dimarts, 31 de gener del 2012

Una boca per a presumir!

La gent que no produeix molta saliva te un problema, ja que al no
produir-ne tenen més probabilitat de tindre caries que la resta de la gent.
La saliva ajuda a la masticació, dilueix el sucre etc.. per tant no deixa que la placa bacteriana s'agafe tant a les dents, i aporta el calci i fosfat necessari per a les dents.

Si la mitja de flux per a tindre una bona salud oral es de 1 a 3 mil·lilitres de saliva per minut, però si la quantitat de saliva produïda es major de l'habitual i es produeix una sensació baveig constant, pot provocar lesions erosives en els llavis o en la pell de la cara.

Noticia Original:
http://www.salud.com/salud-dental/una-boca-reseca-aumenta-el-riesgo-sufrir-caries.asp

Noticia relacionada:
http://www.salud.com/salud-dental/el-apinamiento-dental-y-sus-causas.asp

Video:

L'any nou xino


L'any nou xino ha contaminat una barbaritat l'atmosfera, ja que com es l'any 4710, i es el torn del dragó, el signe mes desitjat del zodíac xino, no han escaquejat gens amb la pirotècnia.
Hi han milions de persones ferides amb la boca destrossada, sense mandíbula o sense dents a causa de la pirotècnia.

Tot l'aire està contaminat de la pólvora que solten els coets.
No pots pegar ni un sol pas sense que hi haja algú tirant algun coet o una traca.
Aquestes dos setmanes han sigut molt difícils per a aquells que no poden comprar coets o per a aquells que han sigut mal ferits en la celebració que ha durat dos setmanes.

Noticia original:
http://www.elpais.com/articulo/sociedad/cara/sucia/dragon/elpepusoc/20120130elpepusoc_2/Tes

Noticia relacionada:
http://noticias-ambientales-internacionales.blogspot.com/2012/01/ano-nuevo-chino-peligra-por-la.html

Video:

Naixen els primers micos quimèrics, mescla de cèl•lules d’embrions diferents


Aquestos micos són animals normals, però compostos per cèl•lules de fins a sis genomes diferents. Els animals han sigut creats a la Universitat d’Oregón(EE.UU) per un equip científic, els quals van unir cèl•lules d’embrions de mico Rhesus i els implantaren els embrions mixtos en les mares.

En biologia mol•lecular, una quimera és una proteïna artificial creada unint dos fragments de proteïnes diferents.

Shoukhrat Mitalipov, un dels investigadors, va dir que les cèl•lules mai es fusionen, però si cooperen i duen a terme les funcions amb normalitat, formant teixits i òrgans.

Segons Mitalipov, per a poder tractar cèl•lules mare en els humans i als hospitals, hi ha que compendre el que aquestos micos poden i no poden fer.

Noticia original

Noticies relacionades

-Avanços en els transplants de porcs a humans

-Una vaca transgènica més humana


Video relacionat


diumenge, 29 de gener del 2012

Biomarcadors per controlar la malaltia de Chagas

Un equip de la Red d’Investigació en Enfermetats Tropicals (RICET) ha descobert una nova tècnica mitjançant biomarcadors per a prevenir la malaltia de Chagas, també coneguda com el mal de Chagas. Aquest descobriment pot ser clau per a controlar l’enfermetat ja que detecta els teixits que han estat danyats en les primeres fases.

Està provocada pel paràsit “Trypanosoma cruzi” (popularment conegut amb el nom de “vinchuca” o xinxa) i està considerada una enfermetat molt perillosa, ja que es caracteritza per una primera fase aguda similar a la d’una grip, amb símptomes silenciosos. D’aquesta forma podem contenir el temut paràsit reproduint-se i danyant els nostres teixits durant quasi 30 anys, i no saber-ho.

Precisament amb l’objectiu d'identificar aquesta primera fase “silenciosa” s’han creat els biomarcadors, ja que fins al moment no es disposava de marcadors que indicaren al metge com actuar en cada determinat cas.

Però no és aquesta l’única funció dels marcadors biològics, sinó que també permeten identificar la caiguda d’anticossos i, amb això, si està seguint el tractament adequat per a aconseguir satisfactòriament la curació i la total recuperació de l’enfermetat.

Tot i que a Espanya les úniques vies de propagació són la materno-fetal i la immigració (ja que el paràsit transmissor habita a Amèrica), és evident que els biomarcadors suposen un gran avanç en la prevenció i cura de la malaltia de Chagas, ja que són totalment fiables i no presenten cap inconvenient, al contrari que els medicaments utilitzats fins avui, que ,al ser tòxics, poden provocar múltiples alteracions com hipersensibilitats, alergies...

Notícia original

Notícies relacionades
- La malaltia de Chagas es consolida a Espanya
- Vigilant el mal de Chagas

Vídeo

Un asteroide passa molt a prop de la Terra



El dia 27 d´aquest mes va passar un asteroide molt a prop de la Terra. Aquest asteroide es d´un tamany no molt gran: 11 metres de diàmetre. Més o menys del tamany d´un autobús.

Els científics van asegurar que aquest cos rocós, batejat com “2012 BX34”, passaría a una distancia de 20.000 Km de la Terra, però finalment, s´ha calculat que la distancia a la que s´ha aproximat ha sigut molt major: de 60.000 Km.

L ´útima vegada que un asteroide es va aproximar a la Terra va ser el passat mes de Novembre, el qual es va aproximar a una distancia de 320.000 Km, i tenia un diàmetre de 400 metres.
Des del primer moment, els científics han assegurat que el risc de col·lisió era nul.





Notícia relacionada:






Aurora boreal ilumina los cielos del norte de Gran Bretaña

LONDRES.-  L’ aurora boreal   va il•luminar els cels de Escocia, el nort d’Anglaterra i parts de Irlanda i s’esperen més de estos especacles de llum nocturna en els proxim diez. 

La Agencia Espacial Canadiense va formular una advertencia de tormentatge geomanétic el dimarts en moments en que els residents disfrutaben de un panorama espectauclar en el cel nocturn. Ken Kennedy, director de la sección Aurora de la Asociación Astronómica Británica, dijo que el resplandor de la aurora boreal podría ser visible durante unos días más.

L'aurora boreal de vegades es divisa en el nord d'Escòcia però la inusual activitat solar d'aquesta setmana significa que també ha estat visible en el nord-est d'Anglaterra i Irlanda, alguna cosa inusual.

Les tempestes geomagnètiques  produeixen vistes espectaculars, però també poden ocasionar problemes.

Segons l'Administració Nacional de l'Oceà i l'Atmosfera, d'Estats Units, pot causar sobrecàrrega d'electricitat i interferència en els senyals de radi, televisió i telefonia.

Malgrat la coincidència amb la tempesta solar, la lluminositat de l'aurora boreal del dilluns es va deure probablement a variacions en el rerefons normal dels vents solars i no a la tempesta solar que va esclatar el diumenge, *conjeturó el físic *Doug *Biesecker del Centre de Prediccions Espacials de *Boulder, Colorit.



Video: 





Augmenten les morts a 15 persones per el derrumbament al Riu de Janeiro.



Els equips de rescat van trobar més cinc cadàvers entre els escrombros dels tres edificis que es van desplomar el dimecres en el centre de Rio de Janeiro, amb el que ascendeixen a 15 els morts i queda una vintena de desapareguts.

Portaveus del Cos de Bombers  van explicar que esperen trobar a la majoria de víctimes juntes, perque se sap que un grup de treballadors d'una mateixa empresa estava assistint a una classe d'informàtica en el moment de l'accident, sobre les 20.30  del dimecres passat. Fins ara s'han retirat 22 tones d'escombros dels tres edificis, un de vint plantes, un altre de deu i el tercer de cinc pisos, que es van enfonsar al cèntric carrer Treze de Maio, situada a un costat del Teatre Municipal, a la zona de la Plaza Cinelandia. El governador de l'estat de Rio de Janeiro, Sergio Cabral, va decretar tres dies de dol oficial a la regió a partir d'avui.

La zona del sinistre és molt transitada  en l'horari laboral, per la qual cosa la tragèdia ,podia haver tingut dimensions molt més greus si hagués ocorregut un parell d'hores abans, segons el governador. Les autoritats sospiten que l'accident va poder haver estat causat per una fallada estructural  a l'edifici més alt, que el seu desplomi va afectar als altres dos, encara que encara no hi ha un informe oficial sobre les causes de la tragedia.


Noticia:


Video:


Identifiquen un nou gen responsable de l’osteogènesi imperfecta o ossos de vidre


Un grup d’investigadors de l’Hospital La Paz de Madrid i de l’Institut d’Investigacions Biomèdiques han comprovat que BMP1 és un gen alterat en l’osteogènesi imperfecta gràcies a un estudi realitzat en una família egípcia, amb dos nens pacients d’aquesta malaltia. Els nens patien malformacions òssies, diverses fractures, etc. Per a aquesta investigació han comptat amb l’ajuda d’experts d’Egipte i Suïssa.

La osteogènesi imperfecta té una incidència de 1 entre 10.000 i 1 entre 20.000 nascuts, i els principals gens responsables son el COL1A1 i el COL1A2.

“Aquest estudi mostra que l’alteració del BMP1 és una causa més d’aquesta malaltia, i per això és un gen més a tenir en compte en el diagnòstic”, explica Víctor Lluís Ruiz-Perez, que ha encapçalat la investigació.

Aquestos investigadors també detectaren una alteració en el factor de transcripció Osterix com una causa de l’osteogènesi imperfecta en un nen egipci de huit anys amb herència autosòmica recesiva.

Noticia original




Noticies relacionades

-La consulta de fragilitat òssia de HM Hospitals diagnostica i tracta als seus pacients per millorar la seva qualitat de vida i prevenir l'avanç de la malaltia.

-Noves troballes sobre l'envelliment cel•lular.


Videos relacionats



Test de saliva del VIH



Segons un estudi publicat a la revista anomenada “The lancet infectious diseases” , ha demostrat que el convencional anàlisi de sang per a detectar el VIH és eficaç, però encara ho és més un nou sistema, el anàlisi de saliva.

Aquesta nova forma consisteix en fregar una paleta per les genives de l´individu per a obtindre una mostra de la saliva d´aquest darrer individu. La prova no és gens res dolorosa, no com l´altra prova de sang, que consisteix en clavar una agulla a la vena per extraure´n una mostra de sang.

Aquesta prova té el suport de algunes agències americanes de medicaments, com la FDA o l´EMA. La ventaja d´aquest nou procediment és que no requereix agulles i xeringues, així que és més barata.





Notícia relacionada

La explosió de cromosomes, el principal origen dels càncers agressius.

Els científics creuen haver trobat una de les principals causes dels tumors: els cromosomes exploten, es trenquen com el fil d'un collaret i els gens no tornen després al seu lloc correcte. Aquesta explosió de cromosomes s’ha anomenat “cromotripsis”. Un o dos cromosomes de cada cèl·lula tenien trastocat l'ordre dels seus elements, faltaven alguns gens o n’havia d’extra d'altres. Això és la conseqüència del trencament catastròfic d'aquests cromosomes (cromotripsis).

Els investigadors han començat a buscar un tractament diferent als demés, ja que el tractament tradicional del càncer sovint implica matar les cèl·lules tumorals en danyar el seu ADN amb quimioteràpia o radioteràpia , però aquests tractaments també afecten a les cèl·lules sanes i aquestes poden mutar a cèl·lules tumorals.

Dos dels principals descobridors, Jan Korbel, director de la investigació al Laboratori Europeu de Biologia Molecular (EMBL) i Stefan Pfister, director del treball d’investigació al Centre d’Ivestigació del Càncer a Alemanya (DFKZ), donen la seua opinió sobre el fenòmen:

“La mutació de les cèl·lules sanes ha d'estar implicada en el trencament explosiu dels cromosomes. Es creu que la cromotripsis és la causa d'entre el 2% i el 3% dels càncers humans, si podem provar com afecta la mutació a aquest procés, podríem comprendre millor com les cèl·lules sanes es converteixen en tumorals" segons el primer i:

“Sabem que qualsevol membre de la família que tinga la mutació ha de ser observat de forma regular, ja que existeix un alt risc que desenvolupe alguns tipus de càncer, entre ells els tumors cerebrals " segons l’altre.

Noticia original

Relacionats:

Informe a la web Madri+D

Document al blog Bata y Bota

Video:

dissabte, 28 de gener del 2012

Els parches i els xiclets de nicotina perden la seva efectivitat a llarg termini


Un estudi anomenat Tobacco Control dut a terme per investigadors de les universitats de Harvard i Massachusetts han fet un seguiment de 800 residents exfumadors dels EUA per a investigar l´eficàcia dels xiclets, parches, inhaladors…

A aquestes persones se´ls va esfectuar un questionari de preguntes com: “Utilitzes teràpies per a deixar el tabac?” o “Amb quina freqüència?”, entre altres. I els resultats han sigut sorprenents, ja que s´ha demostrat que un 35% dels exfumadors de l´estudi han tornat a provar un cigarret des de que es van deixar de fumar.
El que vol demostrar aquest estudi es que si un vol deixar de fumar, els xiclets o els parches de nicotina no són la millor solució, i que la millor arma és la propia força de voluntat.


Notícia relacionada:

Vídeo:

Paràsit resistent als fàrmacs


Un paràsit és resistent a tots els fàrmacs , és la primera vegà que es donen aquestes situacions. Són organismes unicel•lulars i s’adapten en facilitat a diferents ambients. Causa la malària i infermetats paràsites, cada any mata a 50.000 persones en tot el món.
 Aquesta enfermetat la transmet la picadura d’un mosquit. L’espècie que causa la mort s’anomena Leishmania donovani. On més morts hi ha es en l’Índia, per a poder plantar-li cara a aquesta enfermetat es va tractar en un fàrmac que contenia antimoni, el paràsit es va adaptar a el fàrmac i es va fer resistent al component. En l’any 2006 el tractament va ser reemplaçat per un altre ja que el últim ja no funcionava.
Al utilitzar l’antimoni com a fàrmac el paràsit es va fer més resistent a unes cèl•lules fundamentals per al nostre sistema immunitari, és possible que açò faja que la gent es posen més malaltes.

Noticia original

Noticies relacionades
Camuflatge dels paràsits
Paràsit

Vídeo

una cura per a les cremades


S’ha descobert un material gelatinós er a curar les cremades i no
deixar cicatriu, quest material sols a sigut provat en ratolins. Es creu que en persones el resultat
podria ser també positiu. La cura consisteix en una vena que incluis
un hidrogel especial que actua com un andami tridimensional de polímers amb molta aigua.

Les cremades de tercer grau deixen una cicatrius i destrueixen les capes superiors de la pell.
 Aquest material el que pretén és curar-ho més ràpidament i sense deixar cicatriu.
En les proves fetes a ratolins es van desarrollar nous basos sanguinis i noves capes de la pell molt difícil de regenerar.
Aquest producte podria superar tots els tractaments que es fan en l’hospital en l’actualitat quan tenen un pacient amb cremades de tercer grau. A més a mes el material no és car de fabricar i es pot
fer en moltes quantitats.

Noticia original

Noticies relacionades.
Tratament de cremades
Ferit amb cremades

Video

Descoberts 26 nous planetes per “Kepler”


Segons la agència espacial d´Estats Units, el telescopi “Kepler” de la NASA ha descobert vint-i-sis nous planetes en onze sistemes solars diferents.
Aquestos darrers descobriments ajudaràn als científics a saber amb més exactitud quin lloc ocupem els humans a l´univers.
Aquest telescopi va ser llançat al 2009, i des d´aleshores no ha parat d´identificar nous posibles planetes, analitzant la brillantor que emeten entre moltes altres coses.


És més, “Kepler”, a més de descubrir 26 planetes, ha identificat 2300 possibles planetes, que podríen ser-ho, i per altra banda podríen no ser-ho.
Però encara falta molt per a poder saber si aquell nous planetes podríen ser habitables, osi tenen una atmòsfera gaseosa, i per tant, poder saber si hi ha vida.

Vídeo:



Notícia relacionada:

ATLETES AMB NIVELLS BAIXOS DE FERRO, UNA DESVENTAJA

A la universitat de Cornell, Nova York, un equip de nutricionistes van observar que atletes amb un nivell baix en ferro, tenen una resistència inferior a la resta d’atletes.

Aquesta prova es va realitzar en un grup de remadores de cinc universitats distintes abans que comences la temporada de rem. Les atletes presentaven un nivell de ferro baix, tenint en conter si aquestes presentaven anèmia o no. Els investigadors van observar que aquelles que presentaven un dèficit d’aquesta substància, eren més lentes que la resta de remadores.

Aquest fet és normal en entre la població femenina que encara no és menopàusica, ho solen patir entre un 3 i un 5% de la població femenina. També, hi ha que tindre en conter, que una dona sedentària o que no practica quasi mai esport, és més propensa a tenir el ferro baixet fent que el seu rendiment siga baix i acabe patint fatiga muscular.


Noticies Relacionades:

Vidio Relacionat:

LA PROPIA GRASA PER AL AUGMENT DE PIT

Un estudi al Hospital USP San Jaume de Torrevieja i guiat pel doctor Mario Márquez, ha assegurat que prompte es podran fer transplantaments de greix corporal per al augment de pit. Aquest transplantament anomenat transplantament autòleg, presenta diverses avantatges entre les que cal destacar que desprès de l’operació no hi quedaran cicatrius i no es produirà cap tipus de rebuig.

Aquest tipus d’operació és una bona opció perquè no fa mal bé els teixits adiposos. És una de operació que tan sols dura dos hores, i el embenat s’ha de dur durant 7 o 10 dies. El doctor informa sobre una conferència que realitzarà aquest tipus d’operació. Aquesta tècnica farà que totes aquelles dones que volien fer-se una cirurgia plàstica, ara amb un lipofilling, tècnica que es basa amb el joc de la liposucció i l’augment de pit, farà que tot siga més fàcil i sobretot, per a la incorporació de la dona a la vida rutinària.


Noticies Relacionades:

Vidio Relacionat:

divendres, 27 de gener del 2012

PRÓTESIS PIP



Han detingut al fundador de les prótesis mamaries PIP  Jean Claude Mas, en companyia d'un altre fundador de la empresa.

Aquest procés es va fer mitjà d'investigacions, que han dut al descobert a un conjunt d'enganys per la compania Poly Implants Prothèses.
Mas hi declarà davant la policia que els gels de silicona hi contenies elements inadequats, que no hi estaven homologats.
L'empresa PIP durà 19 anys i la tancaren perquè els implants que hi possaven en les operacions
mamaries que s'hi efectuaven eren roïnes.


A Francia aquests implants han produit un total de 20 morts a causa de càncer i moltes dones que segueixen una seguiment mèdic per veure s'hi s'estableix algun canvi en les pròtesis.
Un cas que s'hi pot destacar i que representa a un total de 1300 dones amb implants de pròtesis mamaries PIP.
Desde la sanitat s'hi vol recolzar a aquelles dones que han sigut perjudicades i se'ls recomana que hi acudeixquen a especialistes.
Ara el que s'hi vol aconseguir es que tothom que hi haja estat implicat que aquests perjudicis respecte a les dones que ho paguen, encara que siga detenent-los.



Noticia original

Noticies relacionades
Judici contra la comercialització de pórtesis PIP
Inaceptable la flata de regulació en implants mamaris


Videos




dijous, 26 de gener del 2012

EL VERTEBRAT MÉS MENUT DEL MÓN

L’origen del vertebrat més menut del món és en Estat Units, sols medis uns 7.7milímetres. El descobriment es va dur a terme en una expedició en l’illa de Nova Guinea, on hi ha molta biodiversitat.
El nom d’aquesta família de ranes li’l van posar en honor al lloc on la van descobrir.
El professor va ressaltar que aquest descobriment era importat ja que els les persones no eren encara capaç saber les limitacions funcionals relacionades en la grandària dels animal, be siga gran o menut.
Aquesta nova espècie li va llevar el títol de l’animal més menut a la Terra, a un peix de 8 mil•límetres de grandària que es va descobrir a Indonèsia.
L’animal més gran conegut fins ara es la balena blava amb més de 25 metres de grandària.

Noticia original

Noticies relacionades
El peix més menut del món

El vertebrat més xicotet

Video

151 xiques de 16 i 17 anys aborten sense informar als pares

Gallardón finalment decideix reformar la Llei de l`abort. Les xiques que decidisquen abortar i que siguen menors d`edat hauran  de tenir el consentiment dels pares. La Llei d`ara es va acceptar fa un any i mig, quant diverses xiques anaren a abortar es varen adonar que totes venien de famílies mal estructurades. La investigació que va fer la ACAI durant un any va donar uns resultats sorprenents, moltes de les persones que avortaren tenien entre 16 i 17 anys, però també molts d`ells van acudir amb els seus pares a la clínica. Esta nova Llei que es vol posar farà que el abort no desaparega, sinó  que s`amage un poc. La OMC ha declarat amb molta satisfacció la nova Llei que volen posar, moltes morts maternes son per haver tingut un abort insegur. En la revista “ The Lancet ” entesos en aquest assumpte han dit que l`abort ha de tendir cap a la liberalització.

Noticia real

Noticia relacionada:
- Permis per a abortar 
- Lei de l´abort 

Video


Heretar rasgos biològics sense intervenció del ADN


S’ha trobat la primera prova que accepta la teoria de que es pot heretar un rasg sense que el AND intervinga.  La qual suposem que Lamark si que va acceptar en alguna part la seua teoria. Aquest estudi s’ha descobert mitjançant un cuc que va tenir resistència a un virus i aquesta resistència es va pasar durant moltes generacions hasta actuar ell sols en el genoma del organisme. Lamark en la seua teoria  anomena que les especies aniran evolucionant a medida que necessiten coses i tinguen que esforçar-se per a aconseguir-ho, exemple: Les girafes necessitaven desarrollar el coll per a poder arribar a les fulles dels arbres i al final de les generacions les girafes tenen el coll llarg. Per un altra part Darwin uns quants anys desprès, l`evolució be donada per mutacions d`un genoma de manera alternativa. Les investigacions de la genètica li donaren mes importància a la teoria de Darwin i la de Lamark va quedar abandonada fins a l`actualitat.


Noticia real: 

Noticies relacionades:
- Es pot heretar el cáncer? 

Video:

L'alcohol allibera endorfines


Quan bebem alcohol provoquem la secrecció d'endorfines al cervell, açò ens fa sentir plaer i ens podria conduir a l'addicció. Açò s'ha comprovat, després de més de trenta anys d'estudis, que els ocorre als humans.
La investigació diu que quan ingereixes alcohol les endorfines s'alliberen i són aquestes les responsables que percebim ixes sensacions quan hem begut.
Les endorfines tenen efectes opiacis, a més aquestes es formen de manera natural al cervell, però quan bebem alcohol les trobem al nucli accumbens i en l'escorça orbitofrontal. També han aconseguit saber quin és eixe receptor opiaci, és el Mu. Saber en quins punts es donen aquestos fets ajudara molt per a evitar els problemes de l'alcohol, tant en mètodes com en medicacions.

Quan augmenten les endorfines, en els bebedors habituals, es quan es produeixen eixes emocions positives, però sols ens els habituals. Això significa que els cervells d'aquestes persones han sigut com canviats i ara encontren en l'alcohol una cosa molt més plaent que ho encontraria una persona que no consumeix habitualment alcohol. 


Noticia original 

Noticies relacionades



Video

Homes i dones més diferents del que es pensava


El caràcter i la personalitat de homes i dones tenen diferencies i moltes més de les que es pensàvem aixó ha dit un estudi de 10000 voluntaris. Les diferencies han sigut tema de conversa entre la gent científica. Hi ha dos hipòtesis  més importants, que són la de Janet Hyde. Les persones  que han fet aquest estudi l’han publicat en la revista Plos One perquè té molta importància per a tota la gent. En el objectiu de obtindre noves diferencies, han fet investigacions mes afons i tinguent en compte més conceptes a investigar.  Les majors diferencies que són més altes en dones són la sensibilitat i aprendre mes rapidament i és més alt en homes la estabilitat emocional, domini i vigilància. Segons els que han fet l’estudi anterior han tingut poques coses en conter en quant a la personalitat, per eixó tots paties limitacions. Però accepten que la seua investigació no és suficient i demanen a altres persones que saben de açó que també realitzen esta investigació. Les conclusions de la investigació neguen que les dones i els homes són semblant i açó és perquè hi ha molts assumptes biològics i culturals diferents entre els dos sexes.

Noticia original: 

Noticia relacionada:
- Disfunció eréctil 
-Característiques del sexe femení  

Video

dimarts, 24 de gener del 2012

ESPANYA ALCANÇA EL RÈCORD DE TRANSPLANTS.

El 2011 fou l’any que més transplants d’òrgans es feren a Espanya.
Principalment el transplat de ronyó , de fetge i de panceés; i menys transplants de pulmó i cor.

Ha hagut un augment de donacions per part de les persones majors (més de 60 anys), en canvi, les donacions de joves (menors de 30 anys) han disminuït. Açò es degut a que s’han reduït els accidents vials, que era el principal motiu de donació d’òrgans.

En aquests últims anys, la majoria dels transplants son per part de donants vius. Un altre aspecte que té a veure amb l’increment de donacions, es la negativa de les familias, que és inferior.

La ONT aposta per les donacions de mort per asistòlia (par cardíac) , degut a que generalmente la pateixen els jòves, especialment deportistes, però que té un inconvenient, i es que en cuatre hores s’ha de: certificar la mort, localitzar la familia, conseguir el permís i extraure els òrgans. Malgrant que és un procés ràpid i dur per a les families, aquestes mostren una gran solidaritat devant una situació tant difícil, com és la pèrdua d’un familiar.

Noticies relacionades:







Vídeo:

LA POBRESA CONDUEIX A LA DISCAPACITAT I LA DISCAPACITAT A LA POBRESA.

Un estudi realitzat per l’Organització Mundial de la Salut i el Banc Mundial, i l’altre, financiat per l’obra social de La Caixa demostren que la pobresa fa que augmente el risc a patir una discapacitat i viceversa.

Aquest fet és degut a que aquelles persones que tenen unes condicions de vida i treball males tenen més risc de patir una discapacitat . L’estudi ens mostra que aquells que tenen una renta baixa tenen fins a quatre vegades més risc de patir una discapacitat que aquelles que gaudeixen d’una bona vida econòmica.

Els traumes, les malalties, fan que aparega una discapacitat, d’ahi, la importància d’un adecuat tractament, que moltes vegades no es l’adequat en les families més pobres. Açò deriva en la importància de una sanitat pública.

Respecte als contractes de treball, són inferiors en gent discapacitada que en no dicapacitada. El fracàs escolar en xiquets discapacitats en major si prové d’una familia pobra que no amb una bona economia, ja que tenen més mitjos per a alcançar les necessitats del seu fill.

Açò ens permet arribar a la conclusió que la pobreza no permet arribar a una bona condició de vida que pare la discapacitat i la discapacitat ens pot dur a la pobresa.

Noticies relacionades:






Video:

ELS PEDIATRES DEMANEN ADELANTAR LA VACUNA DEL XARAMPIÓ.

Aquest any ha hagut un considerable augment de casos de xarampió en xiquets, front a anys anteriors. Aquest fet ha repercutit en la decició de la L’Asociación Espanyola de Pediatria (AEP) , que ha recomanat adelantar les dates de vacunació dels nadons.

Fins ara la primera dosi s’injectava als 15 mesos de vida, i ara és als 12 mesos. La segona vacuna en compte de posar-se a l’any, és als 24 mesos.

Dates que queden reflexades al nou calendari vacunal , vàlid per a tota Espanya, ja que degut a la gran mobilitat al nostre pais es aconsejable que les dates de vacunació siguen les mateixes a totes les comunitats.

Al nou calendari apareixen canvis en les dates d’altres vacunacions com la vacuna contra la difteria, les vacunes del meningococ i del neumococ, la del virus del papiloma humà i un augment en la dosis per a la tosferina. També apareixen algunes recomanacions, com ara que els xiquets amb enfermetats cròniques deuen vacunarse, també els xiquets adoptats i immigrants. Aquestes recomanacions s’han fet degut a que han disminuit el percentatge de vacunats.


Noticies relacionades:




Video:


Mala relació amb la mare, major la obesitat del xiquet.


Una mare dona molta atenció cap al seu fiil quan aquest acaba de nàixer. Aquesta atenció que te una mare cara el seu fill, de major aquest li ho pot agrair ja que l’atenció donada pot ejercir un important influx sobre el desenvolupament d’ell.

Els científics que han dut a terme aques estudi , estaven dirigits per la científica Sarah Anderson de la Universitat Estatal de Ohio(EEUU) i el que van fer per a traure les dades fou medir la calitat de les relación entre la mare i el seu bebe.

Per a poder medir aquesta relacio utilitzaren diversos paràmetres. Un dels paràmetres consistía en evaluar quines reaccions teníen els nens quan estaven presents els seu pares i quan no. Així podríen saber la relació familiar. L’altre paràmetre que utilitzaren fou la sensibilitat materna , de la qual recibien les dades necessaries mitjançant situacions de joc que s’obteniem amb un vídeo.
Aquest nou estudi estadístic s’ha dut a terme amb 900 xiquets. El estudi va començar quant els xiquets tenien tan sols 3 mesos i va finalitzar al 15 anys i els xiquets que quan eren menuts tenien una relació “mala” amb la seva mare presentaven una taxa d’ obesitat major que a la tasa de la resta dels xiquets, els qual si que teníen bona relació amb ella.

No tan sols es valoraven les reaccións o els comportamens del fill , també valoraren positivament la manera de comportar-se la mare amb ell, saber el estat d’ànim del seu fiil , reconeixer les necessitats que tenenels xiquets per a coneixer i explorar tot el que tenen al seu voltant… aquestes observacións cap a la mare anaven repetint-se sovint , des dels 15 mesos fins al 36, agafant dades també eb el mes 24.

Una vegada acabat el estudi ,és a dir, quan els xiquets teníen 15 anys, es veïa clarametn que més de cuatre xiquets que de menuts no vanrebre l’atenció sufient, tenien un preocupantnivell de obesitat ; però no foren els únics amb obesitat ja que hi havien nens (els que millor atesos estaven) en els que la obesitat es va apoderar d’ells també.

Al acabar els científics digueren que :
“ La calidad de las relaciones entre madre y bebé son un factor conocido en la regulación de las emociones, el desarrollo neuronal y la respuesta al estrés durante el crecimiento de los niños. Además, el manejo del estrés está relacionado con anomalíasen sistemas fisiológicos de los que depende el balance energético, las cuales pueden derivar en obesidad.”


En conclusió que els nens que quan acabe de nàixer tenen una relació un tan llunyana amb la seva mare , tenen més posibilitats de ser obesos quan siguin maors que un altre que te unarelació mes propera.


Notícies Relacionades:


Vídeo:



dilluns, 23 de gener del 2012

LA PROPIA GRASA PER AL AUMENT DE PIT

Un estudi al Hospital USP San Jaume de Torrevieja i guiat pel doctor Mario Márquez, ha assegurat que prompte es podran fer transplantaments de greix corporal per al augment de pit. Aquest transplantament anomenat transplantament autòleg, presenta diverses avantatges entre les que cal destacar que desprès de l’operació no hi quedaran cicatrius i no es produirà cap tipus de rebuig.

Aquest tipus d’operació és una bona opció perquè no fa mal bé els teixits adiposos. És una de operació que tan sols dura dos hores, i el embenat s’ha de dur durant 7 o 10 dies. El doctor informa sobre una conferència que realitzarà aquest tipus d’operació. Aquesta tècnica farà que totes aquelles dones que volien fer-se una cirurgia plàstica, ara amb un lipofilling, tècnica que es basa amb el joc de la liposucció i l’augment de pit, farà que tot siga més fàcil i sobretot, per a la incorporació de la dona a la vida rutinària.


Noticies Relacionades:

Vidio Relacionat:

ALCOHOL I OBESITAT ABDOMINAL RELACIONATS

El centre d’investigació Estudi Prospectiu Europeu sobre el Càncer i Nutrició (EPIC) ha realitzat un estudi en el que es relaciona l’alcohol amb l’obesitat abdominal. Aquest diu que un alt consum d’alcohol pot provocar l’increment de Índex de la Massa Corporal (IMC) al voltant de la cintura.
Aquest estudi realitzat a més de 250.000 persones entre 25 i 70 anys durant un període de nou anys, ha analitzat els efectes de l’alcohol tant en homes com en dones, i el que pretenia era veure com afectava aquesta beguda en una gran ingesta, donant com a resultat una obesitat abdominal. Encara que aquest estudi es base solament en la ingesta agressiva d’alcohol, els científics del Centre de Investigació Bioquímica en Xarxa Epidemiològica i Salut publica (CIBERESP), vol també saber si pel contrari, una disminució de l’alcohol també podria revertir l’obesitat abdominal. En cap moment no es desaconsella veure aquesta beguda, sempre i quan es prenga d’una manera moderada.
Per finalitzar, els científics van observar que certs tipus de begudes com la cervesa i el vi, tenen efectes distints sobre la persona, la cervesa, és pijor que el vi en aquest cas. Així, els homes que beuen cervesa en excés, presenten un 75% de probabilitats de patir aquest tipus d’obesitat front al 25% que presenta el vi. En el cas de les dones, un alt consum de cervesa seria quasi el doble de probabilitats de patir obesitat que amb el vi.


Noticies Relacionades:

Vidio Relacionat:

diumenge, 22 de gener del 2012

La presencia de nombroses espècies de bacteris pot previndre moltes al•lèrgies

Una nova investigació ha demostrat que els xiquets que estan en contacte amb gran diversitat de bacteris tenen menys risc de patir en un futur qualsevol tipus d’emfermetat al•lèrgica.

L’estudi es va realitzar amb la
col•laboració de un grup de xiquets, els quals van mostrar que els nens que naixen per via vaginal, és a dir, que al nàixer estan en contacte amb molts bacteris diferents que es troben a l’úter matern, tenen un risc menor a patir posteriors al•lèrgies, ja que han desenvolupat una major microbiota intestinal; mentre que els nens que han nascut per cesària, per tant, amb un contacte molt escàs amb bacteris durant el part, tenen tendència a desenvolupar emfermetats.

El sistema immunitari dels nadons està en un procés d’aprenentatge fins que passen uns mesos desprès del seu naixement, per això, es beneficiós abans que els nadons es separen del ventre de la mare, on es troben protegits pel seu sistema immunitari, els fills hagen estat en contacte amb gran biodiversitat de bacteris, ja que així estaran preparats davant qualsevol posterior emfermetat.

A més, aquest estudi, realitzat per Hans Bisgaard, de la Universitat de Copenhague, s’ha relacionat també amb altres estudis sobre l’asma i la febra del fenc, ja que ambdues provenen pel mal funcionament d’algun factor durant la infància, com les al•lèrgies.



Altres notícies:



video

divendres, 20 de gener del 2012

L'AUDITISME I ELS CONDUCTORS JOVES



Molts joves amb auditisme condueixen o els agradaria conduir.
Les persones que pateixen el TEAAF solen tenir problemes per a comunicar-se, per a relacionar-se o fins i tot per expressar el que senten.

Desde els 10 últims anys els xiquets que pateixen aquesta enfermetat ha augmentat a més els transtorns de l'espectre auditista d'alt funcionament afecten fins i tot alhora de conduir.
Els joves amb aquests transtorns havien de cumplir una serie de requisits: tindre 17 anys, un treball fora de casa, algú que els havia ensenyat a conduir; haver planificat la universitat, incluir en les seues metes ser conductor i estar inscrit en l'educació.

Els pares de les persones que pateixen el TEAAF han de saber com el seu fill/a a de conduir i ensenyar-los tot el que es fa falta.
Un exemple que resalta la noticia, es que a Pensilvania la llei es que els adolescents obtinguen l'aprovació per un metge com a que poden ser conductors.


Noticia original

Noticies relacionades
Relació genètica amb l'auditisme
Quan els pares beuen i condueixen els fills fan el mateix?


Videos




ELS NADONS PREMATURS




Els nadons prematurs que són xics solen tenir problemes neurològics.
S'hi va fer un estudi a 1394 menuts, hi varen comprovar que els que naixien amb tant sols 28 setmanes o abans tenien més problemes, d'aquests en moriren un percentatge molt baix entre un 19 i un 23 %.
S'adonaren de que els nadons xics que havien nascut en la setmana 28 o abans hi tenien més possibilitats de poder morir; varen morir un 23% de xics i un 19% de xiques.
Els nadons prematurs hi presentaven discapacitat funcional.    

Normalment, un embaràs sol durar 40 setmanes i per tant, els nadons prematurs són aquells que naixen abans. En Estats Units hi han molts naixements prematurs.
Així si naix abans del que li pertoca com no està acabat de formar completament tindrà més possibilitats de partir algún tipus d'enfermetats.Hi poden produir-se danys neurològics, depenent de les distintes respostes cardiovasculars; com disfuncions de la tensió.


Noticia original

Noticies relacionades
Les mares de nadons prematurs corren major riesc de sufrir estrés
Milacre 275 grams de nadó


Videos






dimarts, 17 de gener del 2012

El 3D al nostre cervell






Hi ha un experts que han localitzat la part del cervell que es responsable de que ens adonem de les estructures en 3D. Açò ajudaria en problemes epilèptics, qui els pacients no responen als medicaments, i per tant podria evitar neurocirurgies, en concret és una operació on es lleva una part del cervell i aquesta pot provocar alguns problemes alhora de reconèixer en una superfície les tres dimensions.

 Aquest treball ens diu que l’escorça inferotemporal es on es produeix el reconeixement de les superfícies còncaves o convexes. Les neurones d’aquesta zona creen la representació de l’objecte.

Als micos, els aplicaren xicotetes descarregues elèctriques i en ells s’estimularen unes neurones de la zona mentre tractaven de dir si la superfície era còncava o convexa. Els resultats de tot açò varen mostrar que quan les descarregues es produïen prop d’una zona, la convexa per exemple, els primats tendien a elegir convex. I de la mateixa manera ocorria amb les superfícies còncaves.

Segons un científic encarregat de l’estudi: “ L’evolució ha proporcionat la percepció de profunditat per que es important.”



  • Noticies relacionades 
  1.  La visió en tres dimensions
  2.  Descobreixen part del codi cerebral de la visió
  
  • Vídeo 

Aconsegueixen convertir cèl•lules del líquid amniòtic en cèl•lules mare pluripotents


Les cèl·lules mare, tal vegada, en un futur podran curar moltíssimes infermetats. Hui per hui, en els embrions és on més es troben aquestes cèl·lules, però açò és problemàtic. Ara, un equip de científics han aconseguit, a partir de cèl·lules del líquid amniòtic,  crear cèl·lules mare pluripotents. Aquestes són quasi impossible de diferenciar, sols una cosa, que les cèl·lules recorden el seu lloc d’origen.

Les cèl·lules mare tenen la capacitat de crear altres cèl·lules, que s’encontren per tot el cos humà, i multiplicar-se sense límit.
I els científics aquestos, el que han demostrat es que les cèl·lules del líquid amniòtic poden, també, formar diferents tipus de cèl·lules. I també, que aquestes cèl·lules poden recordar on han sigut creades.
A pesar de tot açò, no està clar que aquestes cèl·lules tinguen efectes en els diferents tractaments en els que s’utilitzen les “verdaderes” cèl·lules mare.




  • Noticies relacionades
  1. Hospital Reina Sofia es prepara per a generar cèl·lules mare
  2. Curada una ceguera amb cèl·lules mare

  • Vídeo
 

dissabte, 14 de gener del 2012

La rana més xicoteta del món



En una investigació a Australasia, van trobar dos noves espècies de ranes, una de elles, el vertebrat més xicotet del món. És una rana de 7.7 milímetros de grandària. Ha sigut trobada a l’illa de Nova Guinea per els investigadors de la universitat de Louisiana dels EEUU i li han posat el nom de 'Paedophryne amauensis'. Viu en el sòl, en una fulla humida al bosc tropical. Aquesta universitat ja ha aportat més de 60 espècies de rèptils, amfibis, aus i mamífers.
Segons el descubridor d’aquesta espècie, Nova Guinea és un punt calent de biodivesitat .
I tot el que es descobreix incorpora una altra capa a l’enteniment general de com la biodiversitat es genera i es manté. També afirma, que per als biólegs és molt important el tamany delsarti vertebbrats, perquè es coneix poc sobre els tamanys extrems, ja siga gran o xicotet.
Hi han més de 60.000 espècies de vertebrats al món, i el més gran que es coneix és la balena blava , de més de 25 m i fins ara, el més xicotet era un Peix trobat a Indonèsia de entre 7.9 i 10 mm.

Video :

Notícies relacionades: