dimarts, 12 d’abril del 2011

Dieta Sana, Major Longevitat


Un estudi aporta probes de què les persones que segueixen dietes sanes no sols gaudeixen de millor salut, sinó que a més viuen més temps.

L’estudi ha demostrat que les dietes que afavoreixen el consum d’aliments saludables estan associades a una mortalitat significativament reduïda quan es comparen amb dietes riques en sucre i grasses. En l’estudi, s’analitzaren las associacions de patrons dietètics amb tasses de mortalitat, a través del estudi dels patrons d’alimentació de més de 2.500 adults entre 70 i 79 anys, durant un període de 10 anys.

Els resultats suggereixen que les persones de la tercera edat que prenen quantitats altes de verdures, fruites, cereals integrals, productes lactis descremats o baixos en grasses, carn avícola i peix, són més propensos a gaudir d’un millor estat nutricional, una major qualitat de vida i una supervivència més alta que qui no segueix estes pautes.

Sorprenentment, pocs estudis han investigat las associacions dels patrons alimentaris empírics amb la mortalitat.

Aquest estudi és el primer en revisar les pautes alimentàries d’un conjunt de persones de més de 70 anys relativament gran i divers dels EUA., i també el primer en analitzar les associacions d’estos patrons alimentaris amb la supervivència. Aquest estudi és per ara únic ja que també valora la qualitat de vida dels participants i el seu estat nutricional a través d’un anàlisi bioquímic detallat.

En molts països, en els últims temps les principals causes de mort han deixat de ser les malalties contagioses per a passar a ser les cròniques i relacionades amb l’envelliment, que estan prou influïdes per la dieta.

Moltes investigacions prèvies ja han vinculat el sobrepès i l’obesitat amb les malalties cròniques i relacionades amb l’envelliment, com els problemes cardíacs, la diabetis tipus 2, certs tipus de càncer i els derrames cerebrals, tots dels quals poden veure’s influïts per la dieta. S’estima que entre els anys 2000 i 2030, la quantitat mundial d’adults de 65 o més anys augmentarà en més del doble, passant de uns 420 milions a prop de 973 milions.

Notícia Original

Notícia Relacionada

1 comentari:

  1. Durant molt de temps s'ha dit que tenir una dieta sana era molt saludable i que a més prevenia moltes malalties com la hipertensió.Però una millor salut no allarga la vida,o aixó pensaven els consumidors.Amb aquesta idea contiunuem fins avui en dia.Poques persones segueixen una dieta realment equilibrada.
    Aquesta noticia,que una dieta sana i equilibrada millora la qualitat de vida i fa que es tinga una supervivència més alta,té influéncia,ja,sobre la gent amb mala alimentació i sobretot a gent major,ja que estes són les més interessades en allargar i cuidar la seua vida.Mentre els joves no es preocupen de la seua salut i menys de la seua alimentació,encara que deurien fer-ho.
    Per acabar deixe unes p'agines relacionades amb la major longevitat:
    -LONGEVITAT I CALITAT DE VIDA
    http://www.caribdis.org/projecte/activitats4/ce403.htm
    -¿QUÈ ÉS REALMENT UNA DIETA SANA?
    http://www.alimentacion-sana.com.ar/Portal%20nuevo/actualizaciones/dietasana.htm

    ResponElimina