dissabte, 30 d’abril del 2011

Influències al clima de l'hemisferi Sud


L'aprimament de la capa d'ozó sobre d'Antàrtida ja afecta a tota la circulació atmosfèrica de l'hemisferi Sud. S'ha demostrat que el forat a augmentat les precipitacions en les zones subtropicals i aleshores s'hauria de començar a tenir molt en compte per a les polítiques de mitigació del canvi climàtic.

A la dècada dels 80 es va descobrir el forat de la capa d'ozó,la qual se situa a l'estratosfera, i arribaren a la conclusió de que es produïa degut a un excés de clorofluorocarburs(CFCs) i per tant foren prohibits, ja que l'aprimament era excessiu.

Actualmente pareix que la situació a millorat, però després dels resultats obtinguts potser el problema és més greu i s'han de prendre mesures tal i com estan intentant un grup de científics canadencs i nord-americans.



Video



divendres, 29 d’abril del 2011

Matrimoni de conveniència: el llangardaix i la orijama


Els consorts, espècies endèmiques de les illes Canàries, són una planta arbustiva anomenada orijama i els llangardaixos del gènere Gallotia. La seva relació estan clarament: la orijama dóna els seus fruits als llangardaixos, i aquests, a digerir, dispersen les llavors. Avui moltes espècies de Gallotia estan extintes o amenaçades a causa de l'absència de llangardaixos, davant d'això, uns investigadors estudia la situació usant des de marcadors moleculars a minúscules ràdio-motxilles per llangardaixos. El seu treball llançarà llum sobre com coevolucionan aquestes espècies.

Els Gallotia de grans dimensions són els únics dispersors de llavors de orijama, la planta depèn d'ells per mantenir-se en Gran Canària, Tenerife i La Gomera.Algunas espècies de Gallotia que encara tenen bona salut són molt petites i poc eficaços, ja que no mengen els fruits de major tamanyo.Las llavors podrien ser dispersades per la pluja, i potser sigui això el que les estigui mantenint.

Els investigadors estan fent tot el possible per identificar l'empremta genètica de cadascuna de les plantes, per després comparar així els resultats serviran per saber on caldria prendre mesures de conservació amb més urgencia.No obstant la situació variarà entre illes en funció de l'estat dels seus lagartos.Además, per saber fins on porten les llavors dels animals, els col.locaran unes diminutes motxilles amb radiotransmissors deun 0,35 grams de pes. D'aquesta manera coneixeran el seu radi d'acció

video


noticia original

noticies relacionades

dijous, 28 d’abril del 2011

meduses nomura

En la cuina China s’utilitza la medusa  com a un ingredient, i per la invasió de meduses gegants procedents de la costa China, pot ser també s’utilitzen com a ingredient en Japó, no es per una moda gastronòmica sinó per a traure-li profit a aquesta invasió.
Aquestes meduses anomenades nomura que miden dos metres i  poden  pesar fins a 220 kg son un terror per als bussejadors i pescadors,  ja que trenquen les reds i maten a molts peixos amb el veneno dels tentacles, el govern  ha promocionat el consum d’aquestos animals per a veure si es soluciona el problema.
No saben per que aquestes meduses estan en China si es creen en el mar Amarillo al sur de Japó.  La teoria científica creu que la pol·lució en la costa China ha creat un àmbit perfecte per a  que es creen meduses.
Aquest problema es mes greu en el riu Yangtzé  perquè les pluges i les inundacions empitjoraren el problema, crea’n fortes corrents en el riu, espenta’n les meduses, tardaran al voltant de dos mesos en arribar al mar de Japó
Fins al 2002 les meduses arribaven ocasionalment , pero es calcula que en 2005 arribaran unes 500 meduses en fase de creiximent crusan al mar Amarillo per aribar dins a Japó. Eixe any va ser molt dur per als pescadors van pedrer el 80% dels ingresos.
El ministerio de Pesca ha iniciat una investigació en les nomura, s’han dissenyat reds amb pantalles que deixen pasar al peix però a animals mes grans no. S’ha creat un llibre de receptes, galetes amb sabor a medusa

Noticia original

noticies relacionades
picadures mortals
meduses tigre

Cal reaccionar ja


Un nou canvi ha arribat. Avui en dia la descongelació de l’Antàrtida i Groenlàndia és el major causant de la pujada del nivell de l’aigua del mar i no la descongelació de les glaceres situades als pics de les altres muntanyes.

L’estudi de la NASA ha comprovat que entre 1992 i 2009 s’han perdut un 36,3 giga tonelades que anys passats.

A banda, en 2006 es va fer un estudi conjunt de la massa dels pols i les glaceres i s’ha comprovat que amb la xifra donada pot provocar que el nivell del mar augmente en 1,3 mil•límetres a l’any.
Enric Rigton, autor de l’estudi, explica que el més normal és que les capes de gel és derretisquen abans que les glaceres i el més estrany i increïble és que ja estiga passant.

La conclusions dels autors de l’estudi és que si no es fa res per frenar-ho. En un parell de dècades el nivell pot augmentar dins a 15 centímetres, encara és més del que havia previst temps enrere el United Nations Intergovemental Panel of Climate Change.




Notícia original

Notícies relacionades:
També en la Patagònia
Hi han que desapareixerant aviat
Mar mediterrani

Videos:




SEMANA MUNDIAL DE LA AL·LÈRGIA


La SEAIC denuncia el dèficit d’especialistes en al•lergologia en el sistema sanitari públic.
Aquests es manifestaven mitjançant una frase: “les malalties al•lèrgiques : un problema de salut pública”amb aquesta frase pretenien fer arribar un missatge de conscienciació a la població sobre la gravetat de les malalties al•lèrgiques,de la seua prevenció i tractament,amb el fi de aconseguir una qualitat de vida adequada per als pacients al•lèrgics”.A uns 35 hospitals espanyols tindran a disposició una campanya d’educació sanitària,a aquesta inclosa documentació sobre l’al•lèrgia.
A Espanya u de cada quatre persones presenta algun trastorn al•lèrgic.
Amb l’al•lèrgia s’altera la regulació del sistema immunològic,que afecta a tot el cos de manera que pot tindre expressions en diferent zones del cos i a més el 80% dels asmàtics tenen rinitis al•lèrgica(molts d’ells acaben sofrint conjuntivitis i fins i tot complicacions com la sinusitis.
Per tot açò deu ser tractada com una malaltia global.




Pàgines relacionades:

Video:

FALTA DE SON APAGA NEURONES


Romandre despert massa temps provoca errors d’atenció,baix rendiment i un deteriorament de la capacitat de raonament,però els processos neuronals que provoquen aquests fenòmens no es coneixen fins ara.
Quan una persona passa moltes hores sense dormir , algunes parts del seu cervell es queden paralitzades “dormides” i açò explica el deteriorament de les funcions cognitives que provoca aquest fet.
A Estats Units es va demostrar mitjançant experiments amb rates i les neurones “s’apagaven” durant un temps mentre l’animal tenia falta de son.
La son es considera un estat general de l’àrea cortical del cervell essencialment diferent a l’estat de vigília.
Un grup liderat per un investigador Giulio Tononi va observar episodis de “son local” en rates que foren forçades a romandre despertes durant llargs períodes de temps.
Duran aquests periodes algunes neurones coticals romanen actives,mentre altres estaven com “apagades”,encara que els animals i els electroencefalogrames mostraven que els animals estaven desperts.Quan més hores passen sense dormir,més neurones es desactiven.
Però les rates encara que estan despertes hi ha un deteriorament del rendiment cognitiu i s’observa la son local en algunes arees del cervell i aquesta situació empitjora amb el temps de falta de son.


Pàgines relacionades:



dimecres, 27 d’abril del 2011

Nou projecte per a reduir les emissions de carboni


La UE preveu crear 1,5 milions d’ocupacions amb el seu Full de Ruta per a una economia baixa en carboni, un projecte integral amb mesures que afectaran a totes les seues polítiques amb l’objectiu de reduir les emissions entre el 85 i el 90% en 2050.
Així s’ha explicat durant la presentació a Madrid del anomenat "Full de Ruta", amb el qual s’estima que la transició cap a una economia baixa en carboni requerirà una inversió de 270 bilions d’euros durant els pròxims quatre anys, l’equivalent al 1,5% del PIB de la UE.
Aquesta partida addicional ens durà de tornada als nivells d’inversió anteriors a la crisi, i estimularà el creixement econòmic en el sector de les manufactures i dels servicis ambientals.
Tanmateix, la inversió que requereix el canvi de model econòmic i energètic en Europa per a complir els objectius de reducció d’emissions marcades (20% per a 2020, 40% per a 2030 i 60% per a 2040, respecte als nivells de 1990), suposarà també un enorme estalvi en importacions de gas i petroli, que el document de la Comissió xifra entre 175 i 320 bilions anuals sols per l’estalvi en la factura del petroli.
Altre dels grans estalvis que portarà el "Full de Ruta" europeu per a reduir les emissions de C02 afectarà a la despesa sanitària i a les partides destinades al control de la contaminació.
La Comissió europea estima que en 2050 podria estalviar 88 bilions d’euros a l’any en aquestes dos matèries, mentre que la transició a tecnologies netes i els cotxes elèctrics reduiran dràsticament la contaminació del aire i hauran menys persones que sofriran malalties provocades per elles, sobretot respiratòries, i menys despeses en control de la contaminació.
El Full de Ruta marcarà, a partir d’ara, les pautes en el disseny de les polítiques europees, fundamentalment aquelles que tinguen que veure amb l’energia, la indústria, el transport, l’edificació i l’agricultura.

Notícia Original

Notícia Relacionada

La NASA adverteix que els Pols es desfan més ràpid del previst

Les capes de gel de Grenlàndia i la Antàrtida estan perdent la seua massa a un ritme més accelerat de les prediccions fetes fins ara que repercutirà en la pujada del nivell del mar mundial.
Les capes de gel s’estan desfent més ràpid que les glaceres de les muntanyes i seran el principal factor que contribuïsca a una pujada global del nivell del mar, molt abans del previst.

Com exemple, en 2006 els pols perderen una massa de 475 giga tones al any, una quantitat suficient per a elevar el nivell global del mar en una mitjana de 1,3 mil·límetres al any front a les 402 giga tones que perderen de mitjana les glaceres de la muntanya.

LA NASA ha analitzat dades dels seus satèl·lits entre 1992 i 2009 i ha descobert que cada any durant el curs del estudi, les capes de gel dels casquets polars perderen 36,3 giga tones més que l’any anterior.

Les capes de gel seran la principal causa del augment del nivell del mar en el futur, ja que posseeixen una massa de gel molt major que les glaceres de muntanya. Però aquesta major contribució de les capes de gel ja està succeint.

Les medicions realitzades indiquen que si continuen las tendències actuals, és probable que l’augment del nivell del mar siga significativament major que els nivells projectats pel Grup Intergovernamental d’Experts sobre el Canvi Climàtic en 2007.


Notícia Original


Notícia Relacionada


La UE, molt favorable a realitzar probes d’estrès a les centrals nuclears

Els ministres de Medi Ambient de la UE han acollit de manera molt favorable la proposta de sotmetre a totes les centrals nuclears europees a proves de resistència per a avaluar la seua seguritat davant catàstrofes com la del Japó.

Però així i tot, no s’ha valorat el impacte de la crisi nuclear japonesa en les polítiques energètiques dels Estats membres i en el debat sobre la conveniència o no d’allargar la vida de les centrals.

A més s’ha recalcat que els llindars de seguretat en Europa són molt alts i que els riscs i les causes de l’alarma al Japó estan molt lluny de la situació en la Unió Europea.

La UE ha activat el seu mecanisme de protecció civil per a gestionar la possible ajuda a les autoritats nipones que, de moment, no han fet us d’esta oferta. Les necessitats més urgents estan lligades a sistemes de depuració d’aigua i altres servicis bàsics.

A més es reuniren a Brussel·les experts, autoritats i industria per a examinar l’evolució de la situació al Japó i reflexionar sobre la seguretat nuclear en la UE.

Per altra part, en un comunicat enviat pels socialistes europeus es defén eliminar progressivament l’energia fòssil i nuclear per avançar cap a les energies renovables, al temps que es lamenta que la UE fa poc per transformar la producció energètica.

A més, s’ha recordat que els Estats membres tenen de termini fins l’estiu per a introduir en les seues respectives legislacions nacionals la directiva comunitària sobre seguretat nuclear.



Una proteïna dispara la resposta química a l'estrés en el cervell

Un equip científic internacional ha descobert un procés químic del cervell que dispara la resposta davant de moments traumàtics o estressants.
A un enorme percentatge de la gent l’estrés els afecta, però hi ha gent que els afecta més i a altres menys. La majoria de nosaltres pateix circumstàncies traumàtiques i sols algunes persones apleguen a tindre trastorns psiquiàtrics.
L’objectiu d’aquest equip científic, liderat per Robert Pawlak era buscar factors que feren a alguns més sensibles en moments d’ansietat i estrés que altres. Els científics han aplegat a una conclusió del problema combinant tècniques genètiques, moleculars, electrofisiològiques i de comportament, partint de la amígdala, que reacciona a l’estrés augmentant la producció de la neuropsina. La qual cosa dona lloc a una successió de passos químics que acaben provoca’n una major activitat de la amígdala i, com a conseqüència s’activa un gen que resoluciona la resposta a nivell cel•lular.
Aquests processos cel•lulars es van examinar fent proves amb ratolins, i el resultat va ser que al sentir-se estressants els ratolins evitaven zones del laberint de experiments on es sentien insegurs. Però quan es bloqueja la producció de la proteïna clau en la amígdala els ratolins deixen de comportar-se de la manera que els provoca l’estrés.
En conclusió. La activitat de la neuropsina i els mecanismes relacionats poden determinar la sensibilitat a l’estrés.



Noticia original
Altres notícies relacionades

Europa es bolca a millorar les dades mediambientals mundials


Millorar la qualitat i la fiabilitat de la informació mediambiental de tot el món és la raó de ser del projecte europeu GeoViQua. Aquesta recerca, liderada des de Catalunya pel Centre de Recerca en Ecologia i Aplicacions Forestals (CREAF), tindrà repercussions mundials i ajudarà a la presa de decisions globals

Les catàstrofes ambientals sacsegen el món cada cop més sovint, açò fa que sigui necessari obtenir informació molt fiable i de qualitat de les dades ambientals d’àmbit mundial per poder prendre decisions globals. Aquest és l’objectiu de GeoViQua, un nou projecte europeu que s’insereix dins d’un altre de més ampli, el Global Earth Observation System of Systems(GEOSS).

El GEOSS és un projecte de deu anys de durada inicial, promogut per 85 països i per importants organitzacions internacionals com les agències espacials NASA, ESA i JAXA. La iniciativa neix amb l’objectiu de crear una xarxa pública mundial de dades ambientals, que sigui comprensible i que estigui disponible a temps real.

Donat que el seu impacte mundial es preveu molt transcendental, sobretot pel que fa a la millora en la presa de decisions polítiques relacionades amb temàtiques ambientals, la UE finança les millors propostes impulsades en aquesta direcció, com la de GeoViQua (GEOSS, Visualització i Qualitat), per tal d’avançar en el seu desenvolupament.

En aquests moments, el GeoViQua compta amb la participació de deu socis, que, juntament amb experts internacionals, han celebrat la seva primera trobada al Institut d’Estudis Catalans (IEC), a Barcelona. El seu cost total és d’uns quatre milions d’euros per tres anys, dels quals uns tres milions han estat finançats per la Comissió Europea.

La finalitat d’ambdós projectes és millorar la xarxa pública mundial de dades ambientals, per tal de mitigar els efectes catastròfics ambientals o evitar interpretacions dubtoses sobre temes tan polèmics com el canvi climàtic. En concret, GeoViQua pretén millorar-ne la seva documentació, mitjançant la recol•lecció de paràmetres de qualitat, com són la procedència de la dada, la seva validació o fins i tot comentaris dels propis usuaris experts. I, un cop estimada la qualitat, incertesa i fiabilitat de les dades ambientals de tot el món, posar-les a disposició dels experts i els usuaris, a través de cercadors i visualitzadors, per tal que puguin treure conclusions mes fiables de la informació ambiental.

Els components desenvolupats a través d’aquest treball seran compatibles amb els estàndards dels geoportals ja existents, el mercat de masses i les eines de mapes com el Google Earth, altres eines de visualització en 3D i els dispositius mòbils.



L'estudi del llevat revela dianes moleculars per tractar l'esclerosi lateral amiotròfica



Investigadors estaunidenses han examinat en el fong del llevat la biologia del gen FUS, lligat a la escleorosis lateral amiotròfica i han descobert que els defectes en l'ARN podrien ajudar al desenvolupament del gen a la malaltia humana.
Les proteïnes s'uneixen per formar grumolls insolubles en el cervell i la medul espinal també.FUS i TDP-43 són proteïnes que s'uneixen a l'RNA d'aquesta forma són similars al tipus de secció que permet a algunes proteïnes formar prions en els fongs de la llevat.

El FUS es troba normalment en les cèl lules humanes i algunes de les seves mutuaciones s'associen amb la ELA.Según els investigadors en l'anàlisi del FUS, els grànuls d'estrès podrien salvar la toxicitat ENB les cèl lules de levadura.Aquests grànuls segresten l'ARN durant moments d'estrès de la cel-lula, com un augment de la temperatura, exposició a tòxics o lesions, per utilitzar-lo després que passi l'estrès ja que les cèl lules necessiten reservar energia ja que l'ARN s'utilitza en la traducció del codi.

Els estudis condueixen a noves teràpies en casos d'ELA basats en el processament de l'ARN i suggereixen que s'ha de ser cauts a l'hora d'assumir que TDP-43 i FUS contribueixen ambdós al ELA de la mateixa forma. L'anàlisi d'idees sobre la patogènesi i tractament és més ràpid en el coneixement de la malaltia.
Video






noticia original

noticies relacionades

dimarts, 26 d’abril del 2011

El cafè redueix el risc d’ictus en les dones fins un 25%

Beure més d’una tassa de cafè al dia s’associa amb entre un 22 i un 25 per cent menys de risc d’ictus en comparació amb qui pren menys.

El consum baix o l’absència de consum s’associava amb un major risc d’ictus en un estudi de 34.670 dones entre 49 i 83 anys que foren seguides durant una mitjana de 10,4 anys. Els investigadors senyalen que encara que es massa prompte per a canviar els hàbits dels bevedors de cafè.

Els grups de dones que deien beure entre una i dos tasses diàries, tres o quatre o més de cinc tasses mostraven beneficis similars en comparació amb qui prenien menys d’una tassa diària al dia. Estes diferències es mantingueren amb independència del tabaquisme, l’índex de massa corporal, els antecedents de diabetis, hipertensió o consum d’alcohol, el que suggereix que els efectes del cafè no estan influïts pels factors de risc cardiovasculars coneguts.

El consum de cafè s’associava amb un menor risc d’ictus total, infart cerebral i hemorràgia subaracnoidea. Els números petits d’hemorràgia intracraneal podrien donar-se per la carència d’associació amb eixe subtip d’ictus. En general, l’infart cerebral se associa en major mesura amb els factors dietètics.

Les possibles vies per les que el consum de cafè podrien reduir el risc d’ictus inclouen el debilitament subclínic de la inflamació, la reducció del estrés oxidatiu i la millora en la sensibilitat a la insulina.


Notícia Original

Notícia Relacionada



El càncer de còlon

El càncer de còlon és molt comú, mortal i pot aparèixer a qualsevol persona per això és molt important saber detectar-ho a temps. Alguns dels efectes que pot produir aquest càncer són: diarrea, restrenyiment, sang en la femta, dolor abdominal, cansament, pèrdua d'apetit i pes. Com aquest càncer té una llarga evolució es manifesta més comunament en persones majors de 40 anys. Hi ha casos que es presenta en persones menors d'aquesta edat però són molt rars. Per això si una persona presenta alguna de les característiques abans aquestes i és major de 40 anys ha de fer-se un examen de colonoscòpia ja que el càncer es localitza en la part intermèdia de l'intestí gruixut. El càncer de còlon comença amb la formació d'un pòlip de caràcter benigne. La zona del còlon i el recte són les que emmagatzemen la femta abans de la seva expulsió a través de l'anus. Per tal motiu acumulen substàncies de deixalla, la qual cosa ho converteix en una zona exposada a l'aparició de càncers.
Algunes de les causes d'aparició d'aquest càncer són: l'edat, la dieta ( si l'alimentació és pobra en fibres i rica en greixos ), disposició genètica, l'herència familiar o l'addicció al tabac.
El que podem fer per prevenir càncer és no abusar d'alcohol, tabac, evitar sobrepès, fer exercici físic diari i tenir una sana dieta.
El càncer de còlon no sempre és mortal sempre que es detecta a temps. Alguns naturistes recomanen coca per prevenir aquest tipus de càncer.

Noticia original

Noticies relacionades:
Càncer de còlon
Informació detallada sobre el càncer
Possible tractament

Videos relacionats

Polips en el còlon





Càncer de còlon

Un nou tractament per a eliminar les varius amb làser permet eixir caminant de la clínica després de la intervenció:

La nova tècnica per a l'eliminació de les varius, és una tècnica no invasiva que tracta les varius sense cirurgia i es realitza sense dolor, amb anestèsia local, sense obrir la pell, i amb dany mínim als teixits pròxims a la vena el que elimina els riscos i efectes secundaris. Uns dels principals avantatges del tractament, a més de l'absència de dolor i la recuperació immediata després de la intervenció, és la seua baixa recidiva que és tan sols del 3% al cap de tres anys. A més, esta tècnica endovenosa és l'única que permet l'eliminació de varius al llarg de tota la cama, mentres que la resta de tractaments no invasius només permeten accedir a la part que va des del genoll al cuixa
La Clínica Dermitek de Bilbao ha començat a realitzar un tractament innovador i pioner en l'Estat pel qual els pacients intervinguts ixen caminant pel seu propi peu: l'eliminació de varius per mitjà d'un làser d'1.320 nanòmetres. El làser de 1.320 nm té afinitat específica per l'aigua i actua calfant l'interior de les venes. Açò fa que se segellen les seues parets, fent desaparéixer la variu i respectant els teixits adjacents. Al tractar-se d'una tècnica no invasiva i realitzar-se sense obrir la pell, sense dolor, permet eliminar les varius amb un dany mínim o nul als teixits pròxims a la vena. Açò elimina els riscos i efectes secundaris inherents a tota cirurgia amb anestèsia.

Notícia original

Notícies relacionades:

  1. mundonatural.com
  2. hola.com
  3. noticiasdelavilla.net
  4. noticiasmedicas.es
  5. atiende.tv
  6. lavozdegalicia.es
  7. happylegs
  8. consells per a previndrer les varius
  9. tratamientoycura
  10. varius
  11. portalesmedicos.com
Vídeos relacionats:







Varius pélviques:



Evitar les varius:

dilluns, 25 d’abril del 2011

T' imagines viure amb por constant de tindre por?

L'agorafòbia és un tipus de fòbia que afecta al 3% de la població (majoritàriament dones i joves). Està classificada dins els transtorns de personalitat i consisteix bàsicament en tenir pànic a sofrir atacs d'angustia i que ningú els puga ajudar, a part de la fòbia als espais oberts tal i com pensa gran part de la població. Una por entremesclada amb símptomes com: marejos, palpitacions, sudoració, etc.

Un cas concret d'aquesta malaltia la viu des de que té ús de la raó Begoña Ochandiano, una dona de 42 anys. "Recorde anar de viatge amb els meus pares i passar-ho realment mal, no poder separar-me d'ells... Però tot acabà un dia que estava en l'institut, quan visqué el primer atac de pànic".

Després d'aquestes crisis la majoria de persones eviten reviure aquell lloc o situació. Però la por acaba generalitzant-se. En aquest cas, Begoña acudí a especialistes però cap li ho diagnosticà. Fins que un dia mentre veia la televisió, se sentí identificada amb el psicòleg Carmona: sofria agorafòbia.

Carmona fundà fa 11 anys la "Asociación Madrileña de Agorafobia" (AMADAG) en la qual Begoña és la secretària. "Mira'm, ací estic. Vinc totes les vesprades jo soles des de Ciempozuelos (la sede està en el centre de la capital). Recorde quan el repte estava en arribar sense companyia al lloc de correus que hi ha enfront de ma casa i mai podia passar d'allí".

Tot no és roïn: la agorafòbia se supera, el més important és voler.

Altres notícies relaciones:

  1. Etimologia

  2. Símptomes

  3. Causes

  4. Tractament psicològic

Vídeo relacionat:







dissabte, 23 d’abril del 2011

Un 25% d'infectats pel VIH no ho saben

A l'Estat espanyol hi ha aproximadament 35.000 persones amb sida que no reben els tractaments d'ajuda per por al rebuig social. El secretari del Pla Nacional sobre el sida, Tomàs Hernández, considera com a preocupació pricipal el retard del diagnòstic d'aquesta malaltia de transmissió sexual.

Remarca que en els pròxims anys es produirà un augment de casos de contagi de VIH ja que les relacions entre persones del mateix sexe ha augmentat en els últims anys. Malgrat açò, la via heterosexual és la principal entre els nous casos de contagi. Per aques motiu diu: "la importància de mantindre un esforç sostingut en l'àmbit de la prevenció, la educació i la promoció d'hàbitos sexuals".

Aquesta informació s'ha obtés a partir de les dades exposades en la roda de prempsa del passat 19 d'abril. El telèfon d'informació sobre VIH: 900-111-000 ha rebut 115.822 trucades en cinc anys. Entre les quals, Madrid, Barna i València són les ciutats que més l'han utilizat. Les preguntes es poden agrupar en dos temes: per una banda, quines són les vies de contagi (40%) i per una altra banda, informació sobre les proves de diagnòstic.

Per últim, afegir que aquestes proves es poden realitzar en l'hospital públic en centres de ETS I ONG. Però en llocs com el País Basc i Catalunya es pot comprar a la farmàcia "proves ràpides" el resultat del qual s'obté a mitja hora.

Altres notícies relacionades:

Vies de contagi de VIH

MTS, Malalties de transmissió sexual

Classificació de MTS

Proposta del Regne Unit, píndola anti-VIH


Vídeo relacionat:



dijous, 21 d’abril del 2011

Voràgine de terror

Els anomenats tornados, aquelles columnes de vent i fum que giren a velocitats vertiginoses i que tots hem vist en la tele i no ens agradaria conéixer-los en persona, s´han mostrat en forma de foc a la zona de Múzquiz a Mèxic els qual han arrassat els boscos.


Els canvis de vent han propiciat la situació on es prevé que desplacen el foc més de mig quilòmetre. A més hi ha un total descontrol del foc i les brigades no hi poden actuar correctament per por a què el foc els puga atrapar.



La principal prioritat és la de mantindre saludables a les brigades que intenten controlar el foc i millorar i recuperar les zones que s´han carbonitzat com per exemple les granges.

La idea és que les brigades no deixen que el foc viatge a zones on el verd és abundant i ho fagen cap a zones on la seua extinció siga més eficaç.

Respecte als danys produits, es calcula una gran quantitat d´hectàrees i s´ha trobat mort un ós i altre perdut encara que encara no s´han estudiat tots els danys, per això, s´enviaran una determinada quantitat de diners.



Almenys, a València els tornados no solen arribar al terra ferma.


Notícia original


Altres notícies

- El pas de 200 tornados
- Víctimes de tornados



Vídeos













dimarts, 19 d’abril del 2011

Quasi negres, irregulars i a vegades ulcerats, senyal d'alerta:

Les pigues es poden classificar en lesions pigmentades benignes i lesions pigmentades malignes que és el grup més agressiu de la pell.

Els especialistes afirmen que s'ha d'acudir al metge quan existisca un piga molt fosca, quasi negra, que siga irregular i sobretot que canvie de color. Una especialista va comentar que el melanoma maligne és un tipus de càncer de pell fàcilment reconegut pel dermatòleg entrenat i és curable quan és diagnosticat en les seues etapes d'inici. A més va emfatitzar que quan un piga està canviant a melanoma avisa. I açò es pot aconseguir a través d'una inspecció anomenada ABCD(segons la asimetria, el color i el diàmetre…).Una especialista afirma que existix a Mèxic una nova tècnica(dermatoscopía digital) que permet el control i seguiment de les pigues a través del temps i comparar el seu canvi.Les pigues o ‘nevos' són lesions pigmentades melanocítiques, que es poden localitzar en qualsevol part del cos.

Poden ser planes, elevades, amb pèl o sense, de superfície llisa o berrugosa.Estos es desenvolupen per una tendència familiar, exposició intensa a radiació ultravioleta, predisposició sobretot en pell, cabells i ulls clars, en persones que fàcilment es cremen i no es bronzegen.

Notícia original

Notícies relacionades:

  1. univesomedico.com
  2. familydoctor.org
  3. cuidartupiel.com
  4. facilismo.com
  5. nih.gov
  6. childrenscentralcal.org
  7. aedv.es
  8. esmas.com
  9. prevencion.com
  10. tratamientoycura.com

Vídeos relacionats:













Dermatoscopía:




dissabte, 16 d’abril del 2011

Els biocarburants, essencials per a la lluita contra el canvi climàtic


En els últims anys, en la lluita contra el canvi climàtic, s'està incidint molt en el transport, ja que per exemple en un país com el nostre, relativament menut, el 26% de les emissions de GEI procedeixen del transport. Davant d'açò s'està apostant molt pels biocarburants com a substituts dels combustibles fòssils.
Els biocarburants, redueixen notablement les emissions de GEI, per exemple el biodièsel redueix les emissions en un 88% per Km recorregut.
A més a més la Directiva europea d'Energies Renovables estableix que les matèries primes utilitzades en la fabricació dels biocarburants no poden vindre d'espais naturals protegits, de zones amb gran biodiversitat i tampoc de boscos primaris.
Els biocarburants, són fins ara, l'única via renovable i sostenible de combustible per a tot tipus de transport, i a més, també milloren el rendiment energètic i la qualitat de l'aire.

Notícia original
ALTRES NOTÍCIES RELACIONADES
Els biocarburants a Espanya redueixen més emissions que les exigides per la UE
Les ciutats són les majors responsables dels GEI

Vídeos


divendres, 15 d’abril del 2011

El Japó es prepara per a futurs grans terratrèmols:

Els sismòlegs van explicar que després de l'11 de març la pressió entre la placa tectònica del Pacífic i la del mar de les Filipines va incrementar-se just per sota la placa nord-americana, que inclou l'est del Japó.Els científics encarregats del cas van advertir que el país viurà pròximament més terratrèmols que podrien ser fins de magnitud 8 a l'escala de Richter. Segons els experts, les rèpliques són un fenomen normal provocat pels canvis a la superfície de la terra que va produir el sisme de grau 9, la terra es recol•loca. Els moviments de la placa de les Filipines afecten directament la badia de Tòquio, on fins ara només s'hi han viscut petites sacsejades de magnitud 3 o 4, però que podrien arribar a ser importants.
Un expert va dir que sismes de magnitud 7 “podrien repetir-se un o dos cops durant el mes vinent” i que després tindran lloc “un cop cada dos mesos, per més endavant decréixer fins a un cop cada mig any”. Els treballadors de la planta nuclear de Fukushima van instal•lar dos generadors dièsel a trenta metres d'altura per evitar que, en cas d'un altre tsunami, la planta no es quede sense electricitat, i s'ature el sistema de refrigeració.


Notícies relacionades:
Vídeos relacionats :










Morts en Fukushima:


Resum del tsunami i terratremol en Japó:


dijous, 14 d’abril del 2011

Fem: Destí incert a Veneçuela?

A Veneçuela només un de 150 farciments sanitaris per a atendre la necessitat disposició final dels rebutjos sòlids complix amb les disposicions ambientals i sanitàries.
Les conseqüències del fem que es genera a Veneçuela les percebem directament o indirectament sobre la nostra salut, amb un marcat deteriorament del paisatge urbà.
Un expert en temes relacionats amb la disposició final del fem reconeix als farciments sanitaris com una de les alternatives més recomanable en aquest sentit.
La situació es complica en l'actualitat molts hòmens i dones deambulen furgant els residus, les aigües superficials i subterrànies que es contaminen, el deteriorament del paisatge, la degradació del sòl i la contaminació de l'aire per males olors i cremes aïllades i al mateix temps que els encarregats del maneig de tals instal•lacions, no compten amb l'equipament bàsic necessari la qual cosa pot atemptar directament contra la seua salut.
És comú observar tones de desperdicis de qualsevol tipus acumulant-se per carrers i avingudes,particularment en àrees de comerç. D'allí que el 60% dels rebutjos sòlids urbans siguen embolcalls caixes...


Altres notícies relacionades:

Vídeos relacionats amb les notícies:











Alerta d'emergència en la central nuclear de Cofrents, davant de la presència de Greenpeace:

La central de Cofrents és la quinta més antiga d'Espanya, després de les de Garoña (1970), Almaraz I (1980)…És una instal·lació perillosa que compta amb un interminable llistat de fallades i de problemes de seguretat sense resoldre.Greenpeace afirma que Cofrents és una instal·lació "envellida i de funcionament perillós". Tres escaladors han aconseguit escriure "Perill nuclear" en una de les torres de refrigeració de la central nuclear.La central nuclear ha declarat l'Alerta d'Emergència, d'acord amb el seu Pla d'Emergència Interior, davant de l'acció de protesta que està desenvolupant l'organització ecologista Greenpeace.El Consell de Seguretat Nuclear ha activat la seua organització de resposta a emergències, segons ha informat la central en un comunicat.La central continua funcionant en condicions estables i amb tots els sistemes de seguretat disponibles. Alguns activistes romanen en la zona de les torres de refrigeració de la planta, controlats per les forces de seguretat encara que no han accedit a les zones vitals de la instal·lació.A més, s'ha reforçat el control d'accessos a la central.Els ecologistes pretenen denunciar el que consideren falta de seguretat de la central, que va entrar en funcionament en 1984 i l'autorització d'explotació del qual està pendent de l'informe del Consell de Seguretat Nuclear i posterior decisió del Ministeri d'Indústria, Turisme i Comerç.

En 2009, diversos grups ecologistes i veïnals van constituir la plataforma "Tanquem Cofrents" per a demanar el tancament de la central.

Notícies relacionades:

  1. actuable
  2. lasprovincias.es
  3. foronuclear.com
  4. tanquem Cofrents
  5. vilaweb.cat
  6. absolutvalencia.com
  7. attacmadrid.com
  8. digital express
  9. elpais.com
  10. enciezadigital.com
  11. cadenaser.com
  12. cncofrentes

Vídeos:

L'any 2008:




Visita a la central nuclear de Cofrents:


Relacionats amb les notícies:



Tranquilitat entre veïns de centrals nuclears(minut 1:44):

dimarts, 12 d’abril del 2011

Orientació sexual

L'orientació sexual ha sigut un tema que durant molt de temps ha tingut una discussió continua amb diverses opinions. Un estudi realitzat per uns científics a uns ratolins han demostrat que l'orientació sexual es responsable d'un neurotransmissor el qual també es responsable de la depressió, la serotonina.
Aquest estudi ha demostrat que els ratolins que no tenen la serotonina deixen de sentir atracció per les femelles i senten atracció física igualitàriament amb els homes que amb les dones. L'homosexualitat es comú en la naturalesa sobretot en els animals, tant en els bous com en els macacos. El que també esta demostrat es que aquelles persones que son bessons tenen un 50% de ser iguals amb la seua orientació sexual, però els que son gemelos tenen menys percentatge de semblarçe amb els seus gustos sexuals.
En conclusió, el que els estudi s demostrat es que l'homosexualitat es una cosa totalment habitual en la societat sobretot en ela animals però nosaltres ho vegem com una cosa estranya veure dos homens junts al igual que dos dones com a parella. Però cada vegada més la nostra societat veu açò com una cosa normal.


Noticies relacionades:

Dieta Sana, Major Longevitat


Un estudi aporta probes de què les persones que segueixen dietes sanes no sols gaudeixen de millor salut, sinó que a més viuen més temps.

L’estudi ha demostrat que les dietes que afavoreixen el consum d’aliments saludables estan associades a una mortalitat significativament reduïda quan es comparen amb dietes riques en sucre i grasses. En l’estudi, s’analitzaren las associacions de patrons dietètics amb tasses de mortalitat, a través del estudi dels patrons d’alimentació de més de 2.500 adults entre 70 i 79 anys, durant un període de 10 anys.

Els resultats suggereixen que les persones de la tercera edat que prenen quantitats altes de verdures, fruites, cereals integrals, productes lactis descremats o baixos en grasses, carn avícola i peix, són més propensos a gaudir d’un millor estat nutricional, una major qualitat de vida i una supervivència més alta que qui no segueix estes pautes.

Sorprenentment, pocs estudis han investigat las associacions dels patrons alimentaris empírics amb la mortalitat.

Aquest estudi és el primer en revisar les pautes alimentàries d’un conjunt de persones de més de 70 anys relativament gran i divers dels EUA., i també el primer en analitzar les associacions d’estos patrons alimentaris amb la supervivència. Aquest estudi és per ara únic ja que també valora la qualitat de vida dels participants i el seu estat nutricional a través d’un anàlisi bioquímic detallat.

En molts països, en els últims temps les principals causes de mort han deixat de ser les malalties contagioses per a passar a ser les cròniques i relacionades amb l’envelliment, que estan prou influïdes per la dieta.

Moltes investigacions prèvies ja han vinculat el sobrepès i l’obesitat amb les malalties cròniques i relacionades amb l’envelliment, com els problemes cardíacs, la diabetis tipus 2, certs tipus de càncer i els derrames cerebrals, tots dels quals poden veure’s influïts per la dieta. S’estima que entre els anys 2000 i 2030, la quantitat mundial d’adults de 65 o més anys augmentarà en més del doble, passant de uns 420 milions a prop de 973 milions.

Notícia Original

Notícia Relacionada

Contagis per proximitat


Amb l’ajuda de 788 voluntaris en un centre d’ensenyança secundària s’ha desenvolupat i provat una nova tècnica per a contar la quantitat d’ocasions aptes per a la possible propagació d’alguna malaltia que es donen en un dia típic.

Les xarxes de contacte, que són motllades pels processos socials i culturals, són necessàries però també serveixen per a propagar infeccions. Abans d’esta investigació, la manca de dades adequades sobre la formació i l’estructura d’aquestes xarxes obstaculitzava tot intent de fer degudament un estudi sobre aquestes.

No és viable per a una persona confeccionar un recompte fiable de la quantitat d’individus que han passat prop de ella en un dia normal. En llocs públics en els que ens creuem amb gent a cada instant acabaríem perdent el compte.

Es dissenyà un mètode per a contar quantes vegades es produïen interaccions capaces d’ajudar a propagar malalties durant un dia típic, usant una població d’estudiants, professors i altres membres del personal d’un col•legi d’ensenyança secundària com model d’un grup tancat de persones.

Els voluntaris passaren la jornada duent un collar amb un sensor. Cada un tenia el seu propi número de seguiment, i estava programat per a enviar i rebre senyals de ràdio a intervals de 20 segons, i per a detectar la senyal d’altres fins 3 metres de distància com a màxim.

Equipats amb els sensors, els voluntaris seguiren amb la seua jornada quotidiana, assistint a classes, caminant pels corredors i conversant amb altres persones.

Al final del dia, es recolliren els sensors, i es realitzà el recompte de quantes interaccions de sensor a sensor s’havien produït i quant havia durat cada una.

Definint una interacció com qualsevol cas de proximitat a la distància màxima de 3 metres entre dos sensors que duraren com a mínim 20 segons, i tenint en compte que unes mateixes persones poden tenir moltes interaccions molt breus entre elles, es descobrí que la quantitat total de interaccions aptes per a la transmissió de patògens fou de 762.868.

Des de la perspectiva d’un patogen, cada interacció és una oportunitat per a botar d’una persona a altra.



El maquillatge de mala calitat danya els ulls i la pell


Més allà de les irritacions , hi ha perill d’infeccions com conjuntivitis i blefaritis,que poden convertir-se en cròniques.
Les condicions externes,tenen un paper important en el manteniment del correcte estat de la pell.
Si aquestes són adequades la pell serà saludable però sinó s’envellirà prematurament. Per a estar segures d’una pell saludable s’ha de tenir en compte el tipus de pell.
Depenent del tipus de pell es necessita un tipus de maquillatge. A més segons experts també s’ha de tindre en compte les possibles al•lèrgies reaccionades per contacte,per al cutis i els ulls.
Pot provocar diferents tipus de danys oculars.
A més de les irritacions que poden convertir-se en cròniques. Els responsables d’ açò son els productes per a remarcar els ulls,aquests poden produir inflamacions i irritacions si no hi ha una cura d’ells al aplicar-los. Tots aquests productes a més deuen respectar el pH de l’ull i evitar que el producte es puga contaminar.
També hi ha que assegurar-se de l’estat del envàs del producte i de que estiga ben tancat,aïllat de contaminants. Per tot açò els professionals aconsellen escollir els cosmètics els quals tenen els components escrits a les etiquetes.
Respecte als maquillatges,no sols son bases sinó qualsevol producte per a millorar l’aspecte. Encara que aquests són hipoalergènics poden causar irritacions,sinó es el producte adequat. Després es millor utilitzar un producte especial per a llevar el cosmètic.


Pàgines relacionades:

Video:

CAFÈ:SALUDABLE FINS A QUATRE TACES AL DIA


A pesar de que estiga format principalment per cafeïna i aquesta actua sobre el sistema nerviós,es pot beure cafè moderadament sense afectar a la tensió arterial. Però el seu abús augmenta el risc de sofrir artritis reumatoide.
El cafè esta considerat com la tercera beguda més consumida després de l’aigua i el té,a més per a molts es la font d’energia per a tot el dia. Durant molts anys ha suposat un mal hàbit i s’ha comparat amb el alcohol i el tabac. Però tot açò perd importància si es consumeix moderadament (3 o 4 diàries).
Per a una doctora especialista que recolza la idea de que el cafè es saludable ha comentat que les vitamines,els minerals i els antioxidants del cafè poden exercir un factor protector front a un gran nombre de malalties en les que esta implicat l’estrès oxidatiu de les cèl•lules,així com un poder preventiu front a patologies degeneratives com el parkinson i el alzheimer.
Un estudi publicat aquest març afirma que beure més d’una tassa de cafè al dia s’associa a un 25% menys de risc d’ictus en comparació amb qui consumeixen menys. L’estudi realitzat entre 34.670 dones d’ entre 49 i 83 anys posa en manifest que després de tindre amb compte altres factors de risc, la presa de cafè esta relacionada amb una menor probabilitat de sofrir ictus total,infart cerebral o hemorràgia subaracnoidea. Algunes dones han evitat el consum de cafè perquè pensaven que no era saludable.



Pàgines relacionades:


Video: