dimarts, 21 de juny del 2011

En aquestos últims anys , deu mes o menys s’han trobat noves especies en la illa de Madagascar , però estan en perill ja que es el únic lloc on es troben , i també per la desforestació de la illa , que ja ha perdut el 90% de la  coberta forestal . s’han trobat 40 Mamífers , 69 amfibis , 61 rèptils , 42 invertebrats i 385 plantes la més important de totes es una mena de palmera que sols floreix una vegada en la vida .
Aquesta illa te molts parcs naturals però estan prou afectats per la desforestació per a buscar fusta de qualitat.



noticia

dilluns, 20 de juny del 2011

Una única incisió per a extraure lòbuls pulmonars.

El avanç tècnic està fent que cada vegada disminueixca la gravetat de l’incisió de les intervencions quirúrgiques.

Un grup de cirujans de La Coruña han conseguit, amb tan sols una incisió de 3 o 4 centímetres , mitjançant videocirugia, extraure un lóbulo pulmonar, un procés pioner internacionalmente.

Anteriorment sols es podien extrure amb cirugia oberta, però amb l’arribada d’aquest nou tipus d’intervencions (VATS), en un futur pròxim es podran realitzar tot tipus d’operacions quirúrgiques.

Els cirujans també afirmen que aquesta intervención és molt menys dolorosa per al pacient i permet que aquest tinga un millor postoperatori, i ha fet que la recuperación siga molt ràpida, en 72 hores el pacient podrà tenir el alta en casos normals.

Arribar a ejercir una sola incisió tan menuda, ha segut progressiva. Al principi varen començar fent 3 incisions, després passaren a fer-ne dues, i finalmente una, afirmaven els cirujans corunyenses. Els ha costat arribar ha açò, i encara que hi han hagut diversos cassos dels 21 amb els quals han experimentat, han resultat xifres molt positives.

A pesar dels bons resultats d’aquesta tècnica, es continuen pràctcant numeroses cirugies obertes, però els experts aseguren que serà la tècnica del futur.

Notícia original.

Notícies relacionades:
Vídeos:

diumenge, 19 de juny del 2011

El 85% d’alemans tornen a menjar pepinos, tomaca i enceisam.

Després de brot infecciós d’E. Coli a Alemanya, els metges varen recomanar que deixaren de consumir aquests tres productes. Però ara, al ja saber l’origen de l’infecció, casi tots els alemans han tornat a consumir-los.

En alemania desde el començament  d’aquets han mort 38 persones, per la qual cosa, el govern va mantenir l’advertència durant més de tres setmanes de no consumir aquests tres productes, els qual foren procedents d’espanya.

Açò ha produït una gran crisi en l’industria del pepino, la qual va millorant poc a poc, ja que, va augmentant el nombre de alemans que ha deixat de prendre aquesta mesura des que es sap que espanya no te la culpa d’aquest brot.
Notícia Original.

Notícies relacionades:



Una pastilla al dia per a previndre el càncer de mama.







La GEICAM ( Grup espanyol d’investigació del càncer de mama) ha descobert, després d’un dur treball internacional, un medicament capaç de previndre  el càncer de mama: l’exemestà.
Aquesta reduirà el risc de patir el càncer a dones postmenopàusiques, reduint les possibilitats de desenvolupar-lo a un 65%.

Este farmac es totalmente segur, i no tindrà efectes secundaris, com pot ser ostroporeosis , fractures, embolies pulmonas, entre altres; com s’han donat casos en altres farmacs de la mateixa família d’aquest.

Una investigación ha comprovat que aquesta podria previndre alrededor de 5.000 nous casos de càncer de mama. També ha destacat que a mesura que passe una mica el temps el preu d’aquest anirà baixant per tant podrà ser adquirit per més dones.

El tractament pordia emplear-se sense necesitat d’autorització com tratament preventiu, però alguns eperts assenyalen que facilitarà alguns procesos mèdics la seua aprobación.

el càncer de mama té moltissímes portes obertes que poc a poc aniran conduint a trobar la seua curació absoluta, ja que, a part d’aquest gran avanç amb la pastilla, la cirugia mínimamente invasiva en el tractament del càncer de mama està tinguen molt d’èxit. 


Notícies relacionades:

El personal sanitari dels hospitals de Xàtiva y Ontinyent participen en tallers per a saber donar les males noticien.

Les males noticies solen ser mes freqüents en els casos terminals però també hi ha altres casos com per exemple dir-li a un adolescent que pateix diabetis.
Encara que pareixia que no donar males noticies es una tasca complicada.
Disminuir el impacte que pateix el malat o la seva família, es un dels objectius que te el Taller Pràctic de Comunicació de Males Noticies.
Al personal sanitari mai l’han format per aquestes tasques d’ací sorgí l’idea d’aquest projecte.
Els sanitaris en aquestos taller agarren el roll de pare del malat per així poder saber el que es rebre una mala noticia y donar-se conter de com hi ha que actuar.
També hi ha que dir que la recepció d’una mala noticia pot provocar ansietat, depressions, agressivitat...
Per a donar aquest tipus de noticies hi ha que escollir molt be la situació y principalment anar sense ninguna presa.



Com donar una mala noticia


Com els metges tenen que donar una mala noticia.




Gorros freds per a dormir? Sí

Segurament has estat alguna nit en vetla sense poder conciliar el son igual que molta gent, i que haurà utilitzat fàrmacs per a intentar adormir-se. Però tot açò s'ha acabat, ja que s'ha fet un descobriment increïble, el refredament del cervell per a reduir l'activitat cerebral i així relaxar el sistema nerviós.

Per a provar açò, un grup de científics va reunir a un grup d'hòmes i dones, alguns amb problemes d'insomni i altres sans. Els van donar uns gorros que contenien uns conductes d'aigua, i als que patien insomni se'ls va reduir considerablement la temperatura.

Als pocs minuts estaven dormint, i van continuar així pràcticament el mateix temps que la gent sana.Açò es deu al fet que la son reduïx el metabolisme del cervell, i a l'aplicar-li fred, esta activitat es reduïx permetent el descans del pacient. Açò suposa un gran descobriment, ja que no s'introduïx en el cos cap substància química i és totalment segur. L'única cosa que s'ha d'esbrinar és que quantitat de fred s'hauria d'aplicar a les persones.


Notícia original

Notícies relacionades:

Dormir poc engreixa

Conseqüències de no dormir

Vídeos relacionats:


la NASA mostra noves imatges de Mercuri

La NASA ha fotografiat unes 20.000 fotografies que l’han ajudat a analitzar les particularitats de la seua superfície, així com per a fer un mapa topogràfic de les zones de Mercuri. Aquest mapa ha determinat que els cràters del pol nord tenen la suficient profunditat com per a no rebre mai llum solar. Però aquest fet no esta tampoc comprovat que siga així.
A les imatges també han pogut descobrir uns depòsits brillants al fons dels cràters.
Algunes altres sorpreses que han pogut descobrir sobre aquest planeta han sigut que el camp magnètic ha presentat que l’equador geogràfic i el magnètic no coincideixen i el magnètic està desplaçat cap al nord. Però aquesta asimetria no ha quedat clar del tot.
A pesar del gran nombre de incògnites que han hagut el responsable d’aquest projecte, Sean Salomon confia que Mercuri tinga més sorpreses i revele alguns dels seus secrets.




Notícia original
Altres notícies relacionades

Destinació Hamburg

Després que s'hagin pogut reobrir les fronteres entre Alemanya i Espanya per culpa de la mentida de que les fruites i verdures espanyoles estiguin infectades per un germen especialment el cogombre, els camions han tornat a partir carregats de fruita i verdura cap a tots els pobles alemanys però en especial a hamburg (Alemanya) que va ser on es produïa el primer cas, el bacteri stericha coli.


El diari espanyol el País els acompanya en el seu viatge de 4 a 5 dies:

Dia 1: El dia en què es comença a anar cap a Hamburg (Alemanya) 24 tones de préssecs, síndries i melons i un quilo de cogombres viatgen hacua alli.
Dia 2: Loli Ruiz Moreno ven loteria vestida de bruixa a l'àrea de servei de Mèdol, al costat de Tarragona, quan el camioner està a punt d'abandonar Espanya.
Dia 3: la Jonquera, aquesta meca del camioners europeu i basar internacional on es pot trobar de tot que no pot faltar a la cabina del camioner.
Dia 4: A les grans autopistes franceses amb prou feines es veuen camions espanyols
Dia 5: Arribada ja finalment a Hamburg

noticia original
Altres noticies:
El 'Eagle' no teme al 'E. coli'
La 'E. coli' despista a Alemania

Videos:







El cementiri dels grans vaixells


Bangladesh ha patit un drama ecològic com el del Prestige. Cada any, més de mig centenar de vaixells de càrrega, són mutilats fins a morir davant de la costa perquè aquesta zona s'ha convertit en un dels principals centres del desballestament de grans vaixells del món, una lucrativa indústria que mou milers de milions d'euros.

Així els tancs de petroli són un perill per a la natura. Arriben sempre bruts i es renten amb l'aigua del mar, deixant que el petroli acabi arribant a la costa. Front a aquesta situació, el Govern tracta de posar límit a les seves pràctiques més pernicioses amb una nova regulaciónque ja ha assortiment cert efecte encara que només una part ha entrat en vigor.El nombre dels vaixells que es desballesten a Bangladesh ha caigut de 100 el 2009 a menys de 40 l'any passat. A més, diversos empresaris han estat denunciats i s'enfronten a penes de presó.

D'aquesta manera si la llei és aprovada, després de la sentència que permet tornar a importar vaixells, és possible que la costa de Chittagong tampoc torni a la vida. Una franja de costa de 30 quilòmetres, en la que abans que aquesta indústria es fes forta havia uns cent pobles pesquers que s'han esvaït, stà greument afectada pels agents químics utilitzats en la neteja dels tancs que se sumen als residus de petroli. Moltes vegades fins i tot es cremen les restes de combustible per a netejar-lo, i també tiren PVC a l'aigua. A més el asbest cancerigen, que els obrers han de retirar dels vaixells més vells contamina l'aire.http://www.blogger.com/img/blank.ghif

video




noticia original

noticia relacionada 1


noticia relacionada 2

noticia relacionda 3

Peu Zambo

El peu zambo també anomenat talipes equinovarus es una malformació des del naixement en els peus. Afecta als ossos, als músculs y als tendons inclús pot arribar-hi a afectar als dos peus. Normalment el peu està ample i curt, el taló apuntant  cap a baix mentre que la part de dalt del peu esta gira cap  a dins. El tendó de Aquil·les esta ties. El taló pot costar de moure  i els músculs del bessons seran mes xicotets. El peu zambo pot ser un rasgo o hereditari. Si es hereditari pot ser per diferents raons.
-algun antecedent ha tingut el peu zambo
-per la posició del bebè dins de l’úter
- major possibilitat en xiquets amb paràlisis cerebral.
-per la falta del liquid amniòtic que contacta al feto en l’úter. Quan una família te que tindre un fill, si es xiquet te mes probabilitats de patir aquesta deformació. I si naix el primer amb peu zambo la probabilitat de que el segon naixca amb el mateix problema es de 4 per cent.
Quan tenen el peu aixina, també poden tenir deformacions en la cadera, com la DDH. Es un alteració en l’articulació de la cadera, en la que el fèmur entra i ix perquè no es prou profunda per a estar intacta.
Per a diagnosticar el peu zambo el metge realitza un examen físic quan naix el bebè amb un historial de tot embaràs. Però si el diagnòstic es te que aplicar en un xiquet més gran, el metge preguntarà per les diferents etapes del creixement ja que el peu zambo esta lligat a altres trastorns neuromusculars. També es pot saber quan hi ha peu zambo fen una radiografia, fen un TAC.
Es peu zambo posicional quan es per una mala posició dintre de l’úter, doncs quan es verdader peu zambo esta mol dur o costa de modificar.
Hi ha dos tipus de tractament:
El no quirúrgic, utilitzant vendes i fèrules, maquines que amb el pas continuo modifiquen.
El quirúrgic que hi ha que operar quan no s’ha pogut fer res amb el altre tractament, o quan torna a aparèixer.

noticia original

noticies relacionades:
malformacions en l'embaraç
aument de malformacions en China

La vacuna contra el càncer del papil·loma virus progressa adequadament


La vacunació contra el virus del papil•loma han reduït el càncer de coll d’úter. La revista “The Lancet” publica un estudi sobre els resultats en Espanya en el 2009.
La incidència de lesions cervicals d’alt grau en xiquetes fins als 18 anys es va reduir quasi un 50% en els tres anys següents a la vacunació. Ha disminuït en altres dones però el més important en les adolescents.
Les alteracions de mig i alt grau son les que si no es tracten a llarg termini poden acabar derivant un càncer de coll d’úter. Amb la vacuna es aconsegueix reduir el nombre de dones amb aquestes anomies cervicals.
Des de que la vacuna contra el papil•loma virus ha sigut autoritzada s’ha implantat en més de 28 països.
Ana Pérez  metge de la Unitat de Patologia Cervical de l’Hospital La Pau en Madrid pot assegurar que la vacunació contra aquest virus s’ha reduït a partir de les reaccions que van tenir unes xiquetes de València al 2009
També diu que el tant per cent de persones que es vacunen es molt baixa i sols un 30% quasi un 40% completen les 3 dosis de la vacuna. L’edat de recomanació es situa entre els 14 i 16 anys. El cost de les 3 dosis oscil•la els 400€ per a les dones majors fins als 25 anys.

El que resulta més eficaç es implantar aquest pla als col•legis. Actualment a Espanya hi ha 700 casos de mort per càncer d’úter, però afirmen que gràcies a la vacuna, aquesta nombre de morts ha anat baixant al llarg del temps.
Des de que es produeix el contacte amb el virus fins que es desenvolupa passen molts anys, per això els resultats deurien revisar-se amb precaució. Es necessari realitzar estudis més rigorosos per millorar el nostre coneixement sobre l’eficàcia de la vacuna.


Noticia Original

Noticies Relacionades:
-Noticia
-Noticia
-Noticia

Video Relacionat:




El sol no calenta igual per a tots


El cáncer de pell es un problema que está present als països desarrollats. En Espanya aumenta un 7% cada any. En 2008 varen morir en España 834 persones per melanoma.
El sol es un factor clau en causar càncer de pell. Ara en l’època d’estiu augmenten els consells sobre com protegir-se d’aquest sol.
L’agencia del Medicament i l’Alimentació estadounidense va publicar noves regulacions en les etiquetes de les cremes solars. Va dir que no tenia cap sentit publicitar mesures de protecció per damunt de 50, ja que no es pot dir que es una crema resistent al aigua, si no , millor dit quant de temps aguanta al aigua (entre 40 i 80 minuts) i que per davall la protecció de 15 no asseguren que faja efecte de protecció contra el càncer.

Segons el president de l’Acadèmia Espanyola de Dermatologia i Venerologia “El factor de protecció indica quant de temps pots estar aguantant l’exposició solar sense cremar-se”, i va arribar a la conclusió que una pell pot estar dos minuts al sol amb la protecció del 10 i el temps passa a 20 minuts, per això explica que la protecció de més de 50 té molt poc que aportar-nos ( pot arribar a evitar el 97% del rajos UVA i UVB).
Si vols reduir el risc de tenir càncer ficar-se una protecció de menys del  15 no vas a aconseguir res, té que ser superior si vols tenir una seguritat de protecció sabent que mai es completa afegeix el dermatòleg Moreno.
Es possible que les recomanacions europees hagen segut més inadvertides. A Austràlia i EEUU les cremes son considerades com a fàrmacs, mentres que ací en Europa son productes cosmétics i aixó fa que la vigilància siga diferent.

El que hi ha clar es que les instruccions de la FDA han obert la porta a fer una revisió d’aquests productes. Un portaveu de Facua-Consumidors va senyalar que aquests ja estaven fent una investigació amb els productes que hi ha al mercat, i que es plantegen demanar que actuen contra les empreses de publicitat enganyosa.
Després de tants anys sense nous medicaments contra el melanoma, la societat Americana de Ocnologia celebrava la presentació de nous fàrmacs. Un d’ells el vemurafenib que ataca a les mutacions en els melanomes .

En lloc d’exposar-se a la quimioteràpia, aquest fàrmac intervé en els mecanismes interns cel•lulars per a frenar la proliferació cel•lular. Però no hi ha que oblidar-se de la protecció solar ja que gràcies a aquestes prevencions la mortalitat del tumor va baixar del 80% al 41%.

Noticia Original

Noticies Relacionades:
-Excés de radiació
-Importància de la crema
-El melanoma s'ha multiplicat

VIDEO RELACIONAT



dissabte, 18 de juny del 2011

un mètode espanyol mitjançant mostres oculars permet detectar l'Alzheimer

Investigadors han fet una tècnica que pot detectar el mal d’Alzheimer de manera precoç, mitjançant l’estudi dels pèptids .
En la presentació del nou mètode la doctora Sánchez Ramos va dir que el suport de la patent són les operacions de cataractes, en les que cada any fan un estudi a gent espanyola.
L’origen de l’estudi va ser per la investigació del biòleg Larry Golstein, que va concloure que en el hipocamp hi havia uns depòsits de pèptids.
Aquest estan situats en persones que pateixen Alzheimer i es localitzen en el cristal•lí en la mateixa proporció que el cervell.
Aquesta investigació va fer que la doctora Sánchez Ramos aplegara a la conclusió de que les restes que deixaren els metges després d’una operació de cataractes podien servir per a fer mostres i poder buscar els pèptids.
La doctora va aprovar que l’operació d’ull a més de curar a moltes persones de cataractes també pot ser d’ajuda per a detectar l’Alzheimer i així realitzar el tractament de manera precoç.




Notícia original
Altres notícies relacionades

Nou invent per a l'oida

Creen un nou implante coclear de l'oïda mitjana en Hannover, Alemanya, que podria solucionar molts problemes auditius a la població, gràcies al DACS (Simulador Coclear Acústic Directe) que aniria dirigit a les persones que senten prou mal amb un audifon convencional però que tampoc necessiten una pròtesi. Açò podria ajudar les persones amb problemes en l'oïda mitjana, cosa que fins ara no tenia una solució adequada.
Un home, Jürgen Hoffman, que va començar progressivament a perdre l'oïda; deia que se sentia frustrat perquè no hi havia cap solució per al seu problema, ja que amb el seu audiòfon només arribava a sentir el 50 per cert del normal. En canvi, des que se li va implantar este nou sistema, ara sent el 100 per cent.

De moment només ha sigut implantat en la ciutat de Hannover a tretze persones, i no se li ha posat un preu d'eixida ja que encara està en fase de proves. Han invertit uns 50 milions d'euros en este projecte, que s'espera que puga solucionar els problemes auditius a molta gent amb eixos casos.




Noticia original

Noticies relacionades:

Un fòsil permet saber més sobre la evolució de l'oida

Memòria mecànica a l'oida interna

Videos relacionats:


La Terra s'encamina cap a una nova edat de gel

L'estrela del nostre sistema solar, el Sol, es dirigix cap a un nou cicle en que baixarà la seua activitat. Els experts comparen este succés amb què es va viure sobre els anys 1600-1700, que va durar 70 anys i on van abaixar les temperatures entre 10 i 15 graus.

Els científics han arribat a esta conclusió per un descens de les taques en la seua superfície i una menor activitat electromagnètica en els pols, que farà que el Sol entre en una espècie de ‘'hivernació''. Se'ns acosta una situació que pensen durarà més del normal, entre tres i quatre segles. Se sap que hi ha hagut 24 cicles des que els científics van començar a registrar-los. L'últim va ser en 2008 quan va arribar a una alta activitat, i se suposa que ha de durar fins al 2019. A partir d'ací començarà un cicle amb grans freds. En canvi, hi ha qui pensa que les temperatures només baixaran com a màxim 0,3 graus centígrads. Esta és l'opinió de Georg Feulnerdel Institut Postdam, a Alemanya, qui estima que a penes aconseguiria minimitzar el calfament produït de les emissions de CO2, que l'ONU xifra de 3,7 a 4,5 graus.


Noticia original

Noticies relacionades:

El Sol sufrix la major erupció en els últims quatre anys

Descoberts deu planetes fora del sistema solar

Videos relacionats:


i-Dosing. ¿nova droga per Internet?

 i Dosing, ¿nueva  droga musical por internet?
 Hi ha pagines d’Internet que ofereixen i.dosing i s’anomenen tons binaurals. Quan ho sentim en uns auriculars, es converteixen en un so per a una oïda i un altre so completament diferent per  l’altra oïda. El cervell al sentir-los els dos a la vegada ho transforma en algo diferent. A part de que aquest sons poden dur-te a altres drogues mes fortes, les pagines webs que ofereixen i.dosis fomenten el sexe y les drogues.
Per 19,95$ s’aconsegueixen quatre dosis, reben el nom de alcohol, opio, marihuana, peyote u orgasmo.
I-doser.com promet estimular els nostres sentits i fer-nos sentir “high”, es a dir, estar de la millor forma posible, després de sentir aquest sons. Mentre que estiguen sentin aquest sons recomanen que tanquen els ulls, que estiguen a una lloc oscur, volumen alt etc.
Una persona que ho va provar amb un audio anomenat “shroom” deia que en un principi amb el ulls tancats veia moltes llumetes, doncs quan va començar a pujar-li la veu pensava que s’afonava la caira , es sentia molt relaxat i quan li baixava la veu es sentia amb molta confiança , no volia alsar-se de la caira ni dir res.
En 1839 Heinrich Wilhelm Dove va trobar dos tons que podien reproduir-se de manera que a una oïda sentira un so i latra un altre. Ho va anomenar binaural beats y ha estat investigan-se en els dos ultims segles
La doctora Helane Wahbeh, metge de la Universitatde Ciencia y Salut de Oregon, negava que ningún to podía provocar la mateixa sencacio que la consumucio de la cocaína i de l éxtasis. També digue que van realitzar un estudi amb quatre persones i no van notar cap canvi.  El profesor F Brian Fligor diu que es una forma de jugar amb la rebuda del so.

noticia original


noticies relacionades:
drogues de disseny
droges i adiccio.


divendres, 17 de juny del 2011

A Espanya es diagnostiquen 18.000 càncers de pròstata l'any

-El primer registres que es va fer a Espanya sobre el càncer de pròstata resultar molt alarmant ja que va donar unes resultats molt sorpresos per la Societat Espanyola d'Urologia (AEU) es van detectar 18.872 càncers de pròstata, el que vol dir 81,25 per 100.000 habitants . Experts manejaven taxes de prop de 46 casos per 100.000 habitants.


-El diagnòstic del càncer s'ha multiplicat en els últims 15 anys, només es detectaven el 30% dels tumors d'aquest tipus de càncer, per l'extensió de les proves de cribratge (mesura del PSA).

-La majoria dels casos "són homes sans que es diagnostiquen de manera precoç gràcies al fet que, d'una banda, el pacient consulta i, de l'altra, els uròlegs estem fent una detecció precoç a través de l'anàlisi del PSA i el tacte rectal" , va dir Villavicencio. "Fa 20 anys la major part d'aquests tumors no podien curar-se i en l'actualitat és possible abordar amb èxit la majoria d'ells", va afegir aquesta informació demas el senyor Villavicencio.













Videos:





 















dijous, 16 de juny del 2011

El fons del mar al nu

Territori marí prolongació del continent fins on el fons es precipita cap a les profunditats s'està cartografiant i la resolució és absolutament perfecta, el dispositiu que s'està emprant per fer aquest estudi és una màquina de sondes d'escombratge lateral, diferents tipus de mesures de les ones segons sigui el terreny de la mar i la seva profunditat, per terrenys poc profunds d'un centímetre més o menys i per quan s'han assolit els 100 metres s'utilitza de 10 centímetres.



En aquesta recerca han hagut moltes sorpreses s'han trobat moltes coses en el fons del mar com: derelictes, muntanyes, canons submarins i formacions geològiques sorprenents.

Es tracta del projecte ESPACE tot i iniciar-fa temps en el 1999 els components d'aquest treball diuen que porten un 40% que ve a ser unes dos milions de hectàrees, aquesta investigació es traspassés després a internet amb els visors cartogràfics de internet.De moment es poden adquirir les fulles publicades i demanar la resta sota comanda.
A l'hora d'instal lar un oleoducte es pot saber si la zona és geològicament estable per evitar lliscaments del terreny i futures ruptures o si afectarà a espècies al valor ecológic.A mesura que avança el treball les possibilitats es multipliquen i s'obren noves vies de recerca .
Per a la realització d'aquest treball, la secretaria compta amb tres vaixells que fa servir depenent de la profunditat: el Emma Bardán per a fons de fins a 100 metres, el Vescomte d'Eza, fins als 3.500 i el Miguel Oliver, amb capacitat oceànica.



noticia original

Videos:


dimarts, 14 de juny del 2011

insuficiència renal en els gossos.

 La insuficiència renal en els gossos apareix quan els renyons  ja no poden matar les substancies roïns del conductes de sang y regular els fluids.
 Existeixen dos tipus: la aguda y la crònica. La aguda es més perillosa perquè els renyons ja no tenen ninguna possibilitat de funcionar, i açò pot acabar amb la mort.
Quan comencen a patir aquesta infermetat, no produeixen quasi orina, no beuen aigua i entren en un estat greu. Tenen que ser atesos ràpidament per un veterinari.
La insuficiència renal crònica es quan es renyons deixen de funcionar però lentament, durant mesos o fins i tot anys.  Augmenta la orina, ja que pateixen deshidratació; per la gran pèrdua de líquids i consumeixen molta aigua.
Aquesta infermetat es pot curar a base de medicaments i amb una alimentació correcta. Però hi ha que tindre en compte que mai podrà anar a menys, sempre anirà progressant fins que el fi es la mort. Sol aparèixer en els gossos majors, a partir de 8 o 10 anys.
Per a evitar desgracies, hi ha que dur als animalets cada cert temps al veterinari i que es fagen les proves necessàries per comprovar que estan bé.
Si he parlat d’aquesta infermetat es per un cas personal.  El meu gos des de que va nàixer i el vam comprar sabíem que patia aquest problema però no pensava que ocorreria tan prompte.  Haguera fet 8 anys el 26 d’aquest més si no  l’haguérem tingut que sacrificar ja que estava patint. Faran uns tres mesos li vam fer un anàlisi de sang perquè estava mol quetet, no tenia ganes de jugar i el veiem trist. Van eixir mal i vam començar a medicar-lo però no millorava. En un principi menjava i encara aguantava doncs ja ens digué el veterinari que el destí era que moriria. Decidirem que quan el gos començara a patir el sacrificaríem, i al no menjar, vomitar i no tindre ni forces par alçar-se ho hem fet.




noticia original

noticies relacionades
patologias en perros
ceguera en los perros

dimecres, 8 de juny del 2011

Alemanya tancarà les seues centrals nuclears.

El Govern Alemany ha aprovat el fi de l'energia nuclear a Alemanya en 2022 i aportaran per energies renovables que respeten més el medi i no són tant perilloses.
Durant una reunió de ministres, ha arribat a l'acord de tancar definitivament els huit reactors que van ser desactivats després de la catàstrofe de Fuskushima.
El Govenr de Merkel prendrà mesures per al foment de les energies renovables.
La desició de Merkel va ser presa després de setmanes de negociacions amb els partits de l'oposició.
El Govern de coalició cristianodemòcrata-liberal de Merkel revoca la llei anteriorment aprovada per a allargar la vida de les centrals nuclears una mitjana de 12 anys i retardar l'apagada nuclear fins a mitjans de la dècada dels propers anys 30.
Amb la nova llei es preveu que, després de tancar els primer huit reactors, anirant apagant de manera ordenada els nou que queden.
El primer es tancarà en el 2015 mentre que els que queden es tancaran en el 2022.






Notícia original.
Altres notícies:

dimarts, 7 de juny del 2011

És el mòbil cancerigen?

Estar sempre connectat al mòbil, és possible que siga cancerigen, segons la OMS, però no està cert del tot, encara s’està investigant. Es fins on ha aplegat l’Agència Internacional per a la investigació del càncer.
En un dels estudis d’aquest cas s’ha dit que elevava en un 40% el risc de presentar un glioma entre les persones que estan pegades al mòbil més de 30 minuts al dia, durant uns 10 anys. Un informe de la OMS va recomanar cada vegada que utilitzares el movil posar-te’l no molt a prop de la teua orella, a uns 30 centímetres. Assegurava que es molt millor que la gent utilitza més el escriure missatges pel mòvil, parlar per internet o utilitzar el “manos libres”, ja que així no s’arrisca a camps de radiofreqüència.
Els científics diuen que el estar sempre enganxat al mòbil pot produir un augment dels gliomes i les neurones acústiques, dos tipus de càncer cerebral. Però en realitat el científics ho han estudiat amb les persones i encara que s’ha donat el cas d’aquest càncer no és clarament evident que siga per aquest motiu.






Notícia original
Altres notícies relacionades

El nombre de trasplant de cèl•lules mares sangínies ha augmentat

Espanya aunque es líder mundial en trasplantaments d’organs, no ho es gens detranplantaments de cèl•lules progenitores hematopoètiques. Aquesta xifra ha estat descendent durant uns anys pero en 2010 es va batre el rècord amb 2.564 trasplantaments. La llimitació d’aquests trasplantaments no son les donacions si no la complicació y el problemes logistics, ya que en molts hopitals no están preparats per aquestes intervención. Primer va disminuir el nombre de trasplantaments y va ser degut a que hi va haure un canvi en el tractament del cáncer de mama. Primer es gastaba un tractament molt agresiu y implicaba que despres calia fer uns d’aquets trasplantaments per a recuperar les cel•lules. Despres van descubrir que no fes falta aplicar un tractament tan agresiu. Ara han tornat ha pujar el nombre d’aquets trasplantaments per al tractament del tumors limfàtics.




  1. Trasplantaments de cèl·lules hematopoètiques

  2. Aspectes immunològics del trasplantament de cèl lules progenitores hematopoètiques

La pell de les pomes, bona per als músculs.

En la pell d'algunes fruites com la poma o la pera s'encontra una substància que podria ser beneficiosa per a la musculatura, segons un experiment amb ratolins.
Si aquests resultats es confirmen amb humans, l'àcid Ursòlic es podria fer servir per a tractar la distròfia muscular, una afecció que castiga habitualment a pacients que porten temps a l'hospital i per a la qual no existeix ninguna cura en l'actualitat.
També l'àcid Ursòlic ha mostrat beneficis per als ratolins sans: els seus músculs creixien i s'endurien, el seu greix corporal disminuïa i hi havia menor quantitat de colesterol, triglicèrids i glucosa en la seua sang.
Els autors de l'estudi, publicat a 'Cell Metabolism', van comprovar com una sèrie de gens s'activaven en pacients d'atròfia muscular, tant si era per falta d'activitat o malalties paralitzants com l'Esclerosi Lateral Amiotròfica (ELA).
Van comparar l'activitat de les cèl·lules musculars en condicions d'atròfia amb un mapa d'expressió gènica i van observar que l'àcid Ursòlic causava la pèrdua muscular, pel que van decidir provar en ratolins.
Els ratolins amb atròfia muscular van millorar després d'haver-se fet aquest tractament natural.
Christopher Adams, principal autor de l'estudi des de la Universitat d'Iowa (EUA), ha dit que seria perfecte que l'àcid Ursòlic reduïra l'atròfia i el greix corporal en les persones
i que es puguera adquirir menjant fruites com les pomes. Però encara no saben si serà possible.



Notícia original.
Altres notícies:

La migdiada de les neurones.

El somni es una cosa necessària i per això el cervell ha de descansar ja que sino es poden produir alteracions.
Les nostres neurones quan estan cansades entren en un xicotet periode de letargia i cada neurona ho fa de manera individual. Açò és contrari a la idea que es tenia abans de que tot el cervell dormia conjuntament.
S'ha demostrat que si no descansem el que toca podem tindre falta d'atenció, pendre males desicions i fer errors en proves on hi ha que processar i entendre informació.
Els estudis mostren que han habut canvis en la fisiologia cerebral però aquests canvis no es coneixen molt bé.
Per a fer aquesta prova van implantar xicotets electrodes a l'escorça motora frontal i en l'escorça parietal de 11 rates i van monitoritzar l'activitat d'alguns grups neuronals.
No van deixar que les rates dormiren i encara que estaven despertes hi havia algunes neurones que mostraven les característiques del son
La catedràtica de Psiquiatria de la Universitat de Wisconsin-Madison (EUA),Chiara Cirelli va explicar que açò sols passava amb poques neurones. Per exemple, si van fer el experiment amb 20 neurones sols dos mostraven signes d'estar adormides.
Les migdiades eren més freqüents conforme anaven passant el temps sense dormir i això es va associar amb els errors que van cometre al fer una prova senzilla.
El descobriment ens explica un poc més els miesteris del son. Aquest mecanisme podria ser per mala adaptació però també una bona evolució.




Notícia original.
Altres notícies:

Nous tractaments per al cancer

Especialistes nacionals i internacionals es van reunir a Alacant per a parlar de la nova tecnoligia en els tractaments de cáncer de próstata.
Es posible que en la propera década les tecnologies de Radioterapia permetran administrar dosis mes grans pero en meys sesions.
Al llarg dels dies que estageren tots els grans especialistes reunits compartiren experiencies en els ultims tractaments d’aquest camp com la Tomoteràpia, la Braquiteràpia o la Cirurgia Robotizada per a definir el objetiu i el cami d’aquestes tecnologies.
A mes a mes un famos especialista el Dr. Zelefky va dir que es fonamental aquestes tecnologies per a reduir les sessions de radioterapia, de 35 a 40 a sols 4 o 5, com es fa en tractaments com la Tomoterapia.
Un altre dels objectius es realizar análisis als pacients per a saber si els pacients poden ser tractas amb aquestes tecnologies encara que tot dependrà de l’agresivitat del cáncer.
Aquest tipus de cáncer afecta a moltes persones de tot el mon però sobretot als ancians.
  1. Cancer de Prostata
  2. Com previndre el cancer de prostata

diumenge, 5 de juny del 2011

El CNIO desenvolupa dues noves molècules amb propietats anticanceroses

Cada dia els científics inventen més solucions per a les malalties, així el Grup d'Inestabilitat Genòmica del Centre Nacional d'Investigacions Científiques (CNIO) ha finalitzat el desenvolupament de dues noves molècules. Aquestes molècules tenen la propietat anticancerosa que actua amb la quinasa ATR, que ataca el gen p53, molt freqüent en diferents tipus de càncer. Però els nivells reduïts d'aquesta quinasa poden ser tòxics per a les cèl•lules que no tenen el gen p53.
La importància d'aquest descobriment és que la pèrdua de p53 és molt freqüent en càncer, la qual cosa s'associa en molts casos a la pèrdua de resposta del tumor a moltes de les estratègies genotòxiques que s'usen en quimioteràpia. Després de molt treball el grup de científics de CNIO van identificar molècules capaces d'inhibir ATR.
Estudis 'in vitro' han demostrat que aquestes molècules són tòxiques per a cèl•lules que no tenen p53, però també per a cèl•lules que porten altres mutacions canceroses com la ciclina I.
En l'actualitat, el grup està explorant les possibilitats de traslladar aquestes idees a assajos clínics i així poder investigar millor aquestes substàncies.

Notícia original

Notícies relacionades

Rebuig a l'explotació de molècules anticanceroses

Centre valencià investiga molècules anticanceroses

Una vida dedicada a investigar càncer

Vídeo relacionat



nuevo proyecto de cnio contra càncer

dissabte, 4 de juny del 2011

Beure poca aigua disminueix el rendiment mental

L’estrès, l’ansietat, les poques hores de dormir.. Fan que els estudiants en aquesta època d’exàmens descuiden la seua hidratació.
Els estudiants no coneixen que beure insuficient aigua disminueix la capacitat de memòria, capacitat visual i altres més. En varis estudis que s’han realitzat s’ha comprovat que afecta al funcionament del cervell i empitjora el rendiment intel•lectual.
Hi ha experts que recomanen beure entre 2 i 2.5 litres d’aigua al dia,  sobretot en aquesta època de gran esforç.
A més a més les begudes que porten sucre aporten glucosa a la ment, i segons diu la doctora Carmen Gómez “es imprescindible per al funcionament neuronal”.
Consells a tindre en compte a l’hora d’estudiar:
Descansar dues hores, prendre aigua o un refresc, eixir a caminar, dormir un mínim de 8 hores i el més important mantenir una dieta equilibrada.

Notícia Original

Noticies Relacionades:
-Deshidratació
-Beneficis de l'aigua
-Adicció a l'aigua 

Video Relacionat:



Altre video Relacionat: