de nou i que en 21 dies el virus torni a aparèixer .

Noticies relacionades:






Nova teràpia amb cèl•lules mare podria curar la sordera.



Més de 275 milions de persones en el món pateixen d'una moderada o una profunda pèrdua de l'audició. Molts d'eixos casos són causats per una bretxa en la relació entre l'oïda interna i el cervell.
Els investigadors van realitzar l'implant de cèl•lules mare  d'origen embrionari humà i van ser capaços de tornar l'audició a jerbus (un tipus de rosegador) que són normalment sords. Els investigadors van aconseguir atacar la malaltia des dels dos punts de vista possibles d'una banda, falten els cilis de l'oïda interna, que són els encarregats de transformar l'energia mecànica de les ones sonores en l'energia elèctrica que transmet el nervi i per un altre costat la perduda de les neurones del gangli espiral de Corti, que són les encarregades d'arreplegar este senyal.
Després van cultivar in vitro   les cèl•lules mare per separat perquè formaren precursores d'ambdós estructures: els cilis  i les neurones i les van implantar als animals.
Finalment els científics van comprovar si eixes cèl•lules de l'oïda funcionarien una vegada trasplantades en ratolins hipoacúsico, és a dir, amb insuficiències auditives.

Noticia original

Noticies relacionades 
Noticia 1

Noticia 2

Video

Les primeres plantes que hi fugiren de l´aigua

A la Terra ens puguem encontrar amb una diversitat d´ecosistemes que va desde les selves fins als deserts,però,açó no havera pogut ser possible si els ancestres de les plantes actuals no hagueren eixit de l´aigua i s´hagueren quedat amb les seues cosines les algues verdes.

En aquest procés es centra Linda Graham i els seus colaboradors de la Universitat de Wisconsin que va realitzar un estudi vegent-hi en ell que  aquest procés va sometrer a la Terra a canvis important ja que, al eixir de l´aigua,les plantes van modificar els seus habits de vida que amb estos van canviar el clima mundial,les condicions atmosfériques,moldejant els ecosistemes,etc.També es va descubrir en aquest estudi que la clau del èxit sobre les plantes de la seua colonització a la Terra fou el Carboni gràcies a la adicció de les plantes per aquest element aconseguiren multiplicar la seua biomassa per 40 i així poder persistir a la Terra.



Notícia relacionada:

Notícia original:

Desencallat el Celia a la platja El Saler.

La nit del 24 d'octubre, el buc Celia va eixir de la costa, la qual, estava encallat.
Per a poder aïllar-se de la platja el buc anava canviant el pes d'un lloc a un altre, el casc del vaixell es desprenia de l'arena i aconseguia avançar. Una vegada fora, va arribar al Port de València, on va ser sotmès a algunes proves, per veure si estava en condicions de navegar.
El dimecres començaren el reflotament, del BSLE Surnise, està previst traure'l aquest cap de setmana gràcies a dues dragues extraguen arena.
Aquest deteriorament al medi ambient ascendeix als 56.000 euros, per a restaurar tota la platja, refent les dunes de l'interior i també la flora marítima afectada. S'ha reclamat a la Capitania Marítima un perquè a la seua fatalitat. La restauració començarà quan l'altre vaixell, el Surnise, aconsegueixi flotar.

Notícia original.

Notícies relacionades:
La platja El Saler es recuperarà traslladant arena.
- La tromba deixa fins a 226 litres en la Comunitat Valenciana.
- Els veïns critiquen l'insuficient protecció de les dunes del Saler.


Vídeo:

La solució a la obesitat,en una cél.ula

La obesitat és un dels problemes més abundants en els paisdos rics i per aixó s´hi busquen diariament remeis per a poder acabar amb aquest problema.

Han descuvert un tipus de cèl.lules podríen acabar amb l´obesitat gràcies a un procés anomenat termogènesis,en el qual es transforma
energia en forma de calor i no en forma de grassa.Aquest tipus de cèl.lules estan presents en els nadons al igual que en animals.Aquestes cèl.lules podrien ser emmagatzemades en càpses i d´eixa forma ser incorporades en el cos humà. Els científics estan convençuts de que aquest mètode podría funcionar, és més, ja s´hi han fet proves amb ratolins obesos i ha funcionat, aquestos animals han pugut perdre fins a un 10% del seu pes total. Pròximament serà provat aquest mètode amb gossos i s´espera que en un periòde de sis anys haver-se pogut ja provar amb éssers humans.

També cal recordar que es pot eliminar el sobrepés i la obesitat més fàcilment millorant la dieta fent esport i evitant el sedentarisme. Practican aquestes costums podrem evitar tot tipus de problemes amb el pes.




Notícia relacionada:


Notícia original:

Nova troballa en l'experiment d'evolució més llarg generacionalment.


   L'experiment que Richard Lenski, va començar el febrer de 1988 amb bacteris de l'espècie Escherichia coli, porta ja en marxa més de 24. Aquest experiment permet estudiar més de 56.000 generacions d'evolució bacteriana. Dotze poblacions de E. coli viuen en una incubadora en un laboratori, produint al voltant de set noves generacions cada 24 hores. Cada dia, els científics prenen cert percentatge de cada població i el transfereixen a una nova font d'aliment, un pot que conté glucosa fresca, i citrat, aprofitat per una població que va descobrir la seva la forma de consumició després de més de 30.000 generacions. 

   Com mantenen mostres congelades, quan apareix una cosa nova, els científics poden rastrejar l'aparició del nou tret i les seves circumstàncies associades mitjançant inspecció de totes les generacions anteriors que siguen necessari, per determinar els passos intermedis del procés.

   El més recent episodi d'evolució ha consistit en l'aparició de l'esmentada capacitat per nodrir del citrat en una població que no posseïa aquesta capacitat. Aquestes noves bacteris evolucionades poden ara complementar la seva dieta de glucosa amb una mica de citrat. Les E. Coli normalment no poden "digerir" el citrat en presència d'oxigen perquè no expressen la proteïna correcta per absorbir les seves molècules d'en tals circumstàncies.

   Com va aparèixer aquesta mutació? Els resultats d'un nou estudi aporten la que podria ser la resposta definitiva a aquesta pregunta. Els autors de la nova investigació han constatat que es necessiten com a mínim tres mutacions perquè aparegui aquest nou tret, i aquestes mutacions s'han de produir en un ordre específic.






La NASA troba indicis que els cometes van poder portar la vida a la Terra

Investigadors de la NASA han descobert nous indicis que recolzen la teoria que la vida va poder arribar a la Terra amb un cometa (teoria de Panspermia).

Jennifer G. Blank va presentar l'experiment en la reunió anual de la Societat Química Americana, que consistia en recrear ,amb potents 'trets' de laboratori i un model informàtic, les condicions que existien en els cometes quan van bombardejat la Terra a una velocitat de 25.000 quilòmetres per hora. D'aquesta forma també s'intentava comprendre com els aminoàcids i altres elements dels primers éssers vius van aparèixer al nostre planeta.

Els aminoàcids són components de les proteïnes, que són fonamentals en qualsevol forma de vida, des dels bacteris a les persones. "La nostra investigació demostra que els blocs que van construir la vida van poder seguir intactes malgrat l'impacte i l'ona expansiva que produïa l'impacte del cometa", assenyala Black.

Açò demostraria que "els cometes podrien haver sigut realment els vehicles perfectes per a portar ací els ingredients químics que es consideren bàsics perquè evolucione la vida, els aminoàcids, l'aigua i l'energia".

Els cometes, són blocs de gasos, aigua, gel, pols i roca que els astrònoms anomenen 'boles de neu' brutes, i poden tenir més de 15 quilòmetres de diàmetre. Normalment, orbiten entorn del Sol, en el cinturó de Kuiper, però de vegades aconsegueixen introduir-se en el sistema i són visibles en el cel.



Noticies relacionades:



Notícia original

L'ORIGEN DELS 'PUNTS CALENTS' VOLCÀNICS.


   La majoria dels volcans estàn situats en zones on interactuen les plaques continentals. En aquests llocs, l'escorça continental és més feble, i el magma pot obrir-se pas fins a la superfície.

   Els punts calents volcànics tenen una naturalesa diferent. Es tracta de punts que, sense estar necessàriament prop de fronteres entre plaques continentals, tenen major activitat volcànica que els seus voltants.
 
   Fins ara, havia estat difícil determinar la naturalesa de la font del punt calent i la seva ubicació en el mantell. Una explicació descriu corrents estretes de magma que flueixen fins a la superfície de la Terra des de la frontera entre el nucli, de ferro líquid i el mantell sòlid . Però quin material pot estar emmagatzemat en aquesta frontera i tornar prou lleuger com per elevar-se a través de 2.900 quilòmetres de mantell sòlid? Aquesta va ser la qüestió que l'equip de Denis Andrault va abordar quan es va proposar recrear en un laboratori les condicions existents a la frontera entre el mantell i el nucli de la Terra.


El investigados van sometre mostres de roques a una temperatura y presió molt elevades, amb un faig de rajos X, y han demostrar per primera vegada que la roca fundida baix eixes condiciones es lleugera. Aixo ha permés que masses de roca líquida originades en un punt calent es moguen de nou lentament cap amunt com una bombolla en el aigua, fins aplegar a la superficie de l'escorça, on el muntó de magma fomrarà un volcà. Els punts calens de roca líquida apareixen en la frontera entre el mantell inferioir sólid y la capa exetrna líquida del nucli. Aquesta elevació es provocada per la proximitat del nucli, que té una temperatura prou més elvada, que causa la fusió de les roques.






Tractament preventiu eficaç de la 'Malària' fora d'Àfrica.


Aquesta noticia en parla de la mortalitat a causa de la malària i d'un tractament eficaç preventiu, però foradel continemt africà. Cada minut mor un xiquet menor de 5 anys a causa de la malaria. En els ultims anys la mortalitat a causa de la malaria, ha disminuit.
No sols a Àfrica les taxes de mortalitat a causa de la malaria son elevades, sino que també es produeix a poblacions no africanes. Per aquest motiu el tractament preventiu intermitent 'IPTi' pot ser util, acó es ho explica i demostra Ivo Muller. Aquest va fer un estudi de més de 1200 xiquets per a comprovar la utilitat de la 'IPTi' fora del continent africà. Tots aquest nens van rebre un tractament complet, van rebre aproximadament 3 antimalarics durant el seu primer any. Aquest estudiva demostrar que el 'IPTi' redueix un 30% els casos de malaria i a més va poder ser demostrat que funcionava contra el 'Plasmodium vivax'. El cost d'aquesta intervenció,el tractament complet, es de menys d'un euro.

Notícia original

Notícia relacionada

Proteïnes clau per al càncer de mama.


El càncer de mama és el més freqüent en dones. Encara que la seva taxa de curació prop del 70%. Investigadors del Centre d'Investigació del Càncer (IBMCC), han trobat sis proteïnes que ajuden a la seva extensió.
El càncer de mama és un dels més freqüents en l'actualitat. A Espanya es diagnostiquen cada any uns 15.000 casos nous (entre els 45 i 55 anys,) aquest tumor presenta una major mortalitat en dones, també es desenvolupa en homes (66%). No obstant això, aquells pacients que recorren a la malaltia després del tractament inicial tenen la curació més reduïda.
La investigació va començar la proteïna Vav3, perquè es va veure que estava sobreexpressat en casos de càncer. En inactivar, juntament ael Vav2, es va descobrir que les dues proteïnes eren clau en el creixement del tumor. i aquestes ho allargaven.

Aquestes no actuen directament en el càncer. Són part del procés regulador de l'activació d'altres gens. Van seleccionar quatre proteïnes "Ilk, Inhibina betaA, ciclooxigenasa 2 i Tacstd2" que disminuïen el creixement del tumor primari i eliminaven del tot les metàstasis del càncer de mama al pulmó.

Noticia original

Notícia relacionada

Amàsia: el supercontinent que fusionará Amèrica y Àsia

Dintre d'uns milions d'anys el continent Americà i Asiàtic es fusionaran gracies a la forta atracció cap al pol nord, els científics nord-americans han decidit posar-li de nom Amàsia i creuen que serà el pròxim supercontinent de la terra.

Calculen que aquesta gran massa de terra es formara en uns 50 o 200 milions d'anys, d'acord amb la investigació publicada per la revista 'Nature'.

Es podrà creuar d'Alaska a Sibèria mitjançant una serralada muntanyesca que unira ambdós continents, d'acord amb experts de la Facultat de Geologia i Geofísica de la Universitat de Yale (EUA).

Amèrica continuarà situada sobre l'anell de foc del Paciífic, una zona d'intensa activitat sísmica i volcànica, però la seua ortografia canviarà radicalment perquè l'atracció cap al Pol fusionarà Amèrica del Sud amb el Nord.


L'oceà Àrtic i el mar Carib desapareixeran a causa d'aquest desplaçament segons va explicar Ross Mitchell, geòleg de Yale i un dels autors de l'article.




Noticies relacionades:




La filla de Lucy.


Els científics saben que Lucy, la primera Australopithecus afarensis descoberta, era bípeda i caminava dreta . Ara han arribat a la conclusió de que esta primat de 3,2.milions d'anys i la resta de membres de la seua espècie també trepaven als arbres.
Aquestos antecessors del gènere Homo tenien la articulació del muscle orientada cap amunt, lo que reforça la hipòtesis sobre el seu comportament arbori i demostra les seues semblances amb els simis africans moderns.
La morfologia del omòplat està relacionada amb els hàbits locomotors.
Els investigadors en concret han analitzat el cas de Selam  , un exemplar juvenil de A.afarensis de uns tres anys de edat encontrat a Dikika (Etiopía) en 2000. Selam es coneguda com 'la filla de Lucy' per la proximitat geogràfica de ambdós fòssils, a pesar de que les restes de la filla de Dikika, amb 3,3 milions de anys, son mes antics.
En primer lloc analitzaren el desenvolupament i la evolució de la forma del omòplat dels homínids existents, lo que els va permetre conèixer les diferencies morfològiques entre els exemplars joves i els adults.

Noticia original:

Noticies relacionades:
Noticia 1
Noticia 2


Video:


Previndre malalties mitocondrials heretades de la mare es possible





Investigadors estadounidencs han dessarrolat una tècnica mitjançant la manipulació d'òvuls humans, que pot evitar la transmissió de enfermetats mitocondrials transmeses per mare i que actualment no te cura.
Les enfermetats mitocondrials es deuen a alguna mutació en el ADN presents en la mitocondris. Aquestes enfermetats afecten a un de cada 5000-10000 nascuts, que moltes vegades acabem amb la mort de un dels pacients.
37 gens s'ubiquen en la mitocondris, així que el 99% de la carrega genètica procedeix de l'ovul original de la mare.
Aquest estudi, provat fa 3 anys en simis ara sa pogut provar en persones. El experiment he demostrat que aquest procediment es eficaç per eliminar tot rastre de mitocondris maternes, així també, totes les enfermetats de transmissió.
El procés consisteix en un intercanvi de nuclis de l'ovul entre la donant i la mare, fet que aconsegueix conservar quasi tot els genoma de la pacient amb alguna enfermetat mitocondrial.
Els òvuls reconstruïts foren fecundats i desarrolaren uns blastòcits sans.





Noticies realacionades:

Un terratrèmol de 7’1 graus, afecta a Colòmbia i Equador


.

Un terratrèmol de 7’4 graus a la escala de Ritcher, va afectar a part del sud i sud-oest de Colòmbia.

El epicentre del sisme estava situat a el ‘Caserío La Vega’, al departament del Cauca (Colòmbia), a una profunditat de 168 Kilòmetres.

Inicialment, l’USGS va calcular que la magnitud del terratrèmol era de 7’1 graus, i que la profunditat era de 140 kilòmetres.

El sisme també va afectar a part d’ Equador, pràcticament a ningun país es van registrar danys materials tampoc varen haver ferits ni morts.
A pesar de la magnitud el departament de bombers de la ciutat no va rebre ninguna crida de auxili.

Desde algunes ciutats d’Equador es va difondre notícies que anunciaven que hi havien molts morts, aquesta situació fou desmentida per el cap de departament de bombers de la ciutat d’Esmeraldas.

A la ciutat d’Ibarra, la Central Integrada de Atenció Ciutadana  va rebre més de deu cridades que sols demanaven informació sobre el tema.

En les ciutats properes al mar va haver molta tensió, ja que es parlava d’un possible tsunami, el qual va ser descartat per les autoritats.

Notícies originals

Notícies relacionades



Video:


dissabte, 27 d’octubre del 2012

L'atac Del Peix Arquer.

El peix arquer té un potent xorro d'aigua per a capturar les seues preses, ja que és un mecanisme evolutiu per a sobreviure.
La Universitat de Milan va desfer la teoria, de 250 anys, que utilitzaven sobre l'origen del xorro d'aigua, deien que el formava a l'interior, però en realitat és forma a l'exterior del peix, aprofitant les característiques de l'aigua.
El peix pressiona l'aigua amb la llengua i forma una espècie de canó propulsor, per a forçar l'eixida de l'aigua tanca les brànquies. Té una força sis vegades major a la seua potència muscular. L'aigua augmenta de velocitat gràcies a la moderació que fa el peix en l'escopinya.
Ara, després de 250 anys, ja sabem d'on trau tota la força, precisió i potència dels seus tirs letals d'aigua. 

Notícia original

Noticies relacionades:
- El dia del arquer.
- Descobreixen el misteri del peix arquer.


Vídeo:

El planeta que va tornar de la mort

Noves observacions apunten que Fomalhaut b, un món situat a 25 anys llum i l'existència del qual va ser posada en dubte pels científics, és real.
El planeta extrasolar Fomalhaut b, situat en la constel·lació Peixos Austrinos a 25 anys llum de la Terra, el van descubrir el novembre del 2008 per la vista del telescopi Hubble. Es tractava del primer món fotografiat en llum visible al voltant d'una altra estrella. Estava envoltat dins d’un enorme anell de runa. Molts científics van rebutjar l’existència del plantea i aquest va ser eliminat de la llista de nous mons descobers més enllà del sistema solar. Una revisió de les dades del Hubble ha reanimat la hipòtesi de la seva existència. L'estudi suggereix que és un món estrany i possiblement únic que està completament envoltat per la pols.

Fomalhaut b era el primer exoplaneta a ser fotografiat directament  al voltant d'una altra estrella. La situació del planeta i la seva massa-no més de tres vegades la de Júpiter-semblaven adequades perquè la seva gravetat expliqués l'aparença de l'anell. Basant-se en el moviment aparent de l'objecte i l'absència d'una detecció infraroja pel telescopi espacial Spitzer de la NASA, assenyalaven que l'objecte no és més que un núvol de polvs no relacionat amb cap planeta. Una nova anàlisi, porta a la conclusió que aquest planeta ha tornat a la vida. 

L'equip de Currie estableix que Fomalhaut b es mou amb una velocitat i una direcció coherent amb la idea original que la gravetat del planeta està modificant l'anell. 


Noticies relacionades: