dimarts, 30 de novembre del 2010

Tabaquisme passiu, més nociu del que ens pensem

Aproximadament, una de cada 100 morts produides al món es d'un fumador passiu, i es calcula que moren unes 600.000 persones a l'any degut al fum del tabac, va dir aquest divendres la Organització Mundial de la Salut (OMS).

"Dues terceres parts d'aquestes morts ocòrren en Àfrica i Àsia", afegiren en el estudi els investigadors.


La exposició infantil al fum indirecte sol ocòrrer en casa, i la combinació de malalties infeccioses i el tabac "pareix ser una combinació mortal per a xiquets en aquestes regions", indicaren els experts. De fet, es calcula que aquest fet causa unes 165.000 morts anuals en xiquets.

En el comentari sobre els descobriments publicats en la revista Lancet, dos investigadors de la Universitat del Sud de California van dir que els legisladors tenen que intentar motivar a les famílies per a que deixen de fumar a casa.

"En alguns països, els hogars lliures de fum s'han convertit en norma, però aquesta està lluny de ser universal", van escriure.

Els investigadors de la OMS van recopilar la informació de 192 països per al seu estudi. Per a obtindre les dades integrals van tindre que retrocedir fins al 2004. Van utilitzar un model matemàtic per estimar les morts i el nombre d'anys que es perden de bona salut en la persona.

En total; el 40% dels xiquets, el 33% dels homes no fumadors y el 35% de les dones no fumadores estaven exposats al fum del tabac en el 2004, segons els descobriments.

Es creu que aquesta exposició ha causat 379.000 morts per malaties cardíaques, 165.000 per infeccions respiratòries de les vies baixes, 36.900 per asma i 21.400 per càncer de pulmó.

Per obtindre una idea sobre l'impacte total del tabaquisme, aquestes morts deurien sumar-se als aproximadament 5,1 milions de morts a l'any que s'atribuixen al consum directe del tabac.


Mentres que les morts de xiquets pel "fum de segona mà" es centraven més en els paisos pobres o en vies de desenvolupament, les morts en adults s'extengueren per totes les nacions de tot tipus de nivells de vida.

En els països rics d'Europa, sols es produgueren 77 morts infantils, mentres que van haver 35.388 morts en adults. No obstant, en els països evaluats en Àfrica, es calcula que 43.375 morts pel tabaquisme passiu van ser de xiquets, front a les 9.514 morts en adults.




Sols el 7,4% de la població viu actualment en jurisdiccions amb lleis antitabac i aquestes normes no sempre es compleixen en la seua totalitat.

En els llocs on s'ataquen aquestes lleis, la investigació mostra que l'exposició passiva al tabac en llocs d'alt risc com bars i restaurants es pot reduir en un 90%, i en general un 60%.


Notícia original

Noticies relacionades:

Components nocius del fum del tabac

dilluns, 29 de novembre del 2010

Beneficis del gimnàs i l'exercici en general

Qualsevol persona pot acudir al gimnàs. A més, avui en dia en qualsevol poble hi ha almenys un, per no parlar de les grans ciutats on es poden trobar varis. I el més important, obrin pràcticament tot el dia i els horaris solen ser lliures, és a dir, que no es necessari acudir a unes hores concretes, sino s'hi pot acudir a l'hora que un desitje. Més facilitats impossible.



Si vols probar, el primer que deuries fer és demanar al monitor un reconeixement mèdic i físic personal per a que et façen un bon plà d'entrenament que s'adeqüe a les teues capacitats.

Desde la gimnàstica fins al treball aeròbic hi han moltes possibilitats i varietats d'exercici. Si el que busques es enfortir els músculs, s'imposa el treball amb aparells i peses. Si per altra banda el que busques es perdre pes i guanyar capacitat cardiorespiratòria, has de fer més exercici aeròbic.


Alguns de vosaltres sabeu que es acudir periòdicament al gimnàs que tingueu prop de casa o al del polideportiu municipal perque és una rutina que porteu fent desde fa temps per estar en forma i cuidar la vostra salut. Però els que encara no heu estat a un gimnàs per dins, ¿sabeu que fa exactament la gent allí i els motius pels que hi van?

En una investigació, la directora tècnica d'un important gimnàs de Madrid, Estrella Ovejero, va comentar:

“¿Que per qué els que tenen més de 14 anys deuen anar al gimnàs? Doncs sobretot per a cuidar la seua salut, perque descobriran que el seu cos funcionarà millor, que no senten cansanci quan pujen unes escales o tenen que carregar un pes. També és important que el jove faça altres activitats como ioga, taichi, reeducació postural o armonització corporal. El que s'anomena gimnàstica suau, que li va a recol·locar eixa estructura òssia i muscular en el seu lloc", afig la directora.


Javier Escobar té 20 anys i porta sis mesos acudint al gimnàs.

"Abans feia natació, futbol, bicicleta... Vaig vindre perque hi estàven apuntats uns amics meus i em vaig animar". També va afegir: "Faig un poc de tot: cardio, peses... Al principi em costava, pero ara m'agrà. La veritat es que em trobe molt millor, em costa menys fer les coses, tinc més movilitat, més fons. Estic encantat."


En un gimnàs es pot fer treball de cardio i de peses. El primer tipus de treball consisteix en l'exercici aeròbic, és a dir, el que fa suar, com per exemple: córrer al aire lliure o en cinta, fer "step", bicicleta i "spinning", practicar arts marcials, etc. El segon tipus es, sobretot, esforç muscular, executat amb peses o bé amb aparells que faciliten el moviment de la càrrega. L'ideal seria combinar ambdós.


Fixant-se en els objectius personals, si el que t'interessa es perdre pes, deuries fer més exercicis aeròbics, ja que aquestos són els que desfan el greix degut a que el cos necessita més energia en eixe moment i tendeix a utilitzar les principals reserves energètiques. També has de tindre en compte que el múscul pesa més que el greix, i es possible que augmentes de pes quan portes cert temps fent peses al gimnàs, pero també obtindràs una figura més esbelta.

"Altre benefici important del gimnàs es que t'alliberes de la tensió que et provoca l'estudi o el treball, la vida en general. Soltes la ment", afig per últim la directora del gimnàs.


Respecte al camp mèdic, abans de començar a fer deport és necessari que un metge deportiu et faça un chequeig amb el fi de descobrir possibles enfermetats que desconegues que tens, i principalment saber en quin estat tens el cor.

En el reconeixement que et façes, la prova d'esforç deuria ser obligatoria. Aleshores, amb els resultats del chequeig, un monitor planifica l'entrenament que més et convinga.

"És fundamental que el metge deportiu i el monitor coordinen el treball.", aconsella Estrella. "Es comença a treballar amb pesos controlats. Fem un circuit per a que treballen els principals grups musculars i vagen posant-se en forma per a després començar a treballar amb major intensitat. Hi ha que treballar amb cura."


Com a conclusió, la directora afirma: "En quant als complements vitamínics o altre tipus de substàncies, el jove no deuria prendre res. Que bega més de dos litres d'aigua diaris; abans, durant i després de l'exercici, i si sua molt i com a conseqüència perd molts minerals, els pot recuperar amb begudes isotòniques. Res més."


En quant al temps, la freqüència ideal d'entrenament es de tres dies per setmana. Pero la perfecció són cinc dies entre un hora i hora i mitja de treball, segons Estrella.



Notícia original

En aquest vídeo podem comprovar un gimnàs especialitzat en donar classes de boxa, on la gent practica esport i es posa en forma a la vegada que s'alliberen de l'estrés i s'ensenyen a defendre's.



Noticies relacionades:

Possibles perjudicis de combinar l'exercici físic amb les vitamines

És conegut per tots que el exercici físic aporta nombrosos beneficis per a la nostra salut. També sabem que degut als seus efectes positius, les vitamines són de gran importància per al correcte funcionament de l'organisme.


Però segons revela una nova investigació, la combinació d'ambdós podria resultar no tan beneficiosa.

Alguns científics d'Alemanya i els Estats Units afirmen que el exercici podria contribuir a incrementar la sensibilitat de l'organisme a la producció compostos perjudicials com per exemple els anomenats "radicals lliures". Aquests són compostos que causen danys cel·lulars o estrés oxidatiu, i es creu que són responsables d'accelerar el procés d'envelliment.








L'exercici, segons expliquen els investigadors, augmenta els nivells de certs compostos danyins en l'organisme perque acceleren el metabolisme i aleshores s'incrementa el consum d'oxigen, procés que en excés pot ser perjudicial i derivar en danys cel·lulars.
No obstant, també són compostos que l'organisme utilitza per evitar aquests danys.
Es ací on entra el paper de les vitamines, doncs un
consum d'antioxidants com les vitamines C i E podrien desfer aquest últim efecte beneficiós.





L'exercici provoca que les cèl·lules musculars sintetitzen mol·lècules de glucosa al combinar àtoms de carboni amb l'oxigen i al extraure l'energia que necessiten alliberar en conseqüència.
En aquest procés es formen mol·lècules d'oxigen altament reactives, les quals són compostos oxidatius que s'ha comprobat que causen danys als teixits de l'organisme. A mesura que envellim, aquests danys són cada vegada majors, per això es creu que l'envelliment és una causa de l'anomenat estrés oxidatiu cel·lular.
Dit d'una manera més directa: l'oxigen ens mata poc a poc. Quan més respirem, més oxigen passa per les nostres cèl·lules i per tant més envellim.

Per aquesta raó, molta gent, tant deportistes com no deportistes, prenen suplements antioxidants perquè es creu que ajuden a reduir els efectes de l'estrés oxidatiu.
De fet, els científics de l'investigació van realitzar un estudi on es va comparar la quantitat de radicals lliures en dos grups de jòvens durant quatre setmanes d'entrenament físic intensiu. Un dels grups va prendre una combinació de vitamines C i E, mentre que l'altre grup no va prendre res.
Al final de l'estudi els investigadors van descobrir que aquells que van consumir els antioxidants no van presentar canvis en els seus nivells de radicals lliures. En canvi, aquells que no consumiren vitamines van presentar un increment en la formació d'aquests compostos.
Però per un altra part, sols aquell grup que no va consumir res va lograr restaurar el seu metabolisme de glucosa.

Com a conclusió final, un dels científics va afirmar:
"Si bloquejem amb antioxidants la producció de radicals lliures que provoca l'exercici també estarem bloquejant els efectes beneficiosos que aquest produeix".
Altres agreguen que aquest efecte no s'aplica als antioxidants que es troben de manera natural en frutes i vegetals, ja que, encara que tenen un elevat contingut d'aquests compostos, també contenen altres substàncies que tal vegada contrarresten qualsevol efecte negatiu.

Després de tot, els experts afirmen que aquests són estudis preliminars i faràn falta moltes més investigacions per confirmar aquesta hipòtesi.


Noticies relacionades:

diumenge, 28 de novembre del 2010

Toxicitat de la tonyina degut a les altes concentracions de mercuri

S'ha realitzat un estudi que demostra que més del 50% de les lates de tonyina comercialitzades contenien més mercuri del que la Agencia de Protecció Ambiental (EPA) dels Estats Units considera segur per a la salut, fet que va generar preocupacions entre els consumidors habituals d'aquest tipus de peix en tot el món. És una notícia que també m'ha impactat, ja que acostume a consumir aquest tipus de peix quasi diàriament.





En general, el peix acumula mercuri de dues maneres: absorbint-lo mitjançant la seva pell o les escames al trobar-lo en l'aigua, o bé consumint altres organismes que contenen mercuri.
En el estudi es van evaluar més de 300 mostres de tonyina de lata i van descobrir que la "tonyina blanca" o "albacora" tenia consistentment majors concentracions de mercuri que la tonyina clara. Açó ocorre degut a que l'albacora és una espècie de gran mida i es troba en nivells més alts en la cadena tròfica que la tonyina clara. Aquest segon cas de retenció de metalls pesats en els peixos es coneix com a un problema mediambiental anomenat bioacumulació.


Acumulació progressiva d'altres components químics com el DDT en els diferents nivells tròfics.


Segons associacions relacionades amb la salut, els grups socials d'alt risc, que inclou a les dones embarassades, mares lactants i als xiquets menuts, deuen limitar el seu consum semanal a no més de 340 g de tonyina clara, i no més de 170 g d'albacora.
Per una part, l'Administració d'Aliments i Medicaments (FDA) fixa un estandart de no més de 1.0 parts per milió (ppm) de mercuri per al peix comercial. La major part de la tonyina venuda als Estats Units es pesca comercialment, i per tant es veu sota aquesta mesura. Per una altra part, la EPA, com a part de la seua jurisdicció sobre els llacs i corrents d'aigua del païs, regula la pesca deportiva, i fixa un
estandart més estricte de no més de 0.5 ppm de mercuri en el peix.
L'Institut Nacional de Pescaderies va tindre problemes amb aquestes regulacions, ja que el director de relacions amb els mitjans de comunicació d'aquesta associació va assegurar que les concentracions de mercuri que es troben a la tonyina no superen els beneficis de salut que comporta el seu consum:
"La tonyina de lata és segura. Els consumidors deuen confiar en que la tonyina de lata segueix sent una font segura i saludable de proteïna magra i àcids grassos omega3."

No obstant, els perjudicis que pot causar el excés de mercuri acumulat en el ésser humà degut a un constant consum de tonyina són prou destacables. Entre els efectes per envenenament d'aquest metall pesat es troben: danys en el sistema nerviós central, pèrdua de audició, problemes de visió, problemes de locomoció i/o d'articulació de paraules, pèrdues de raó, entre altres, els quals poden causar la mort amb facilitat si no es tracta a temps.
Encara que no hi ha advertències específiques sobre el mercuri per a ningú que no es trobe en un grup d'alt risc, alguns experts recomanen a altres adults menjar tonyina en moderació, encara que s'ignora quina és la quantitat adequada.

Com a mesura, uns investigadors van fer una conferència als reguladors federals perquè aquestos requerisquen que els productors de tonyina en la lata aporten informació detallada als consumidors sobre les concentracions de mercuri.



Noticies relacionades:

dimecres, 24 de novembre del 2010

El fum dels focs artificials és perjudicial

Una investigació confirma la presència de petites concentracions de plom, coure o titani que arriben fins al pulmó.

Les partícules metàl•liques que s'emeten en el fum dels focs artificials suposen un risc per a la salut, especialment per a les persones asmàtiques. Ho adverteix així un estudi elaborat per investigadors de l’ Institut de Diagnòstic Ambiental i Estudis de l'Aigua (Idaea-CSIC) de Barcelona, que publica la revista "Journal of Hazardous Material".
Una menor exposició implica una menor contaminació, per la qual cosa la investigadora va assenyalar com a solució al problema que els assistents a aquests espectacles es col•loquin en llocs no afectats per l'arribada de les emissions i es pari esment a l'adreça del vent. També va considerar important realitzar un control "estricte" sobre els components del material pirotècnic que s'importa, per evitar així la crema d'aquells productes amb una composició química potencialment més perillosa.
"La investigació toxicològica ha demostrat que moltes de les partícules *metalíferas que porta el fum dels focs artificials són bioreactives i poden afectar a la salut humana", va assenyalar la investigadora del Ideal Teresa Moreno. L'evidència és que aquesta inhalació resulta perniciosa "encara que solament succeeixi en ocasions puntuals al llarg de l'any", per la qual cosa la investigadora va recomanar allunyar-se del fum que es produeix tant com sigui possible. "
L'addició de metalls en la pólvora, que es realitza per obtenir els diferents colors i efectes dels coets, provoca l'alliberament de partícules nocives per a la salut, segons es demostra amb aquestes dades, recollits en exhibicions pirotècniques realitzades a Girona, Barcelona, València i Londres. Aquestes partícules són el bastant petites -diverses micras o menys- com per ser inhalades "profundament" en el pulmó, algunes molt perjudicials com el plom, si ben també s'ha detectat la presència de coure, estronci, potassi, magnesi, alumini, titani, bari, antimoni i concentracions d'òxid nítric i diòxid de sofre.


Notícia original


Notícies relacionades:
El fum
Foc artificial

Vídeo

La grip aviar

La grip aviar ha tornat a Hong Kong. Les autoritats sanitàries de l´excolònia britànica asseguren que han detectat el primer cas de grip A/H5N1 en una persona des de 2003. Es tracta d'una dona de 59 anys, que ha donat positiu en les proves després d'haver tornat d'un viatge a Xina continental. La pacient, que inicialment va ser diagnosticada amb pneumònia, es troba hospitalitzada en estat greu. Es desconeix on ha contret la malaltia.
Chow ha afirmat que no hi ha indicis, de moment, que la dona ingressada s'hagi contagiat per una transmissió del virus d'humà a humà, i que la investigació s'està concentrant en les gallines com a font d'infecció. La dona va viatjar a Xina entre el 23 d'octubre i l'1 de novembre passats amb el seu marit i la seva filla. L'espòs, de 60 anys, també va experimentar símptomes de febre, però s'ha recuperat.
L'excolònia va registrar l'últim cas de grip aviari en humans en 2003. Sis anys abans, en 1997, va sofrir el primer gran brot en persones ocorregut al món. La malaltia va provocar llavors la mort de sis persones a Hong Kong, i va obligar a sacrificar diversos milions de pollastres i gallines, tots els de el territori. Hong Kong es va veure copejat també en 2003 pel SARS (sigles en anglès de síndrome respiratòria aguda i greu), que va matar a 774 persones a tot el món; d'elles, 299 en l'ex colònia. L'epidèmia va enfonsar l'economia d'Hong Kong durant mesos.
Desde que es va produir l’apareixement del H5N1 en 2003, s’han contabilizat 507 casos en tot el món, dels cuals 302 han sigut mortals, segons l’últim balanç de l’ Organizació Mundial de la Salud (OMS), publicat el 18 de octubre passat. El major nombre de contagiats i morts s’ha produït en Indonèsia (170 y 141, respectivament), Vietnam (119 -59) i Egipte (112-36).


Notícia original


Notícies relacionades:
La grip torna
Hong Kong set anys després

Vídeo



L'asprina que ens protegirà


Una dosi baixa d'aspirina podria ajudar a prevenir càncer de còlon i recte, diu un estudi. Actualment, l'aspirina s'utilitza àmpliament per a protegir contra versa cerebral i els problemes cardíacs. els investigadors creuen que els seus beneficis superen als riscos, que en dosis tan baixes tendeixen a ser relativament menors, com a hematomes o sagnat nasal. els investigadors creuen que els seus beneficis superen als riscos, que en dosis tan baixes tendeixen a ser relativament menors, com a hematomes o sagnat nasal. Encara que agrega que les persones que tenen risc de càncer colon rectal, inclosos els obesos i aquells amb una història familiar de la malaltia, haurien de considerar el tractament d'aspirina, els pacients han de consultar amb el seu metge abans de consumir el fàrmac. Actualment, l'aspirina s'utilitza àmpliament per protegir contra vessi cerebral i els problemes cardíacs. No obstant això, moltes persones sanes d'edat avançada no la consumeixen a causa dels seus efectes secundaris.
Els científics afirmen en l'estudi, no obstant això, que els beneficis "inclinen la balança" a favor del seu consum.
Existeix un petit benefici en les malalties vasculars i ara sabem que hi ha un gran benefici per a aquest càncer.Encara que agrega que les persones que tenen risc de càncer colorrectal, inclosos els obesos i aquells amb una història familiar de la malaltia, haurien de considerar el tractament d'aspirina, els pacients han de consultar amb el seu metge abans de consumir el fàrmac.Per la seva banda, Mark Flannagan, president executiu de l'organització Beating Bowel Cancer, afirma que aquests resultats "són molt positius" i ha d'estudiar-se la possibilitat d'oferir un tractament d'aspirina juntament amb els programes de detecció del càncer.

Però agrega que "qualsevol persona que estigui considerant prendre aquest medicament deu primer consultar-ho amb el seu metge".









Notícia original

Notícies relacionades:
Reduir els casos de cólon
La aspirina

Vídeo

dimarts, 23 de novembre del 2010

La grassa com a qüestió d'Estat


La prohibició a EUA de regalar joguets amb el menjar ràpid obri un aferrissat debat sobre si l'obesitat és una epidèmia o un problema individual.
A Estats Units s'ha iniciat un debat entre aquells que opinen que l'Estat ha de tractar l'obesitat com una epidèmia, dissuadint com puga als ciutadans de consumir aliments altament calòrics o excessivament grassos, i aquells que pensen que la gordura és una opció individual i que, el sobrepès, com a dolença, ha de ser tractat exclusivament a nivell mèdic, cas a cas, sense cap tipus d'intervenció de l'Administració pública. La decisió de la ciutat de Sant Francisco de prohibir que les cadenes de menjar ràpid regalen joguets amb menús altament calòrics ha reiniciat la polèmica, que supera el terreny nutricional i s'ha convertit en un debat sociològic i polític que pot acabar amb el naixement d'un negacionismo nutricional.
Sant Francisco li ha declarat la guerra al Happy Meal, el colorit menú de nens de la cadena McDonald's. Durant dècades, el gran atractiu de McDonald's ha estat el fet que sigui una barreja entre pati de jocs i restaurant al que als nens els agrada acudir amb la família. Per als governants locals de Sant Francisco, no obstant això, el problema sobrevé quan els menjars dels nens en McDonald's, Burger King, Wendy's o qualsevol altre establiment de menjar ràpid són un hàbit, la norma en lloc de l'excepció. Tenint en ment que el 13% dels nens d'EUA són obesos, la Junta de Supervisors de la ciutat (òrgan equivalent a l'Ajuntament local) ha aprovat una ordenança segons la qual no es podran regalar joguines amb menús que ofereixin més de 600 calories, tinguin més d'un 35% de valor nutricional procedent de greixos, continguin un 10% de greixos saturats, suposin més de 640 mil•ligrams de sodi o no incloguin una ració de fruites o vegetals.







La mesura entrarà en vigor al desembre de 2011 .Es tracta d'una estesa opinió entre molts polítics d'EUA: l'obesitat és una epidèmia, i com tal cal tractar-la. Així ho opina la pròpia Casa Blanca. És tradició en cada presidència que la primera dama assumeixi una causa social en la qual centrar els seus esforços. Nancy Reagan ho va fer amb la lluita contra la drogoaddicció. Laura Bush va fomentar la lectura. Michelle Obama combat l'obesitat infantil.






Notícia original


Notícies relacionades:
Mesures
Límits al menjar ràpid


Vídeo


L'osteoporosis masculina

En parlar de osteoporosis a tots se'ns ve al capdavant la imatge d'una dona, normalment d'edat adulta que ha superat ja la menopausa. Així i tot, aquesta patologia apareix també en homes i d'una forma més comuna del que puga creure's, doncs per cada tres casos que es donen en població femenina, un Home també la pateix.
La osteoporosis es caracteritza per una pèrdua gradual de la densitat òssia, la qual cosa al seu torn incrementa el risc de patir determinat tipus de fractures. En el nostre país afecta a més de 2 milions de persones, 500.000 de les quals són homes. Però existeixen moltes diferències entre les causes per la qual afecta a unes i a uns altres.

"Mentre que en la dona la osteoporosis és provocada per una destrucció progressiva de l'os, en l'home aquesta malaltia es produeix per un dèficit en la seua formació", apunta el doctor Josep Blanch, del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar, a Barcelona. "Mitjançant el cultiu de *osteoblastos, les cèl•lules encarregades de la formació de l'os, s'ha pogut demostrar que en els homes amb osteoporosis aquestes tenen una activitat deficitària".

Aquestes conclusions són fruit d'una línia d'investigació que la Secció de Metabolisme Ossi del Servei de Reumatologia de l'Hospital del Mar porta realitzant des de fa ja diversos anys sobre la osteoporosis en l'home i que han sigut publicades en la revista Calcified Tissue International.

"Fins ara es pensava que els casos de osteoporosis en homes estaven relacionats amb el consum d'alcohol, tabac o fàrmacs", comenta Blanch. "Però és cert que almenys el 50 per cent d'ells no tenen res a veure amb aquests hàbits, sinó que es deuen al fet que els *osteoblastos no generen suficient teixit ossi".

Ossos més llargs i grans

Any rere any la osteoporosis, el Dia Mundial De la qual es va celebrar el 20 d'octubre, és la causa de més de 45.000 fractures d'os, la qual cosa unit al fet que es donen en persones en edat avançada, fa que la deterioració en la qualitat de vida siga important. "Encara que se segueixen donant més en dones, atès que en elles la prevalença és major, el 20 per cent de les fractures vertebrals simptomàtiques les pateixen homes, igual que el 30 per cent de les de maluc", subratlla el doctor Blanch.
La resistència que puga tenir un os no solament es mesura per la seua densitat, sinó també per la qualitat d'aquesta la seua arquitectura, mineralització o les microfractures que es puguen apreciar. Els homes tenen una massa òssia major a la de les fèmines per una senzilla raó, els seus ossos són més grans i més llargs, "açò fa que patisquen les fractures osteoporóticas deu anys després que en el cas de les dones", indica l'expert.

Entre els 35 i els 50 anys és quan es comença a produir la pèrdua d'os. En la població femenina aquest procés s'incrementa a causa del dèficit d'estrògens provocat per la menopausa. "En els homes també existeix una disminució de la concentració hormonal, però en aquest cas de testosterona, andrògens adrenales o l'hormona del creixement. De forma secundària també pot ser provocada pel hipogonadismo, la teràpia oral amb esteroides o el consum d'alcohol", assevera Blanch.


Notícia original


Notícies relacionades:
L'Osteoporosi com amenaça
Origen de l'osteoporosi

Vídeo

El còlera en Haiti

Els pitjors temors s'han confirmat: el còlera ha vingut a complicar la precària situació en la qual es troba Haití després del devastador terratrèmol del passat 12 de gener. El brot s'ha cobrat ja la vida d 'almenys 138 persones, i altres 1.500 estan infectades. Les autoritats temen que els casos es disparen en els campaments on s'amunteguen milers de desplaçats pel sisme, que va destruir Port-au-Prince, la capital, i va causar 250.000 morts.
L'origen del brot està, precisament, en el departament de Artibonite, en el nord del país, que ha rebut bona part del flux de refugiats. I el focus, segons tots els indicis, està en l'aigua d'un canal de proveïment públic.
El ministre haitiano de Salut va confirmar ahir que es tractava d'una epidèmia de còlera del "tipus més perillós La malaltia s'expandeix a gran velocitat, esperonada per les precàries condicions sanitàries en les quals viuen els desplaçats. Els hospitals estan desbordats
La veïna República Dominicana ha reforçat els controls sanitaris en la frontera amb Haití.



Notícia original

Notícies realacionades:
Expansió de el còlera
El còlera
Víctimas

Vídeo

dilluns, 22 de novembre del 2010

"Soplo" cardíac

El "Soplo" no és una malaltia del cor sino és un signe que el metge de capçalera ho nota a l'oscultarte per vore el ritme cardíac del cor, és un soroll escoltat al estetoscopi i es causat per les turbulències de la sang al pas per les caitats i les vàlvules.
Aquest signe no es de vegades important perquè la majoría de jovens i majors quen eren més menuts alguna vegada en la seua vida han tingut un "Soplo". Hi ha diferents tipus de "soplos" els mes benignes i els anormals que es poden produir orificisen l'estructura del cor i els simptomes més freqüents en la falta d'alé, dolor de pit i inclús intolerancia a l'exèrcici físic. No necessiten tractament encara que els soplos anormals es poden tractar amb l'utilització de medicaments.
En conclusió, es pot afirmar que les persones que tenen un soplo dels tipus anormals o malignes no deuen de realitzar sobreesforços en la seua vida quotidiana, no es recomanable realitzar exercici ni activitats que augmenten les pulsacions del cor.
Noticies relacionades:
Vídeo

Una de cada tres joves ha practicat sexe sense protecció

Alarmen les xifres d’un estudi realitzat a 3000 per Ring 2 Sexo, alcohol y anticoncepción, on es mostra que una de cada tres joves d’entre 18 i 29 han practicat sexe sense utilizar anticonceptius, majoritàriament una nit de festa. I és que, sis de cada deu dones enquestades afirmen que l’alcohol ajuda a deshinibir-se, facilitant la pràctica de sexe.


Aquest percentatge varia depenent la comunitat autónoma, sent el País Vasc aquella que major nombre té.


El doctor Iñaki Lete i la presidenta de la Societat Espanyola de Contracepció, Esther de la Viuda, coincideixen en el mateix: és difícil controlar quan es beu. Així, expliquen també que els embarassos no desitjats i el consum d’alcohol van lligats, deixant de banda que es multiplica el risc de contraure una malaltia de transmissió sexual.


Dins d’aquesta relació sexe-alcohol hi ha dos factors: si les joves consumeixen molt d¡alcohol obliden qué deuen fer i per altra, si es preñen la píldora, poden expulsar-la degut al vòmit.
Per últim, fem un repàs als mètodes anticonceptius més utilitzats: el preservatiu amb un 44’5%, la píldora amb un 28’8% i l’anell vaginal, 7’4%.




Noticies relacionades:



Altres enllaços:


Fins als set anys sabem compartir

Ens agrada a la gent compartir les nostres coses amb altres persones? Habitualment la gent pensa que els xiquets son les persones que menys comparteixen però aquestos estan molt enganyats amb les seues idees.
Un estudi realitzat a Suïssa a demostrat que els menuts fins als vuit anys comparteixen mes que els mes majors. Aquestos xiquets varen formar part d’un estudi que estava format per tres proves, en les quals els xiquets decidirien si compartien amb els seus companys o s’ho quedaven tot per a ells. Els científics es varen sorprendre amb les reaccions dels xiquets ja que en totes les probes varen compartir la majoria d’aquestos el regal amb els companys. El que açò vol dir es que els menuts són menys egoistes que els majors ja que aquestos no comparteixen res o casi res amb els demés, és a dir, són mes individualistes i no pensen amb la necessitat d’altres persones. Encara que també hi havia xiquets que no compartien però sols era una xicoteta quantitat d’ells.
En conclusió, els xiquets menuts pensen encara que no siguen conscients en les necessitats de altres persones de la seua edat i comparteixen el que tenen ells amb els demes ja que aquestes persones els importen molt ja que son els seus amics.

Noticia original

Noticia relacionada

Vídeo

El ferro relacionat amb el càncer de mama

Molts anys s’ha estat pensant que el ferro estava relacionat amb l’aparició del càncer de mama. El càncer de mama com tots sabem es una malaltia la qual es produeix pel creixement desenfrenat de cèl•lules malignes del teixit mamari.Un estudi realitzats actualment als països on mengen habitualment carn demostra definitivament que aquestos factor no tenen res a veure en aquesta malaltia. Les dones que varen formar part d’aquest projecte son dones que poder sofrir aquest càncer són les promenopausica, és a dir, aquelles que el seu període menstrual ja ha acabat. Cada una de les dones va realitzar una sèrie de qüestions en els quals els professionals els preguntaven sobre la seua alimentació habitual per comprovar si els aliments amb ferro tenien alguna relació. Hi ha altres factors relacionats amb aquesta malaltia com seria la edat, la obesitat, tabaquisme i un llarg etcètera. En conclusió, aquestos anys de proves i descobriments sobre aquesta important malaltia han demostrat que no te res a veure el ferro dels aliments amb el càncer de mama. Per a predir-la les dones amb risc tenen que realitzar-se una mamografia per a comprovar que no estan malaltes.



Noticia Original

Noticia relacionada

Vídeo

diumenge, 21 de novembre del 2010

EL CALCI ALLARGA LA VIDA


Segons un recent estudi publicat per American Journal of Epidemiology,consumer un poc més de calci amb el menjar prolongaria la vida.
Alguns investigadors van trobar que aquells homes que consumien la major quantitat de calci possible en la dieta tenien fins a un 25% menys probabilitat de morir en la següent dècada.
Aquest estudi es va realitzar a més de 23.000 homes de entre 45 i 79 anys a durant deu anys. Uns 2.354 d’aquests moriren.
Desprès de comparar les dades,van trobar que els que consumien més calci tenien un 25% menys de risc de morir per qualsevol causa,i un 23% menys de morir per malalties cardíaques en comparació als altres.
El grup que més calci consumia tenia un consum de casi 2.000mg per dia. Mentre que els altres la meitat. El consum recomanat per als homes entre 19 i 50 anys es de 1.000mg per dia,i els majors de 50 de 1.200.
En conclusió,el consum que supera el recomanat reduiria la mortalitat per totes les causes. Açò podria ser conseqüència a que ajuda a reduir la pressió arterial,el colesterol i inclús la glucosa en sang.
Les principals fonts del calci alimentari són la llet i el seus derivats,a més els cereals,i també hi ha moltes coses més.

Noticia original

Altres enllaços:

Consumir calci en la infància

Calci a la vellesa




MÉS NOMBRE D'OBESOS QUE DE MALNUTRITS


El numero d’obesos en el mon ha superat,per primera volta,al dels que tenen fam o pateixen malnutrició segons uns acadèmics de la universitat de Reading al Regne Unit.
Els especialistes indiquen que la obesitat no es sols un problema dels països desenvolupats i que la mal nutrició no afecta no afecta sols a aquests països, ja que els dos són problemes seriosos en qualsevol zona de món.
Per a Dyno Keatinge (professor d’investigació i desenvolupament sobre les hortalisses a Taiwan i també es un antic membre de la Universitat de Readin) les prioritats en la producció deurien canviar.
“Durant 40 anys sols ens hem preocupat pel problema de la fam, i al incrementar la producció dels cultius han causat un gran cost tant en la diversitat en la agricultura com en la salut pública”va indicar Keatinge. Va continuar dient que a molts països desenvolupats aproximadament el 70% de les dieta que consisteixen ara en aliments bàsics i això no es saludable. La clau es trobar dietes equilibrades.
Alguns exemples d’actuals investigacions estan els estudis sobre les plantes que poden ajudar a protegir als pacients enfront al càncer,l’influencia de la nutrició en el envelliment i les víes per a aconseguir que es consumisca més quantitat de fruita i verdura.
Altres enllaços:


ELS BEBÈS PODEN DISTINGUIR EL BÉ DEL MAL



Una investigació de la universitat de Yale va comprovar que els éssers humans naixem amb un codi ètic preestablert en el nostres cervells.

Alguns investigador dels Estats Units van descobrir que els xiquets amb sols sis mesos son capaços de fer juís morals.

El centre que estudia l’evolució,les habilitats i l’apreniment del més menuts,va utilitzar la capacitat per a diferenciar la cosa útil de la inútil com indicador de juí moral.
En un primer experiment, es van mostrar als bebès entre sis i deu mesos un senzill espectacle de titelles de fusta. Després d’açó ,es demanava als bebès que escolliren un personatge i el 80% escolliren correctament.
En un altre experiment,se’ls va ensenyar una titella en forma de gos de joguet,que intentava aconseguir alguna cosa. Després de repetir l’acció sis vegades ,també van elegir el objecte encertat.
Hi van fer més experiments els quals els xiquets sempre encertaven,tot després de veure la mateixa acció i personatges moltes vegades.

Els autors d’aquests estudis creuen que els pares es preocupen molt per ensenyar als seus fills la diferencia entre el bé i el mal,però potser fora alguna cosa amb la qual els bebès ja venen al món. Però ser un ciutadà exemplar davant del fill,mai estarà de més.

Noticia original

Altres enllaços:

El nadó pot distinguir entre el bé i el mal

Discerniment

Interfaç Cerebral


L’equip del bioingenier Bradley Greger ha descifrat senyals cerebrals vinculades al llenguatge i reconegut algunes paraules, gràcies a un dispositiu utilitzat pels pacients paralitzats que no poden parlar i tenen dificultats per a comunicar-se per senyes (o els resulta impossible). Ara, en el millor dels casos, les persones amb estes paràlisis severes sols poden comunicar-se amb els escasos moviments que poden realitzar.

Degut a que el nou mètode encara necessita ser perfeccionat i implica col•locar elèctrodes intracraneals, Greger calcula que encara passaran molts anys fins que comencen els assatjos clínics en persones amb paràl•lisis severes.

L’equip d’investigació de la Universitat d’Utah col•locà xarxes de diminuts microelèctrodes als centres de la parla en el cervell d’un voluntari amb atacs severs d’epil•lèpsia. A l’home ja se li havia fet una craneotomia (extracció parcial i temporal del crani) amb la fi que els metges pogueren col•locar elèctrodes convencionals més grans i local•litzar la font dels seus atacs epil•lèptics per a detindre’ls quirúrgicament.

Utilitzant els microelèctrodes especials, els científics captaren i grabaren els senyals vinguts d’aquelles zones del cervell encarregades del llenguatge, quan el pacient llegia repetidament cada una de les paraules que podrien ser més útils per a una persona paralitzada: Sí, No, Calent, Fred, Famolenc, Assedegat, Hola, Adéu, Menys, Més.

Després, deduïren quines de les senyals del cervell registrades representaven cada una de les 10 paraules. Aconseguiren identificar correctament les senyals en un bon nombre de casos, encara que el marge d’error és encara massa elevat, i s’haurà de perfeccionar la técnica.

Les persones que en el futur podrien beneficiarse d’un dispositiu inal•làmbric que convertirà els pensaments en paraules parlades són, per exemple, les que están paral•litzades per infarts, traumatismes i la malaltia de Lou Gehrig.
Com que els microelèctrodes no arribaran a penetrar en la massa cerebral, es considera segur col•locar-los damunt les àrees cerebrals del llenguatge, a diferencia dels altres elèctrodes que sí penetren i que s’han utilitzat en dispositius experimentals per a ajudar a persones paral•litzades a controlar un cursor d’ordinador o un braç artificial. Aquests elèctrodes que penetren al cervell entranyen un risc considerablement major d’infeccions, a més d’altres efectes secundaris.
Notícia original
Notícia relacionada

Conseqüències d'una dieta dolenta en els descendents


Una adequada alimentació no ens lliura de desenvolupar problemes en la salut si els nostres pares no contaren amb la mateixa, segons senyala el portal del diari ABC.

Una investigació australiana demostrà que la dolenta dieta del pare pot afectar la salut de la seua descendència. Com a mínim, això és el que ocorregué amb ratolins.

L’experiment és la primera demostració directa de què un factor no genètic, com ho és l’alimentació, es pot transmetre a la seua descendència. El que dóna una explicació més a la epidèmia d’obesitat.

Els científics de la Universitat de Nova Gal•les, en Sidney, sols han demostrat esta transmissió de pares a filles, encara que l’autora principal, Margaret Morris, creu que el risc seria el mateix amb fills mascles.


Fins ara es sabia que els pares obesos o diabètics tenien més possibilitats de tindre fills amb una major predisposició a engreixar o amb problemes per a mantindre a ratlla la seua glucosa.

En termes científics que la dolenta alimentació dels pares puga afectar a posteriors generacions s’anomena herència fenotípica.

L’equip de la Universitat de Nova Gal•les alimentà rates mascle amb menjar ric en greix. Aquestes engreixaren i començaren a desenvolupar una intol•lerància a la glucosa. Els seus problemes es transmitiren a les seues cries femelles encara que les rates progenitores femelles no tenien problemes de sobrepès i foren alimentades amb una dieta equilibrada.


Notícia relacionada


Notícia original

Fertilitat de la dona

Un estudi realitzat per la Universitat de Yale i La Escola de Medicina Albert Einsten revelà que les dones amb el grup sanguini O s’enfronten a majors problemes per a produïr òvuls, en comparació amb aquelles dones amb el grup sanguini A.

Els científics que participaren en la investigació creuen que es determina per l’hormona FSH (foliculoestimulant), que té major presència a les dones que presenten dificultats per a quedarse embarassades i a les dones de grup sanguini O.

Per exemple, les dones que passen dels 30 anys tenen una major cantitat de l’hormona FSH que cualsevol de menor edat.

Segons informació de BBC Mundo, els nivells de dita hormona són també un indicador de la quantitat i qualitat d’òvuls que produeix una dona, doncs pareix ser que quan major quantitat es té de FSH és menor la possibilitat de produïr òvuls de millor qualitat.
A l’estudi participaren 560 dones d’una edat mitjana de 35 anys que estaven siguent sotmeses a tractaments de fertilitat.

Però els investigadors insistiren en què el factor més important que influeix en la fertilitat d’una dona és la edat.



Notícia relacionada

Notícia original



L'amniocentesi servirà per detectar l'autisme



Un terç dels xiquets es veuen afectats hui dia per alguna malaltia mental. Als EUA, després de més de 50 anys de investigacions s’ha descobert que amb la amniocentesi es poden detectar aquestos problemes.
S’està desenvolupant un bioxip per a detectar aquestes mutacions però en arribar a aquest punt, s’ha de tenir en compte la religió, encara que les amniocentesis evitarien vora un 40% d’afectats per autisme.
Es té en compte el punt de vista religiós perquè, si es detectara la mutació que produeix els trastorns psicològics, es plantejaria l’avortament.
Així i tot, aquest descobriment és també positiu ja que aquestes malalties mentals estan relacionades: unes es deuen al ràpid desenvolupament del cervell i les altres al cas contrari. Arribem a la conclusió que hi ha que trobar un fàrmac que regule aquest desenvolupament.
Entre alguns dels doctors que han tractat aquest tema trobem la doctora Rapoport, que afirma que ja s’ha avançat bastant, encara que no el suficient. Pot ser es pensa que hui dia hi ha més xiquets amb problemes mentals però la xifra ha disminuït ja que abans, a aquestos xiquets se’ls amagava, per ocultar el problema.
S’arriba a la conclusió de que hi ha dos passos per a resoldre els problemes mentals en xiquets: realitzar un correcte diagnòstic i aplicar teràpies de família, ja que són molt nombrosos els exemples que corroboren aquesta teoria.



Pàgines relacionades: