dilluns, 31 d’octubre del 2011

El càncer de mama

Els avanços científics, tecnològics i mèdics, han permés no sols una major taxa de supervivència , sino també la millora de la qualitat de vida de les pacients i la reducció de la taxa d’ extirpació mamaria.
La qualitat de vida de les pacients ha millorat tant en la fase de tractament com en el postractament degut a que s’han vist reduïdes les vasectomies o l’extracció dels gaglis. Amés els tractaments de radioterapia son molt més llimitats i estan ben regulats, per lo tant no hi ha problemes relacionats amb cremaures greus i cròniques. Tan mateix, la quimioteràpia actualmente es tolera bé i deixa poques consequències.
M’algrat que la mamografia és realitza superada l’edat dels 40 anys, el 15 per cent dels casos de càncer de mama es diagnostiquen en dones de menor edat.
El problema en aquest cas en dones tant joves, es que, a excepció de que el càncer siga familiar, no es coneix amb claredat els factors que son causa del desenvolupament de la malaltia.
Les revisions ginecològiques i les mamografies a partir dels 40 anys son fonamentals per a poder detectar el tumor abans que arribe a la fase més agresiva. Però a més, han sorgit altres tècniques com son les ecografíes d’alta qualitat, que permeteixen detectar tumors xicotets, que no es veuen a les mamografies i ecografies convencionals.
No sols hi ha que previndre aquesta malaltia sino que hem de tindre salud tant en la infància, en l’adolescència com en la menopausia. Si hi ha salud, no hi ha enfermetat, i si hi ha, s’erradica millor.


Noticies relacionades:


Vídeo:


Un terratrèmol sacudeix l’est de Turquía.



Les autoritats turques temen que centenars de persones hagin mort en el terratrèmol de 7'3 de magnitud que va sacsejar l'est de Turquia.
El recompte de víctimes mortals és de 70 persones però les autoritats turques asseguren que sota la runa havien moltes més.
Segons el govern de Ankara, el tremolor va fer que es desplomaren desenes d'edificis en les ciutats de Van i Erciş, les més properes a l'epicentre.
També es van veure afectades, encara que en menor mesura, les províncies de Bitlis, Batman, Diyarbakir, Mun i Hakkari.
En Van, es van destruir una dotzena d'edificis, l'aigua i l'electricitat no funcionen i les línies telefòniques estan saturats.

''Hi ha molts morts. Hi ha molta destrucció.'' Va dir l'alcalde de la ciutat de Erciş.

La zona afectada pel tremolor està ragada de petits pobles de difícil accés i cases de tova o fusta on els moviments tel • lúrics solen causar molts danys. Turquía descansa entre dues plaques tectòniques, per tant els tremolors són molt habituals.

Noticia Original

Noticies relacionasdes:




Video:

diumenge, 30 d’octubre del 2011

Terratrèmol en Turquia



El pasat 26/10/2011 en Turquia, va succeir un fort terratrèmol de 7,2 en l`escala ritcher.
El balanç de víctimes s`ha augmentat en 461 morts i 1352 ferits segons l`equip d`emergencies turca.
Aproximadament 2000 edificis quedaren destruits pel terratrèmol, la manca de mitjans ha provocat que grups de víctimes del terratrèmol a Turquia hagin saquejat camions amb material d'ajuda i fins i tot que s'estiguin revenent les tendes de campanya enviades per allotjar als qui s'han quedat sense llar.
Diferents mitjans estan informant que encara que hi ha nombrosos equips de rescat, les tasques de recerca de supervivents són molt lentes.

http://www.youtube.com/embed/DNLn6_OFwSw" frameborder="0" allowfullscreen>

SOBREPÉS I ASMA: ELS XIQUETS GROSSETS PATEIXEN EL DOBLE DE RISC



Estudis científics han comprovat que els xiquets amb sobrepés tenen el doble de possibilitats de patir asma front aquells que no tenen aquest problema.
Una de le actuals investigacions que estan duguent-se a terme és la sobreproducció de citosina (sustància amb efectes inflamatoris) que, degut a una varietat d’estímuls, podria produir asma. Per a combatre aquesta malaltia, és important una bona nutrició, com es la dieta mediterrànea , la qual ens protegeix de l’asma.
Al problema de l’asma s’uneix l’alèrgia. Aquesta última, desencadena atacs asmàtics, com és el cas de que el xiquet estiga sotmés a una gran quantitat de alèrgens: la presencia de gats, llocs amb molta pols o herba. També la provocació de inflamació crònica de les vies respiratòries en xiquets sotmesos a agents alèrgens
El deport és molt beneficiós per al sistema cardiopulmonar, i la millora de la capacitat pulmonar és de molta ajuda en casos d’atacs asmátics.
Gràcies a la detecció de la influència d’aquests desencadenants de l’asma, els esforços clínics estan ara enfocats en personalitzar les terapies, ja que cada persona necessita un tarctament específic.

Noticies relacionades:




Vídeo:

Els beneficis del consum de peix per a la salut són superiors als seus riscs


Els beneficis del consum de peix per a la salut són superiors als seus riscos i,
per contra, una ingesta escassa d'aquests aliments pot tenir conseqüències negatives i desequilibrar la dieta Especialistes en nutrició, medicina i veterinària han comparat els avantatges i inconvenients del peix i marisc, en una trobada organitzada per la Confederació Espanyola de Pesca (Cepesca), amb el suport del Fons de Regulació i Organització del Mercat dels Productes de la Pesca i Cultius Marins (FROM ).
han reconegut que en el peix existeix contaminant, com el mercuri, però també altres elements químics que el "contraresten", com el seleni, que es troba en les aigües i és positiu en la dieta.
A més, el peix i marisc contenen "omega 3", proteïnes i vitamines i, segons els experts, compleixen un paper en l'alimentació que no supleixen altres productes, pel que el seu consum escàs si pot perjudicar el desenvolupament dels nens o provocar malalties .
La responsable del FROM ha assenyalat que és necessari avaluar com actuen els contaminants tenint en compte la especificitats de cada espècie, altres variables que influeixen en la dieta i, sobretot, l'efecte en poblacions més sensibles com les dones embarassades o els nens petits.




Noticia Original 

Noticia Relacionada
Noticia Relacion 

El planeta Eris té el mateix tamany que Plutó



El tamany de Eris no hi estava clar qui era fins ara. Es deia que era superior al de Plutó fins a un 25% major.


La Unión Astronómica Internacional (UAI) van tenir en compte la capacitat de descubrir molts més cosso similars, per apoder realitzar la nova llista o recalificació dels planetes.

Uns científics tene les mides precisses del tamamy de Eris i donen la conclusió de que el seu tamany es aproximadament igual al de Plutó , peró a diferencia d'aquest, brilla molt més i la seva distancia respecte a l'estrel.la (Sol) es 3 vegades major a la distancia de la qual es troba Plutó d'aquest, exactament a 14.500 milions de quilòmetres.


Aquestes observacions es realitzaren quan el planeta Eris es creuà en la línea de visió desde la Terra. La ocultació d’una estrel.la ,per un cos xicotet com es Eris al creuarse per davant d’ un astre, es el millor moment i forma per a que els científics puguentraure les mider perfectes i certes de la forma i el tamany de un cos distant del Sistema Solar.

Aquestes observacion ,es pugueren dur a terme gracies als telescópis situats a Chile, segons ens expliquen els experts del Observatorio Europeo Austral (ESO

En aquesta investigaciótambe han intervingut científics espanyols del Consejo Superior de Investigaciones Científicas (CSIC), el Instituto de Astrofísica de Andalucía (IAA) i en el Centro de Astrobiología (centr mixte del CSIC y el Instituto Nacional de Técnica Aeroespacial, INTA).


Noticia original:


Noticies Relacionades:
1. Eris i Plutó son iguals:


2. Plutó ja no es planeta:



Video:


Un gen cerebral capaç de determinar el sexe del individu


El desconeixement sobre el misteri del desenvolupament sexual humà, ha portat a la ciencia a donar un pas mes i portar a cap investigacions a fí de crear mascles sense el cromosoma Y.

Un equip d’investigadors de la Universitat d’ Adelaida ( Australia),ha estat treballant en la investigació, i mitjançant la utilització de ratolins, ha conseguit a travès d’un gen del cromosoma Y obtindre ratolins mascle amb dos cromosomes X. ciencia a donar un pas més i portar a cap investigacions a fí de crear mascles sense el cromosoma Y.

Generalment, els macles tenen un cromosoma Y i X, mentre que les femelles, tenen dos cromosomes X. Al cromosoma Y, es trova l’anomenat SRY, activador del desenvolupament dels testicles en l’embrió. Aquest és exclusiu dels mamífers i es capaç de produïr un cambi en l’embrió transformant-lo en mascle.

No obstant això, Paul Thomas de la Facultat de Ciencies Biomèdiques y Moleculars de la Universidat d’ Adelaida va descubrir la forma de crear un ratolí mascle sense el cromosoma Y. Ho realitzà amb la activació del gen SOX3, en el fetus en desenvolupament. Aquest té la funció de desenvolupar el cervell, i s’ha descubert que també influeix en el desenvolupament del sexe masculí.

Els ratolins mascle XX producte d’aquest experiment foren masculins en tots els aspects llevat de que són estèrils, I per tant no tenen la capacitat de produïr esperma.

-Altres notícies:




-Video:


En el video, es desenvolupa el proces per crear un mascle XX a partir del gen SRY en el cromosoma Y, on la Proteína SRY s’uneix a l’ADN.

dissabte, 29 d’octubre del 2011

La vacuna Espanyola contra el sida



La primera candidata a vacuna preventiva contra el VIH (MVA-B) dessarrollada al nostre país, ha passat amb èxit la primera fase. Els resultats de aquesta primera fase, que es va dur a terme en el hospitals Gregorio Marañon i Clínic, de Madrid i Barcelona han demostrat que es tracta de una immunització segura i que no causa efectes adversos.

El creador d’aquesta vacuna es Mariano Esteban
(director del laboratori de poxvirus i vacunes del centre nacional de Biotecnologia) ha explicat la vacuna a més de demostrar la seua seguretat, va generar resposta immunològica al VIH en el 90% dels 30 voluntaris sans que la provaren. A més el 85% d’ells la mantenien un any desprès.
La vacuna va començar a gastar- se fa 10 anys, però abans de provar-se en humans es va provar primerament en rates, i després en simis.
El seu creador a recalcat que es tracta de un assaig en fase I, objectiu del qual és únicament demostrar la seua seguretat, fet que s’ha demostrat.
Altres investigadors han insistit en que hi ha que tindre cautela a l’hora de interpretar els resultats, però també han elogiat la magnitud de la eficàcia, que s’assembla a la dels millors prototips de vacuna contra el VIH.
Fins a aquestes dades sols una vacuna ha demostrat reduir e risc de infecció de VIH, vacuna que es provà a Tailàndia i9 reduïa el risc de infecció en un 31%. Donc de moment la vacuna espanyola genera una immunitat molt major, i a més perdura en el temps.
Ara el important es aconseguir pressupost per a passar a la fase II de la investigació. En aquesta es provarà la vacuna com a vacuna terapèutica, es seleccionaran 30 pacients seropositius i se’ls administrarà tres dosis seguint el ordre cronològic de la primera fase. Dos mesos desprès el pacient deixarà de prendre’s les seues medicines antirretrovirals per a comprovar si la vacuna produeix efecte.

Noticia original

Noticia relacionada:
- VIH 
- Retalls en els programes de prevenció contra el VIH 

Video:

Les maduixes protegeixen a l’estómac de l’alcohol

Un equip d’ investigadors europeus ha realitzat un experiment amb rates de laboratori. Els científics han comprovat que al ingerir les rates extractes de maduixa, els danys produïts per l’alcohol , són menors en la mucosa gàstrica. Segons han publicat en la revista *Plos One.

“Els efectes positius de les maduixes són la seua capacitat antioxidant i el alt contingut
en compostos fenòlics ,com el fet de
que també activen els propis enzims o defenses antioxidants de l’organisme” explica una investigadora de la universitat de
Barcelona.

Per tant una dieta rica en maduixes preveniu les malalties gàstriques i podria rebaixar el risc de patir úlceres a l’estómac dels humans.

“En aquests casos ingerir maduixes durant o després de la patologia podria alleujar la lesió en la mucosa gàstrica”, suggereix *Maurizio *Battino, coordinador del grup d'investigació de la Universitat Politècnica de la Marxi (Itàlia). També han participat en aquest experiment les universitats espanyoles de Salamanca i Granada, i de Belgrad a Sèrbia.


Noticies relacionades



Videos relacionats




Volcà Etna, Sicília



El famós volcà de Sicília, Etna, es va despertar. El 23 d’octubre de 2011 va començar a expulsar núvols de cendres i llengües de lava que es divisaven des de desenes de quilòmetres. Així, els ciutadans i molts turistes de les ciutats de Catània i Taormina van poder contemplar l'espectacle, magnífic i amenaçador al mateix temps de l'erupció.

La intensificació de l'activitat de l'Etna va causar la cancel•lació de vols en l'aeroport de Catània, la segona ciutat més important de Sicília. Des de molt lluny van poder veure's les explosions, de fins a 100 metres, de les columnes de lava.


L'Etna és el volcà més actiu i més alt de la placa Eurosiàtica, a 3.322 metres. Des que va començar l'any va mostrar una constant activitat, encara que ara acaba d'entrar en erupció, d'acord amb els científics de l'Institut Nacional de Geofísica i Vulcanologia d'Itàlia (INGV). Es tracta de la seua dessetena erupció en el que va d'any.



Altra notícia relacionada:



Vídeos:


divendres, 28 d’octubre del 2011

Adeu al gel de l’Àrtic!


El desgel de l’Àrtic cada vegada va augmentant a poc a poc, de forma què en aquest mes passat de Setembre, es registrà quasi el record històric de desgel què es va produir l’any 2007.

Els científics han obtingut aquesta dada al mes de Setembre perque aquest mes es a partir de quan comença l’hivern i la superficie del gel augmenta de nou. Segons els informes dels ultims anys de la NASA, la superfície del gel ha disminuit un 12% anualmente.

El desgel esta produint-se majoritariament a causa de les altes temperatures de l’estiu. El gel es desfà cada vegada amb major rapidesa. Amb aquesta velocitat de desgel, el científics afirmen que quasi segur, l’àrtic haurà desaparegut a finals d’aquest segle , però per degràcia aquest fenòmen es produirà abans del previst a causa del ritme trepidant del calfament global de la Terra.





Video:








Notícies Relacionades:




dijous, 27 d’octubre del 2011

LES INJECCIONS DE SILICONA

Injectar-se silicona líquida pot produir la mort.
L'estudi de la revista “Chest”, es presentà en la ACCP, que es va fer a Hawai. On els experts amb aquest procés hi digueren que era un tractament d'envelleciment en cirugia plàstica segons la SINC.
           

En aquesta reunió es tractaren diferents casos: un pacient mort, dos persones hospitalitzades degut a danys respiratoris nerviosos.
Aquests malalts presenten efectes neurològics i respiratoris.

Els investigadors destaquen que l'ús de la silicona líquida injectable es poc usada en la cirugí plàstica, encara que se solen fer però d'il·legals.


Noticia original

Noticies relacionades
 Dona adicta a la cirugia estètica es desfigura al injectar-se oli de cuina
 Hospitalitzen a sis dominicanes, després d'injectar-se silicona de construcció

Videos




Detecta la presència de musclos zebra en el riu Llobregat.

L’Agencia Catalana de l’Aigua (ACA) ha detectat la presencia de musclos zebra en un pantá de la Baells(Barcelona). Hi ha que es una novetat que apareixca en eixes zones, el departament asegura s’intensificara les llavors de control i vigilancia en els pantans i accesos, per a evitar la proliferació del musclo zebra.
Encara que la seua presencia no alterara la calitat del aigua suministra, podria afectar a les infraestructures sumergides de captació,almazenatje de l’aigua, mecanismes i filtres que poden quedar obstruits per la seua acumulació.
Els principals afectats serien el sector energètic de producció hidroeléctrica, el turisme i el abasteciment d’aigua potable. El departament indica que la seua erradicació es imposible, per tant s’ha de desarrollar mesures de control i contenció de la seua disperció. La ACA está analitzant la aplicació de mesures restringides de les activitats que es poden dur a terme, amb el objectiu d’evitar la seua propagació en altres llocs.

Noticia original

Noticies relacionades:

EnlaceQue ès el musclo zebra

Videos:



dimecres, 26 d’octubre del 2011

Impressionant desprendiment a Cornualles(Anglaterra)




El passat 3 d’octubre, Richard Hocking, un ingenier que estava medint esquerdes, va grabar unes imatges de dotzenes de mils de tonellades de roca caiguent al mar per la caiguda d’un penya-segat, a Cornualles(sud-est d’Anglaterra). Aquest penya-segat es l’anomenat “Cala del Hombre Muerto”( Deathman´s cove).
Aquest dramàtic despreniment de 100 m de paret, va acabar desintegrant-se en un núvol de pols i d’aigua blanca. La caiguda de seccions costaneres com estes, són causades per una combinació de les ones que xocàven la base del penya-segat, que junt amb el vent, acabàren de produir la caiguda. Aquesta caiguda a la costa es molt complicada de grabar-la.
En el vídeo es pot observar com es van dibuixant les fractures que després seràn els plànols de ruptura per al despreniment final. S'estima que prop de 100.000 tones de roca i arena van caure al mar. Aquest tipus de despreniments són un acte geològic voluminós. De fet, el més gran del que es coneix, va passar el 1999 , al penya-segat de pedra calcària més alt de Gran Bretanya(200.000 tones).

Notícia original

Noticies relacionades
-Desprendimientos de roca afectan Proyecto Misicuni

- Utilizando helicopteros para prevenir desprendimientos de rocas



Video

dimarts, 25 d’octubre del 2011

Cèl·lules amniòtiques per a reparar el cartílag danyat i previndre la artrosis

Els investigadors de l'Institut de Investigació Biomèdica de l'hospital A Corunya han aconseguit regenerar un cartílag articular, causades per colps. Eixes cèl·lules mare aconsegueixen una recuperació més ràpida i no causen rebuig immunològic. No generen conflictes, ja que procedeixen de un teixit de la placenta. L'objectiu principal d'aquestes proves es donar una utilitat a la membrana amniòtica com una font de cèl·lules mare útils en el desenvolupament d'un tractament de teràpia cel·lular capaç de millorar els resultats obtinguts fins ara.

Noticies relacionades:
http://www.webconsultas.com/artrosis/descubren-la-causa-de-la-artrosis-7

Noticia Original:
http://www.eldia.es/2011-09-20/SOCIEDAD/3-Logran-regenerar-celulas-amnioticas-lesiones-cartilago-articular.htm




El volcà submarí del Hierro te 100 metres d`altura


Un equip de científics del Institut Espanyol de  oceanografia (IEO) ha localitzat i estudiat un focus d` un volcà submarí de l` illa Canaria del Hierro esta investigació es  desenvolupa en el vaixell Ramón Margalef.
El nou volca te forma cònica amb un diàmetre en la base de 700 metres, una altura de 100 metres, i un cràter de uns 120 metres d`ample.  La base del cràter  es troba a uns 300 metres de profunditat, també a sigut possible determinar els gasos i els fluids que emet  el volcà.
Els científics afirmen que es el primer volca submarí que es aconsegueix en estes condicions, gracies a estes investigacions i documentacions permetrà estudiar molt millor la evolució i els fenòmens del volcà, i també els de l`illa.
El vaixell on estan fen les investigacions va arribar a l`illa el passat dissabte el objectiu es estudiar la activitat volcànica i les seues conseqüències tant al mar com a la pròpia illa.

Noticia original 

Noticies relacionades: 
- El Hierro mantè en groc el grau d`alerta 
- El Hierro registra una erupció submarina a 5 kilometres de la costa

Video:

Les amanides tambè poden ser menjades insanes.


Les amanides que en un principi era l’opció mes saludable en llocs de menjar rápid, en veritat no ho són. Contenen masa sal (aproximadament un 50% més de la quantitat diaria de sal). La organització de consumidors Ceaccu ha estat analitzant els menús de locals com McDonald's i Burger King. I la sal esta present en la resta d’aliments; per exemple si algu demanà una hamburguesa i una amanida de pollastre, podria estar ingerint una mitja de 5.45 grams de sal, proper del 100% recomanat per a un dia censer amb les seues menjades
Aquestes companyies publiquen la informació nutricional, pero no es del tot fiable ja que no estan obligats a fer-ho. En Espanya patixen d’hipertensió el 35% de gent major de 18 anys.
La AESAN (Agencia Espanyola de Seguritat Alimentaría i Nutrició) mostren que el 87% de la població consumíx mes de 5grams de sal al dia, sigent una mitja de 9.7 grams al dia. Ceaccu incisa en que les administracions deurien reduir el contingut de sal en els aliments. Aixi aquests tipus d’empreses deurien informar de forma clara als consumidors per vore si aixi intenten menjar aliments mes saludables.

Noticia original

Noticies relacionades:

-Sòn sanes les amanides de McDonald’s?

-Menjar fora...


Videos:

L’activació de corredors neuronals poden ajudar a tratar discapacitats.


Han descobert que al cervell hi ha cel·lules mare neuronals, juntament am l’aparició de corredors neuronals que podrien fer de canal per aquestes cel·lules.Ja es conexilla de la existencia d’aquest tipus de cel·lules, pero sols aplegaben fins al bulb olfactiu. El descobriment d’aquests corredors indica que podrien aplegar les cel·lules mares neuronals fins a l’escorça cerebral, cosa que pot
estar relacionat amb el tractament de discapacitats intelectuals.

El descobriment tambè es podria fer servir per a explicar algunes enfermetats o discapacitats intelectuals com el autisme o la hiperactivitat. Ara amb aquesta informació podriem començar a comprendre algunes de les patologies cerebrlals que afecten a les persones jovens.


Noticia original

Noticies relacionades:

-Equip espanyol descobrix corredors neuronals

-Activació de corredors neuronals.


Videos:


dilluns, 24 d’octubre del 2011

Els sons que produeixen els bebés prematurs

Els nens prematurs molt xicotets que estan hospitalitzats produïxen tants sons com la resta dels bebés si els pares els parlen ben sovint.
Es desconeix els sons que els prematurs senten immediatament després de nàixer.
Però els que passen els seus primers dies de vida en la unitat de teràpia intensiva neonatal (UTIN) estan en un ambient sonor molt diferent que si encara estigueren en l'úter matern.

Fins ara no s'havien realitzat estudis sobre quant de llenguatge senten els prematurs durant el dia en una UTIN. El so era sorprenentment poc; prevalien els sons dels monitors, el soroll general i el silenci. Així, en general, els bebés internats en una UTIN senten poc llenguatge parlat. En l'estudi, la parla va representar a penes del 2 al 5 per cent de tots els sons gravats.

Els resultats sorgixen de 36 bebés amb 27 setmanes de gestació, mentres que un embaràs normal dura 40 setmanes.
Li van col·locar a cada bebé un jupetí amb un gravador digital que va capturar el soroll ambient i les vocalitzacions dels bebés durant períodes de 16 hores en el que haurien sigut la setmana 32 i la 36 de gestació.

Els autors van observar que els bebés podien vocalitzar a la setmana. A més, eren més propensos a fer eixes vocalitzacions quan els seus pares els visitaven que quan ho feien les infermeres, els sons augmentaven un 129 per cent, però eixa diferència va desaparéixer en la setmana 36.




Noticies relacionades

Video

 

Els homes prefereixen no parlar d’“això”

A la majoria dels homes espanyols els segueix costant tractar amb el metge els problemes relacionats amb la disfunció sexual. Però aquesta vergonya ha disminuït notablement: abans es decidien a parlar amb el metge als sis anys i ara ho fan al cap de sols un any i sis mesos. Fins que arriba aquest moment argumenten la seua no assistència al metge amb excuses com problemes d’autoestima i de parella, quan normalment la disfunció erèctil es pot solucionar amb una simple pastilla.
A vegades els professionals també s’equivoquen en este tema, com per exemple en el cas d’un home (anomenem-lo A.C.) que va anar al metge per consultar el seu problema d’erecció, i aquest li va respondre: “I vosté ¿què vol si té 70 anys?” Realment, com bé diu el doctor Ignacio Martínez Salamanca: “La disfunció erèctil és una infermetat a qualsevol edat”. Fins que A.C. va tractar el problema, van pasar quatre llargs anys de silencis i excuses, o com les anomena el doctor Salamanca: “Autoexplicacions: totes valen, però ninguna és certa”.
El Viagra és avui en dia una marca tan famosa i coneguda com Coca-Cola. En canvi: “Diguem que el tabú global està superat, es parla de les disfuncions sexuals dels demés, altra cosa es quan el problema el tinc jo” explica Salamanca.
La doctora Ana Puigvert ha observat que en els últims anys el temps en consultar ha baixat de sis anys a any i mig. Però en aquesta situació de res valen les excuses, si la cosa no millora, deixen de tenir relacions, i el sexe és com un múscul que si no s’utilitza s’atrofia.
La dificultat d’erecció és un símptoma sentinella, és a dir, que avisa d’altres possibles infermetats encara no diagnosticades, en aquest cas, un aconteciment coronari o una infermetat vascular. Per això mateix, els propis metges deurien de perdre la vergonya de preguntar: “Té vosté problemes d’erecció?”, “és una dada fonamental” asegura Salamanca.
Que la disfunció erèctil siga el problema sexual masculí més consultat es deu a que no es pot ocultar, ja que la persona que comparteix amb nosaltres el llit, ho veu. En canvi, tot i ser el més consultat, alguns estudis demostren que no és el més freqüent.

Notícia original

Noticies relacionades:
-Excuses comunament utilitzades en disfunció erèctil
-La ejaculació precoç té solució

Vídeo:

Tremola Turquia

Un terratrémol, el diumenge al migdia, va sacsar esud-est de TurquiaL'Ercisuna ciutat, situada a pocs quilòmetres de l'epicentre va ser una de les més castigades per la tremolor de 7,2 en l'escala de Ritcher. A mesura que avancen les hores, el nombre de víctimes augmenta. El ministre Idris Naim Sahin, xifra en almenys 264 els difunts i  més d'1.300 els ferits. Ha explicat també que el total de víctimes han sigut trobades en la província de VanPerò també s'han vist afectades les províncies de BitlisBatmanDiyarbakirMus i Hakkari, encara que en menor grau.
El centre d'emergències ha calculat almenys 400 desapareguts. S'han afonat prop de 25 edificis. A més, l'aigua i l'electricitat no funciona i les línies telefòniques estan saturades. 500 professionals ha acudit a la zona, dos avions militars estan en camí a més de camions amb mantes, menjar, tendes de campanya i estufes. Israel també ha oferit ajuda a Turquia.
La tremolor es va produir a uns cinc quilòmetres de profunditat, per la qual cosa en l'epicentre es va sentir com un sisme d'entre 8 a 9 de magnitud. Després de la tremolor inicial s'han registrat diverses rèpliques de magnituds entre 3 i 5,5, per la qual cosa les autoritats han recomanat no tornar als edificis encara.
Turquia és un país que descansa entre dos plaques tectòniques. Les tremolors són molt habituals, no obstant això, les seues construccions no estan preparades per a resistir-los. En 1999 un tremolor de 6,8 va matar a més de 18.000 persones en l'oest de Turquia. Al maig d'enguany un altra tremolor en el nord-est del país va matar dos persones i va causar 79 ferits.


Noticies relacionades:



Video

El hierro tremola més del normal

Des del dissabte s'han registrat 48 xicotetes tremolors, arribant als 3,4 graus en l'escala de Richter. No obstant això, esta situació no resulta nova en L'Hierro, ja que des del passat 19 de juliol s'han comptabilitzat 7.852 sismes, quan allò més habitual en l'illa són deu o dotze a l'any.
La realitat és que els volcans de l'illa canària han tornat a activar-se 218 anys després de la seua última erupció.
Estes tremolors de terra estan provocats per la intrusió de magma a una profunditat que oscil·la entre els dotze i els catorze quilòmetres per davall de la superfície de l'illa.

L'elevació del terreny és una evidència. En els últims dies s'ha registrat una elevació d'entre 20 i 25 mm.

Sent conscient de l'especial situació d'intranquil·litat i nerviosisme dels 11.000 residents en l'illa, Alpidio Armes va voler traslladar un  Missatge de tranquil·litat, va incitar que es continue fent vida rutinària, encara que sempre prestant atenció a les recomanacions que es facen per part de les institucions implicades en esta crisi sísmica, tampoc va descartar la possibilitat que es tornen a reproduir en les pròximes hores altres episodis percebuts per la població.

Davant d'esta creixent activitat sísmica El Govern regional va decretar divendres passat, per primera vegada en la història, el nivell groc de situació sisme volcànica. Esta situació contempla una preparació dels servicis d'emergències i de la població davant d'una evolució desfavorable del fenomen sísmic en les pròximes dates.

L'última erupció volcànica a Espanya va ocórrer en l'illa canària de La Palma, en 1971, fa 40 anys, va succeir en el volcà de Teneguía, en l'anomenada «cima vella». Abans d'entrar en erupció es van produir nombrosos terratrémols la intensitat de la qual va anar progressivament en augment, la qual cosa va posar en alerta als veïns. L'erupció va ser la més curta de les Illes ja que va durar des del 26 d'octubre de 1971 fins al 18 de novembre d'eixe mateix any. No va haver-hi víctimes. L'erupció que es va produir en el Parc Nacional del Timanfaya, a Lanzarote, va ocórrer en el segle XVIII i va durar sis anys.




Noticies relacionades:


Video

Preocupació xinesa per la fosa de glaceres que alimenten els seus rius.

Les glaceres a la província xinesa de Qinghai (oest), deldesglaç es nodreixen els tres rius més importants del país, estanfonent
més ràpid que mai pels efectes de l'escalfament global.

Des de 2005 mostren que gran part dels 2.600 quilòmetresquadrats de glaceres que hi ha a la zona han desaparegut.

"El desglaç de les glaceres està estretament connectat amb el canvi climàtic", va assenyalar Cheng. Durant els últims 50 anys mostren un increment de la temperatura mitjana en el naixementdels tres rius.

Xin Yuanhong, enginyer del Centre d'Estudis de Hidrografia iGeologia de Qinghai, va dir que la desaparició de les glacerespodria esdevenir en una escassetat d'aigua i fins a la sequera completa dels rius a llarg termini, el que representaria un desastre ecològic.

El gegant asiàtic és en l'actualitat el major emissor mundial de diòxid de carboni, principal gas causant de l'escalfament global.








Noticia original


460.000 persones en Espanya patisen esquizofrènia

Moltes persones que patisen esquizofrènia no ho saben, i de les que ho patisen sols estan en tractament la meitat, molts professionals de tota Espanya es reuneixen freqüentment per a debatir els aspectes importants de la esquizofrènia, esta enfermetat hui per hui pot ser deguda a no tenir treball.
Esta enfermetat afecta principalment al joves, cal destacar que molts dels diners que proporciona el nostre país per a la sanitat van dirigits a la branca de la esquizofrènia.
Esta enfermetat en l`actualitat esta en un moment positiu perquè s`estan produint avanços molt importants en els fàrmacs, però tenen que anar lligats a tractaments que afavorisquen la autoestima i la millora de la qualitat de vida.
També s`esta treballant per a millorar les tècniques de les famílies amb membres amb esta enfermetat. La jorna de la esquizofrènia es patrocinada per la fundació María Josefa Recio, el seu objectiu es ajudar a les persones amb discapacitat psíquica o enfermetat mental.

Noticia original

Noticia relacionada:
Un atlas cerebral permetrà detectar i tractar la esquizofrènia
Esquizofrènia

Video:

Terratrèmol a Van, Turquia

El potent sisme que va afectar el diumenge 23 d’octubre de 2011 la província oriental turca de Van, prop d'Iraq, va causar 264 morts i 1.300 ferits, i el dilluns els socorristes continuaven buscant desesperadament sobrevivents entre les runes. Es van registrar 970 edificis afonats en la zona de la catástrofe.
El sisme, d'una magnitud de 7,2 és el més fort dels últims anys a Turquia, afectada sovint de tremolors. El terratrémol ha tingut lloc a les 10:41 (GMT) a una profunditat de 94,5 quilòmetres. Va ser a causa de les plaques iraniana i eurasiàtica. A causa de la seua situació geogràfica, Turquia és un país que patix freqüents terratrémols. Fins al moment, el més devastador va ocórrer en 1939 en Erzincan, amb uns 45.000 morts. A l'agost de 1999, un sisme ocorregut prop de la ciutat industrial d'Izmit va causar més de 17.000 víctimes mortals. Quasi 4.000 persones van morir així mateix per un terratrémol registrat en Van en 1976. Un 92 per cent dels 780.000 quilòmetres quadrats de Turquia està amenaçat pel desplaçament de les plaques tectòniques en la corfa de la Terra.
El viceprimer ministre, Besir Atalay -qui coordina la resposta del Govern al terratrémol de la província de Van-, va explicar el dilluns en roda de premsa que s'han distribuït tendes de campanya i aliments en el marc d'una vasta operació d'ajuda i rescat i que el balanç de víctimes podria augmentar.



Altres notícies relacionades


Vídeo

Un Asteroide “Troiano” Al Nostre Planeta

Es coneixen amb el nom “d’asteroides troians” i comparteixen l’òrbita amb alguns planetes.

Fins avui en dia, els científics sols els havien trobat a Mart, Júpiter i Neptú, però s’ha descobert què la terra comparteix òrbita amb un asteroide com aquest. El seu diàmetre és d’uns 300 metres aproximadament, i es coneix amb el nom de '2010 TK7'.

Aquest descobriment s’ha fet gràcies al satèl•lit WISE, què ha descobert molts cossos propers a la terra des de què va ser llançat l’any 2009 per la NASA. Després de què els científics analitzaren els cossos detectats pel satèl•lit van observar aquest asteroide, i el van investigar. A la fi, van arribar a la conclusió de què era un asteroide troiano, què des de feia 10.000 anys havia fet la mateixa trajectòria que la Terra al voltant del Sol.

El comportament d’aquest asteroide és impossible de conèixer amb certesa. No sabem si continuarà amb la mateixa trajectòria que la Terra o canviarà. El què si què es sap és que si algun d’aquest asteroides procedents de Júpiter, Mart i Neptú canviara la seva trajectòria podria xocar contra la Terra, però aquest fet en cas de produir-se tardaria milions d’anys.





Notícies Relacionades:



Video:


diumenge, 23 d’octubre del 2011

Espanya dona la benvinguda al sushi.



Al institut espanyol de oceanografia, situat a la costa de Múrcia, es troben aproximadament 100 tonyines d'un quilo de pes en un banc i 200 exemplars més grans en un altre banc. Aquests són els primers exemplars de tonyina atlàntica criats en captivitat. L'estoc de l'espècie a arribat a nivells preocupants per la sobrepesca, d'aquesta dorma la piscifactoria serà l'opció sostenible per proveir el món. Des de fa 11 anys hi ha una evident sobrepesca en el Mediterràni, per això la Unió Europea va començar a pensar en un plà per criar tonyines, explica Fernando de la Gàndara, investigador de l'IEO, del ministeri de ciència i coordinador de la recerca europea.
El projecte, que va començar el 2008, es denomina Selfdott, i està dotat de 4.3 milions d'euros. El juliol de 2010 es va unir a aquest el Jopanés Manbú Seok, expert en cultiu larvari de la tonyina vermella del pacífic. Amb ell els resultats han estat molt millors. A la Xina s’està començant a consumir tonyina vermella, qui els va a tenir? L'expert Japonès, considera que Espanya està en primer lloc per crear una indústria de la cria de la tonyina que no ha de quedar-se sol en la investigació.

Noticia original.


Video:
()

I cada vegada més gran!

El passat més de Setembre, científics de la NASA i de l’Administració Atmosfèrica i Oceànica dels Estats Units (NOAA), van observar que la capa d’ozó (O3) a l’hemisferi sud havia aplegat a un màxim històric en el seu creixement, aplegant així a mesurar 16 milions de kilòmetres quadrats , el novè major en els últims 20 anys.
La NASA, junt a la NOAA, amb ajuda de distints utensilis com globus o satèl•lits, poden observar constantment el nivell de la capa d’O3 globals i aquelles substancies químiques que contribueixen a la disminució de la capa. Gràcies a aquestes tècniques, han pogut saber que encara que hi ha gran quantitats de productes químics com el CFC, ha disminuït l’aportació d’aquestos a l’atmosfera.
Per últim, la NOAA, s’ha encarregat de fer un seguiment de la quantitat d’O3 arreu del mon, incloent al pol sud ja que a les èpoques d’estiu, en aquesta zona és molt perillós que hi haja dèficit d’aquesta capa.


Noticies Relacionades:

Vidios Relacionats




Detectades dues erupcions submarines a la costa sud de El Hierro

Els tripulants del Salvament Maritim, han sigut la vesprada del dia 12 d'octubre els primers en veure evidencies directes de les erupcions submarines de El Hierro. Fins que aquestos avisaren dues taques marrons amb un fort olor a sofre i peixos morts, tot eren indicis indirectes. Les erupcions estàn més prop de lo inicialment calculat. Una es situa  a 3'7 kilometres i 750 metres de profunditat i altra a 1'8 kilòmetres i 500 metres al sud-oest de La Restinga. La salva-mar va eixir a recorrer dades per als científics. A falta de un gran vaixell oceanogràfic en la zona que s'avalua l'evolució del fons marí , amb xicotetes embarcacions de superfície, els científics prengueren mostres de la presencia de gasos que pogueren indicar una erupció. El dilluns 17, les autoritats ordenaren evacuar als 600 habitants de La Restinga per el temor de que una erupció pròxima a la costa  generara una explosió. Les erupcions submarines son molt mes perilloses conforme s'acosten a la superfície, ja que poden reaccionar de forma violenta amb l'aigua del mar. Des de el litoral, la taca era a penes visible, encara que alguns veïns asseguraven que amb prismàtics aconseguien veure el bombolleig. La aparició, ja sense ningun dubte de les dos erupcions podia explicar la baixada en el senyal del temor volcànic que registraren els sismògrafs. Al eixir el magma, teòricament es va reduir la pressió sobre el subsol i per lo tant la intensitat del tremolor pugui baixar.

     


Noticia Original 

Noticia Relacionada 
Noticia Relacionada

La rebel·lió de la mare Gaia

Com tots sabem, la terra segueix uns cicles. En l’actualitat, s’encamina cap una època d’augment de temperatures, calor, explosions solars intenses... totes aquestes característiques agreujades per la contaminació de la humanitat, l’única espècie capaç de ferir la Terra. I es ara quan es comença a veure que la terra reacciona, allibera més calor que normalment, necessita respirar. Encara que en una petita escala, ha augmentat el nombre de fenómens naturals que es produeixen al planeta.

Una de les ultimes conseqüències, és l’aparició d’un volcà submarí a l’illa de el Hierro, que ha provocat gran quantitat de moviments sísmics en les últimes setmanes.
Tot i que pareix que el volcà ja està dormit, el govern de Canaries va aprovar divendres per la vesprada la constitució que un Comité Científic de Coordinació de les Activitats d’Estudi i Investigació de la Erupció Volcànica de el Hierro va formular per profunditzar en el coneixement d’aquest volcà localitzat al Mar de Las Calmas.
El comité estarà format per experts de l’Institut Volcanològic de Canaries (Involcàn), la Plataforma Oceànica de Canaries, les universitats de La Laguna i Las Palmas de Gran Canària i la Agencia Canaria d’Investigació a més de l’Institut Geogràfic Nacional, el Consell Superior d’Investigacions Científiques i l’Institut Espanyol d’Oceanografía.

L’objectiu d’aquest comité es l’estudi de tot el relacionat amb el nou fenòmen volcànic que s’ha produït baix la mar i que obre les portes a l’estudi d’altres ciencies com geología, volcanología o medi ambient.
El govern canari ha assegurat que el seu objectiu és asesorar la població per a garantir la seua seguritat, tot i que semble que ara per ara, el fenòmen eruptiu de l’illa haja disminuït, però no està clar que haja acabat, per el que sembla que l’alerta volcànica segueix al màxim, en fase 1.

La terra està enfadada, i es així com ho demostra. Segons la teoría de Lovelock, que parla de l’autoregulació de la terra, aquesta, amb el pas del temps es desfarà de tot allò que li faça malbé... Llavors cal pensar... es suficient el canvi que estem disposats a fer?