dimecres, 1 de febrer del 2012

Un asteroide de la mida d'un autobús passa prop de la Terra


El divendres dia 27 de gener va passar un asteroide del tamany d’un autobús aproximadament, a 60.000 quilòmetres de la terra (menys de una cinquena part de la que separa el nostre planeta de la lluna) però els experts de l’agència espacial nord-americana havien dit que no n’hi havia cap perill de que poguera arribar a la Terra.

A aquest asteroide, que feia poc de temps que es va donar a conèixer, l’havien anomenat 2012 BX34, i les seues mesures són 11 metres de diàmetre.
Sobre les 17:00 hores (horari espanyol) ha sigut quan l’asteroide a fet la seua màxima aproximació a la Terra, però la mida que tenia no suposava ningún risc.

Spaceweather va anunciar que els aficionats podrien veure l’asteroide el divendres, perque era el moment que més s’aproximaria a la Terra.
Segons va explicar Gareth Williams és una de les aproximacions més grans que han hagut mai, però que no tenia ningún perill.

Els científics del Programa d’Observació de Asteroides van dir en Twitter que l’asteroide no podria penetrar la nostra atmosfera.

Els científics de la NASA no paren de vigilar les trajectòries que fan els asteroides i que poden posar en perill la Terra, perquè s’ha calculat que les roques que tinguen una mida mínima de 140 metres podrien provocar danys importants si xocaren amb la Terra, però tindrien que ser més grans per a que pogueren provocar un armagedon a escala global.

Notícia Original:

Notícies Relacionades:

El asteroide vesta podria contener agua helada en sus polos.

La NASA busca astronautas para salir rumbo a un asteroide.


Vídeo:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada